Polévka z červené čočky a hráškovými výhonky

30 minut

6 porcí

1 malá červená cibule
1 malá mrkev
1 velký stroužek česneku
1/2 lžičky mleté kurkumy
1/2 lžičky mletého chilli (kdo nemá rád pálivé, vynechá, nebo dá míň)
1 lžička mletého římského kmínu
1 lžíce rajčatového protlaku
1 plechovka krájených rajčat
180 g červené čočky
cca 800 ml domácího zeleninového vývaru
olivový olej
trocha cukru nebo sirupu
sůl
čerstvý koriandrpetrželka
hráškové výhonky

Na olivovém oleji si orestuji nakrájenou mrkev, cibuli česnek do zlatova poté zarestujeme koření, a aby se rozvoněl,o přidáme lžicí protlaku a taky restujeme, přidáme drcená rajčata a čočku a vývar. Necháme při mírné teplotě vařit, dokud čočka nezměkne, občas dolijeme vývar podle hustoty. Ke konci dochutíme solí, pepřem a cukrem. Ozdobíme hráškovými výhonky nebo koriandrem.

Další recepty Celý díl