26 minut
kult_off

Epizoda 9/23

Obsah dílu

Michal Pěchouček — Doc.alliance.com — Čokovoko

Části dílu

00:53
CD/DVD
    V recenzích jsme se tentokrát rozmáchli pěkně zeširoka. Hvězdy nastupující YouTube generace – Off Future Wolf Gang Kill Them All – mění kánony alternativního rapu. Songwriterka Joan As Police Woman konečně na rozdíl od svých kolegyní nelká, ale sebevědomě a spokojeně vypráví a londýnská kytarovka The Wombats stvořila dost možná nejhitovější desku tohoto léta. Jak to vše zní se můžete přesvědčit na vlastní uši v další Kult_Offce.
    05:03
    Tech: Doc.alliance.com
      Tahle internetová půjčovna dokumentárních filmů je skvělá v tom, že je přístupná každému. A v kteroukoli denní a noční hodinu. Filmy jsou do ní vybírány s citem, takže máte jistotu, že nenarazíte na nějaký stereotypní nepodarek. Přičteme-li si k tomu to, že se v ní poslední dobou objevují i klasické kousky z dějin dokumentu, a fakt, že lecjaký z filmů nemusíte ani platit, jedná se o dost povedené využítí sítě jako prostředí.
      10:35
      Spoek Mathambo: Control
        13:49
        Art: Michal Pěchouček
          Jeden autor, dva diametrálně odlišné přístupy. To jsou Pěchoučkovy Hodiny umění v Domě U Kamenného zvonu. I přes lákavý název se rozhodně nejedná o žádný úvod pro začátečníky. 1. patro je lekcí o filmu – minimalisticky vyznívající fotografický projekt Filmogram, kde však film absentuje, a stejně tak v 2. patře na „hodině malby“ samotnou klasickou techniku nenajdeme. Místo toho diváka čeká příběh před spaním z Pěchoučkovy charakteristické strojově vyšívané kresby švem. Tečkou na závěr je loutkový film Pavla Švece, jednoho z hostů výstavy, který ironizuje vernisážový mikrosvět a trefně tak nastavuje zrcadlo samotným návštěvníkům výstavy.
          18:54
          Report: Čokovoko
            Čokovoko, dělnice humoru černého jak anýzové vejce, křtily na domácí scéně v brněnské Flédě svoji druhou desku nazvanou jednoduše Hudba. Byli jsme u toho.
            Přehrát celé video
            Stopáž27 minut
            Další díl
            Epizoda 10/23

            Přehled dílů

            12 dostupných

            Napište nám