Jesenické masové knedlíčky v nudlovém těstě

Klikněte pro větší obrázek

Ingredience

500g vepřového masa
3 vejce
strouhanka
špek na omastek
400 g polohrubé mouky
100 ml vody
sůl
pepř

Postup

Nejprve si připravíme nudlové těsto: mouku se špetkou soli dáme na vál a doprostřed uděláme důlek, do kterého rozklepneme 2 vejce a postupně přidáváme vodu. Vypracujeme tuhé vláčné těsto, které se nesmí lepit na vál. Rozdělíme ho na více bochánků a necháme chvíli odpočinout. Z každého bochánku vyválíme tenkou placku a necháme proschnout. Suché těsto krájíme do požadovaných tvarů.

Vepřové maso omyjeme pod horkou vodou, osolíme, opepříme a nakrájíme na malé kousky, které promícháme se strouhankou a vejcem. Směs masa zabalíme do nudlového těsta a vytvoříme tak plněné knedlíčky. Bochánky musíme pevně uzavřít, aby nám maso při vaření z knedlíčku nevypadlo. Ty dáme vařit v osolené vodě. Na talíři omastíme bochánky vyškvařeným špekem a posypeme strouhankou.

Jesenické masové knedlíčky podáváme nejlépe s Frýdeberským salátem, případně s bramborami v různých úpravách.

všechny recepty