Šnek z králičího hřbetu se zeleninovými bramborami

Klikněte pro větší obrázek

Ingredience

králičí hřbet
slanina
sůl
pepř
brambory
petržel
mrkev
cibule
pórek
celer
česnek

Postup

Králičí hřbet vykostíme, očistíme od blanek a tuku a podélně nařízneme. Nesmíme proříznout až do konce, abychom vytvořili dlouhý plátek masa. Maso posolíme, opepříme a po celé délce na něj položíme tenké plátky slaniny. Pak maso stočíme do „šneka“ tak, aby nám slanina zůstala uvnitř a propíchneme špejlí. Takto vzniklý špíz osmažíme a necháme dojít v troubě. Následně ho podlijeme troškou silného hovězího vývaru a krátce dosmažíme.

Jako přílohu použijeme zeleninové brambory. Nahrubo nakrájené brambory nasypeme do pekáče, na ně položíme nakrájenou mrkev, celer, petržel, pórek a cibuli. Brambory se hodí rané a můžeme nechat ve slupce. Osolíme, opepříme a podle chuti přidáme nahrubo natrhané koření, například tymián a rozmarýn. Zakápneme trochou olivového oleje a při teplotě 150 až 180 stupňů pečeme asi 40 minut.

všechny recepty