27 minut
kult_off

Epizoda 5/23

Část: Tech: Nástroje lásky po kapsách

Obsah dílu

Kemp na sněhu — New Young Pony Club v Meetfactory — Nástroje lásky po kapsách — Nová CD/DVD

Části dílu

00:50
Report: New Young Pony Club v Meetfactory
    Recyklovat osmdesátá léta lze buď naprosto nevkusně, jak to dělají domácí rádia nebo radostně a na úrovni, tak to dělají New Young Pony Club.
    Kapel, které resuscitují 20 let staré disco je dnes jako much, tato pětice z Londýna byla ale jednou z prvních. Do míchání punku a disca se pustili s vervou a statut klubové senzace podepřený nominací na prestižní Mercury Music Prize za jejich album Fantastic Playrooms jen potvrdili loňskou deskou The Optimist. Na svém nekonečném turné konečně dorazili i do Čech a my jsme byli u toho.
    05:37
    Pohyb: Kemp na sněhu
      Snowboard, nebo freeski? Samouk, nebo kurz? Jak se mění výuka zimních sportů? Je cool jezdit na horské kempy a co na nich nesmí chybět? S Kult_Off se vypravíme na jeden ze zimních kempů do Pece nad Sněžkou, kde se bude snažit čtyřicet kemperek a kemperů posunout ve svých dosavadních riderských dovednostech o několik úrovní výše. Povede se? Slibujeme povedené triky, skočky i kempovou zábavu.
      13:18
      New Politics: Yeah Yeah Yeah
        16:19
        Tech: Nástroje lásky po kapsách
          Tak jako je dnes cool vlastnit telefon nebo mp3 přehrávač s jablkem na obalu, tak bylo před dvaceti lety čupr být majitelem GameBoye. Zástup umělců ale tyto krabičky sloužící hlavně pro zábavu využívá jako hudební nástroje. Damon Albarn natočil na iPad celou novou desku Gorillaz a není zdaleka první. Nahrávací studio sebou už dnes můžete nosit po kapsách a tvořit doslova kdekoli. Můžete se těšit na přehled těch nejužitečnějších mašin vzniklých napříč posledními třemi dekádami a záznam námi uspořádaného jamu, na který se dostavili dva sběratelé těchto kapesních instrumentů, Floex a čerstvý držitel Anděla, Jiří Burian.
          Kapesní revoluce ve skládání hudby díky iOS?
          21:59
          CD/DVD
            Radiohead bez velkého humbuku kolem vydali osmou řadovou desku. Čím vybočuje z řady?
            The GO! Team v minulosti vydali tak skvělá alba, že si i bez sebemenší propagace a podpory masových médií dokázali získat zástupy českých fanoušků. Teď vydávají další desku, Rolling Blackouts, zklamou nebo nadchnou znovu?
            LUNO jsou něčím mnohem víc než jen pohrobky Roe-deer nebo Khoibou bez Filipa Míška.
            A Mike Skinner uzavírá historii značky The Streets ve velkém stylu. O všech třech albech se toho dozvíte mnohem víc v rubrice CD/DVD.
            Přehrát celé video
            Stopáž26 minut
            Další díl
            Epizoda 6/23

            Přehled dílů

            12 dostupných

            Napište nám