Hovězí guláš s červenou řepou

600 g hovězí maso
60 g uzený špek nebo slanina
1 cibule velká
300 g červená řepa
3 stroužek česnek
1 lžíce mletá sladká paprika
1 plechovka rajský protlak malý (1 plnější lžíce)
1 snítka snítka tymiánu
sůl
pepř mletý
vývar dle potřeby

Maso pokrájíme na kostky, osolíme, opepříme a osmažíme na dozlatova osmažené cibuli na jemně pokrájeném špeku. K osmaženému masu přidáme zpěnit papriku, nesekaný česnek a protlak, vše promícháme, přidáme snítku tymiánu. Vše zalijeme cca 200 ml vývaru a dusíme pod poklicí na mírném ohni, za občasného promíchání a případného podlití. Oloupanou řepu pokrájíme na kostičky nebo nudličky a zhruba 15 minut před koncem dušení, ji přidáme k masu. Pak společně dodusíme doměkka. Pokud guláš nebudeme příliš podlévat, není ho nutné ani zahušťovat. Pokud budeme chtít více omáčky, zahustíme nakonec jíškou a necháme provařit, dochutíme solí a pepřem dle chuti.Podáváme s knedlíkem, noky, rýží, těstovinami, chlebem.

Další recepty Celý díl