MasoRecepty z knihy

Sekaná tří barev

V naší kuchyni dnes uvítáme Zoru Jandovou. Společně s ní si můžete připravit skvělou sekanou tří barev.

Zora Jandová
zpěvačka, herečka

Zora Jandová

* 6. 9. 1958


500 g vepřového masa
500 g předního hovězího masa
500 g kuřecích prsíček
3 velké cibule
3 vejce
1 sáček majoránky
1 sáček sušeného česneku
sůl
strouhanka
voda

Všechna masa musí být namletá. Potom všechny tři druhy promícháme společně s nakrájenou cibulí. Vmícháme celý sáček majoránky a celý sáček sušeného česneku. Osolíme, přidáme tři vejce a nejlépe rukama dobře promícháme. Pro správnou hustotu přidáme ještě cca dvě hrsti strouhanky.

Z hotové směsi vytvoříme placky a klademe je do pekáče tak, aby do něj přesně "zapadly". Mezi jednotlivými plackami necháme zhruba 1cm mezeru, kterou vyplníme vodou tak, aby placky obklopovala pouze ze stran.

Vložíme do trouby vyhřáté na 170 °C a pečeme asi 45 minut, dokud sekaná nezačne hnědnout. Až se nahoře vytvoří hnědá krusta, vytáhneme sekanou z trouby a podáváme.

Další recepty Celý díl