Hlívový guláš

200 g hlíva ústřičná
120 g cibule
100 g červená paprika
50 g rajský protlak
2 stroužek česnek
1 lžička mletá sladká paprika
sůl
pepř mletý
majoránka dle chuti
olej
vývar dle potřeby

Drobně pokrájenu cibuli osmažíme na trošce oleje dosklovata. Přidáme na nudličky pokrájenou hlívu a dále zprudka smažíme do povadnutí. Osolíme a opepříme. Přisypeme sladkou papriku, nasekaný česnek a protlak, vše ještě krátce osmažíme, přidáme pokrájenou papriku, promícháme, přilijeme cca 150 ml vývaru a dusíme do změknutí hlívy a papriky, za občasného podlití a promíchání. Guláš nakonec dochutíme majoránkou dle chuti, případně solí, pepřem, česnekem a krátce provaříme. Pokud jsme guláš moc nepodlili vývarem, není nutné zahušťovat jíškou ani chlebovou střídkou. Podáváme s chlebem, rýží, těstovinami... Dozdobit můžeme strouhaným křenem, plátky cibule.

Další recepty Celý díl