Vepřová kotleta na hruškách a růžičkové kapustě

300 g růžičkové kapusty
2středně velké hrušky
1 cibule
2 větvičky čerstvé šalvěje
3 větvičky tymiánu
1/2 l kuřecího vývaru
2 lžíce medu
1l žička soli
pepř
4 vepřové kotlety
olej

Troubu předehřejte na 180 °C. Kapustičky očistěte a rozpulte. Hrušky zbavte jádřinců a nakrájejte na plátky. Cibuli nakrájejte na osminky. Vše vložte do zapékací mísy, přidejte nasekané bylinky, podlijte vývarem smíchaným s medem, osolte a opepřete. Zakryjte alobalem a pečte 10 minut. Kotlety osolte, opepřete a z každé strany zprudka opečte. Zeleninu promíchejte a položte na ni maso. Teplotu snižte na 150 °C a nechte dalších 10 minut dopéct.

Další recepty Celý díl