Tvůrčí producentská skupina Kamily Zlatuškové

Kamila Zlatušková
kreativní producentka

Kamila Zlatušková

Mám radost, že ve výhradní produkci brněnské České televize vznikl další dokumentární film, který bude schopen obstát v konkurenci velkých koprodukčních počinů v prestižních domácích i světových soutěžích. Film z prostředí českých tuningových srazů vznikal dlouho a za náročných podmínek. Ovšem úsilí celého štábu bylo vynaloženo smysluplně. Jsem velice zvědavá na divácký ohlas. Pro znalce snad jen dodám, že se mohou těšit na nový film Martina Duška, který v jeho dosavadní filmografii nemá obdoby.


Tvůrčí skupina Kamily Zlatuškové vznikla v roce 2012. Za krátkou dobu své existence vyprodukovala řadu dokumentárních i hraných snímků, z nichž mnohé získaly ocenění na domácích i zahraničních festivalech. Mezi jinými uveďme například filmy: Zázrak Juraje Lehotského (mimo jiné uvedení na 38. ročníku Toronto film festivalu TIFF 2013, zvláštní uznání v soutěžní sekci Na východ od Západu na 48. ročníku MFF Karlovy Vary 2013, cena Zlatý Atlas na 14. ročníku filmového festival Arras 2013 a další), Kauza Cervanová Roberta Kirchhoffa (Čestné uznání poroty a Cena ekumenické poroty na 56. ročníku DOK Lipsko 2013, Nominace na nejlepší dokument na 29. ročníku MFF Varšava 2013, Cena pro nejlepší dokumentární film v soutěži Slnko v sieti 2014, Zvláštní uznání v kategorii Crossing Europe Social Awareness na festivalu Crossing Europe Linz 2014), SHOW! Bohdana Bláhovce (Cena české filmové kritiky 2013, Cena diváků na 17. MFDF Jihlava 2013, Cena AČFK na 27. Finále Plzeň, Nominace na Českého lva 2013).

Členové tvůrčí skupiny se soustavně věnují objevování nových druhů formátů a také posouvání hranic ve vnímání toho, co je na televizní obrazovce možné.