26 minut
Tep 24

4. června 2011

Obsah dílu

Neprůchodné slzné cesty — Unikátní elektronický simulátor — Spondylochirurg David Buzek

Části dílu

00:52
Neprůchodné slzné cesty
    Neprůchodné slzné cesty - onemocnění, které má za následek oči plné slz - i když se člověk zrovna chce aspoň trochu usmívat. Trápí to často ženy po čtyřítce - uplakané oči jsou pro ně navýsost nepříjemné, a až šest procent novorozeňat. V řadě případů pomůže až operace. Oční specialista z Otrokovic a ostravský expert na ušní nosní krční říkají, že není čeho se bát. Jen dětí spolu odoperovali na dva a půl tisíce.
    08:15
    Unikátní elektronický simulátor
      Unikátní elektronický simulátor - tento "pacient" přežije i ten nejkomplikovanější zákrok záchranářů - přinejhorším se jen restartuje. Dýchá, potí se, reagují mu zornice, má křeče i krvácí. Každou chybu okamžitě hlásí a záchranáři mají možnost svůj postup vyhodnotit díky záznamu v počítači. Elektronický model znamená pro moravskoslezské záchranáře doslova zlom ve výcviku a dovoluje nacvičit vzájemnou souhru i akce, které dosud nasimulovat nešly.
      15:15
      Spondylochirurg David Buzek
        Spondylochirurg David Buzek - začínal jako ortoped u dětských páteří a dnes je šéfem pracoviště, které jako jedno ze dvou v zemi komplexně řeší dětské skoliózy. Primář oddělení chirurgie páteře v Karvinské hornické nemocnici se zaměřuje i na miniinvazivní operace i další moderní metody. Známé kapacity spondylochirurgie (spondylos znamená obratel) říkají, že operatérů jako je on je jen málo. A on už taky ví, jak co nejlépe relaxovat.
        24:03
        Stručný přehled
          Přehrát celé video
          Stopáž26 minut
          Další díl
          11. června 2011

          Přehled dílů

           

          Tep 24 na sociálních sítích

          Napište nám