26 minut
Tep 24

23. dubna 2011

Obsah dílu

Metronomická léčba — Chrápání se dá léčit — Úspěšná neuroložka Petra Bártová

Části dílu

00:52
Metronomická léčba
    Metronomická léčba - nová naděje pro téměř beznadějné případy. U dětí, které opakovaně bojují s rakovinou a kterým medicína už neměla co nabídnout, zkoušejí lékaři v Brně takzvanou metronomickou metodu. Cytostatika jim podávají v malých dávkách a častěji. Léčba se stále testuje, výsledky už ale umožnily části malých pacientů návrat do života. Vyléčili se i Michal a Daniel - oba mluví o zázraku. Reportáž Ivy Zigmundové.
    06:21
    Chrápání se dá léčit
      Chrápání se dá léčit - porucha dýchání, která se odborně nazývá ronchopatie, dokáže zničit klidný spánek a leckdy i dobře fungující vztah. S rostoucím věkem se zhoršuje a postihuje více než polovinu mužů. Ženy, jak uvidíte, nejsou výjimkou. Nejde přitom jen o intenzitu zvuku, ale o příčinu, kterou může být i vážnější choroba. Existuje několik metod, jak chrápání odstranit, a v Ostravě vybírá tu nejvhodnější tým specialistů. Natáčela Iva Bartoňová.
      15:39
      Úspěšná neuroložka Petra Bártová
        Úspěšná neuroložka Petra Bártová - lidský mozek a jeho tajemství ji zaujaly už při studiu medicíny. Je specialistkou na neurodegenerativní choroby, mezi něž patří především obávaná Alzheimerova i Parkinsonova nemoc. Fakt, že si s nimi špičková medicína zatím nedokáže poradit, ji motivuje i k vědecko-výzkumné práci. Pacienti v ostravské fakultní nemocnici na ni nedají odpustit a ona se jim věnuje i mimo ordinaci. Má ale taky svou rodinu a své koníčky. Připravila Silvie Kleková.
        24:11
        Stručný přehled
          Přehrát celé video
          Stopáž26 minut
          Další díl
          30. dubna 2011

          Přehled dílů

           

          Tep 24 na sociálních sítích

          Napište nám