Tvarohový dezert s jahodami

300 ml mléka
20 g jemně mleté želatiny
100 ml vody
130 g másla
300 ml smetany ke šlehání
500 g čerstvého tvarohu
1 vanilkový cukr
100 g moučkového cukru
1 lžíce rumu
kulaté piškoty
vaječný koňak
čerstvé jahody

Želatinu vysypeme do kastrůlku, zalijeme vodou a necháme 10 minut nabobtnat. Na mírném ohni pak zahříváme, až se rozpustí. Mléko svaříme a přidáme nakrájené máslo, které necháme rozpustit. Horkým mlékem zalijeme tvaroh, přidáme vanilkový a moučkový cukr, želatinu, rum a metličkou vymícháme do hladka. Pak zlehka vmícháme ušlehanou šlehačku. Dvě formy na srnčí hřbet vyložíme potravinářskou fólií. Na dno dáme trochu tvarohové hmoty. Pak pokládáme piškoty namočené ve vaječném koňaku, následuje vrstva tvarohové hmoty, očištěné jahody, tvarohová hmota, piškoty a nakonec opět tvarohová hmota. Dáme do lednice alespoň na dvě hodiny ztuhnout.

Další recepty Celý díl