Test pro fanoušky televizních kriminálek

Jak se v seriálu Hříšní lidé města pražského jmenoval bílý psík inspektora Mrázka (František Filipovský)?

Vyšetřovatel Dexter ze stejnojmenného seriálu má zvláštního koníčka: sám zabíjí lidi. Budiž. Nás zajímá, jak se jmenuje jeho loď, na které se zbavuje rozřezaných těl.

Ze kterého seriálu pochází legendární výrok: „Otec byl toho večera poněkud neklidný“?

V jakém německém městě se dominantně odehrává krimiseriál Místo činu s Horstem Schimanskim?

Otázka k britskému seriálu Sherlock, jehož hlavní tváří je herec Benedict Cumberbatch: Za co je Sherlockovi zavázána jeho bytná paní Hudsonová natolik, že mu drží nezvykle nízké nájemné?

Jakou obsesí trpí Hercule Poirot ze stejnojmenného seriálu?

Jak zní křestní jméno detektiva Columba, kterého ztvárnil Peter Falk?

V jakém pořadí jsou v úvodní znělce seriálu Profesionálové představeni (včetně titulků u herců) jeho hlavní hrdinové?

V jedné z posledních sérií tohoto italského seriálu rozkrývajícího práci mafie se objevil i český herec Rudolf Hrušínský. Na název se vás ptát nebudeme, Chobotnici zná každý. Zajímá nás, který český herec daboval herce Michela Placida v roli statečného komisaře Corrada Cattaniho?

Kdo je autorem úvodní znělky k seriálu Dobrodružství kriminalistiky?

Původně se měl seriál jmenovat Barnaby, podle hlavního hrdiny. Těžko říct, kdo by chtěl v tomto smyšleném britském okresu žít, když se tu během šestnácti natočených řad stalo přes dvě stě vražd. Jak se úspěšná série jmenuje?

Tohle už scenáristé přepískli: ve smyšleném přímořském městečku Cabot Cove vychází podle jedné studie 1490 obětí na milion obyvatel. To z Cabot Cove dělá o polovinu nebezpečnější region než zemi s největším reálným počtem vražd na obyvatele – Honduras. Jak se jmenuje americký seriál, kde vraždy na úkor neschopné policie objasňuje stárnoucí energická spisovatelka?

Herečka Regina Rázlová, kterou znáte i ze seriálu Případy 1. oddělení, si v osmdesátých letech zahrála pachatelku vraždy v seriálu Malý pitaval z velkého města. Jak se tenkrát jmenoval onen díl?

Filip Blažek v roli kpt. Pražáka má v seriálu Případy 1. oddělení na mobilu jako vyzvánění znělku jednoho českého seriálu. Jeho název?

Vyhodnocení

14 bodů: Heleďte, děláte taky něco jiného, než že jen sledujete televizní kriminálky? A teď vážně: jestli jste ani jednou nenakoukli na Google, pak je to excelentní výkon! Gratulujeme!!!

13–12 bodů: Skvělý výkon! Za takový výsledek by se nemusel stydět ani Watson. Stejně by nás ale zajímalo, která z otázek vás potrápila nejvíc. Že by ta citace ze Studny? Budeme rádi, když nám to napíšete na zeď facebookového profilu našeho seriálu.

11–9 bodů: Hodně solidní výsledek. Bez výčitek vás můžeme pasovat do hodnosti kpt. televizních kriminálek. Blahopřejeme!

8–6 bodů: To vůbec není špatný výsledek, když uvážíme, že jsme ten test chtěli mít opravdu záludný. U nás jste zkrátka prošli, blahopřejeme!

5–3 body: Žádný učený divák z televizního nebe nespadl. Může vás těšit aspoň to, že vás evidentně zaměstnávají i jiné činnosti, než je sledování televize. A to je pro ducha člověka vlastně dobře.

2–1 bod: Zdánlivě to vypadá strašně, ale! Dosáhli jste stejného výsledku jako mjr. Plíšek, protože ten televizi nemá a v životě viděl jen jediný seriál: Hříšní lidé města pražského, díky čemuž trefil tu první otázku. A to není špatné, dopadnout v testu jako on, ne?

0 bodů: Ne! To snad ne! Za to, že jste netrefili ani tu otázku týkající se vyzvánění na mobilu kpt. Pražáka v seriálu Případy 1. oddělení, vás odsuzujeme ke čtrnácti hodinám sledování tohoto seriálu nepodmíněně!