Trampská fazolová polévka

1 plechovka bílých fazolí
1 plechovka červených fazolí
30 g slaniny vcelku
1 mrkev
1 petržel
1 cibule
2 stroužky česneku
2 větvičky tymiánu
mletý kmín
pepř
sůl
zeleninový bujón
ocet
olej

Mrkev a petrželku oloupeme a nakrájíme na kostičky. Cibuli nakrájíme najemno a osmažíme ji na rozpáleném oleji. Přidáme nakrájenou mrkev a petržel. Krátce opražíme. Do zeleninového základu ještě dáme smažit na plátky nakrájenou slaninu. Vše zalijeme vodou, ochutíme bujónem, lisovaným česnekem, kmínem, tymiánem a necháme povařit. Vaříme asi 20 minut, dokud není kořenová zelenina měkká. Fazole zbavíme láku a až je zelenina uvařená, přidáme je do polévky. Ještě krátce povaříme, polévku moc nepodléváme, abychom zredukovali vodu a nemuseli ji zahušťovat. Hotovou polévku ochutíme solí, pepřem a octem. Podáváme ji s pečivem.

Další recepty Celý díl