Kachní prsíčka s višňovou omáčkou a bramborovými pusinkami

4 kachní prsíčka
1 lžíci oleje
1 lžičku cukru
1 lžičku mletého pepře
1/2 lžičky mletého nového koření
špetku skořice
500 g vypeckovaných višní
150 g anglické slaniny na plátky
1 šalotku
200 ml červeného vína
1 lžíci škrobové moučky
šťávu z jednoho citronu

V misce smícháme olej, skořici, nové koření, pepř a cukr. Do této směsi naložíme kachní prsa a

necháme v chladu uležet. Pak prsíčka osolíme, vložíme do rozpálené pánve s olejem kůží dolů,

opečeme z jedné strany dozlatova a vyjmeme. Ve stejné pánvi dozlatova opečeme drobně nakrájenou slaninu a šalotku, přidáme višně, červené víno a vše promícháme. Do pánve vložíme již opečená kachní prsíčka, vše dáme do trouby vyhřáté na 170°C a pečeme asi 10 minut, až maso získá zlatavou barvu a je měkké. Hotová kachní prsa vyjmeme, omáčku rozmixujeme ponorným mixérem, přidáme do ní škrobovou moučku rozmíchanou v trošce vody na zahuštění a ještě krátce povaříme. Dochutíme cukrem, citrónovou šťávou, solí a pepřem. Maso nakrájíme na plátky a podáváme polité omáčkou. Jako přílohu můžeme použít bramborové pusinky, které připravíme z hustší bramborové kaše,kterou vytvarujeme na plech pusinky a necháme chvilku zapéct v troubě.

Další recepty Celý díl