Sexuální delikty v přírodě

Příroda nezná morální zákony. Proto se živočichové mnohdy dopouštějí pro člověka nemyslitelných činů. Jakých?

Samci paviánů – exhibicionismus

Klikněte pro větší obrázek Samci mnoha druhů primátů udržují harémy samic, které brání před ostatními konkurenty. K imponování používají svůj vzhled ale i orgány na opačném konci těla – hrozí okolním proutníkům svým mužstvím. Sedí na vyvýšeném místě s nohama od sebe, aby jejich jasně zbarvené genitálie co nejvíc vynikly.

Kachny – znásilnění

Klikněte pro větší obrázek V lidské společnosti odporný zločin, ale příroda nezná morální zákony a zplodit co nejvíce potomků může být evolučně výhodné – a to dokonce i proti vůli partnerky. Mírumilovní kačeři tak někdy znásilňují bezbranné kachny dokonce ve skupinách.

Dravé mouchy kroužilky – sex za úplatu

Klikněte pro větší obrázek Ve světě živočichů to však někdy probíhá podobně jako u některých žen: nejdřív zaplať, a pak se s tebou možná budu bavit dál. Své o tom vědí samečkové dravých much kroužilek. Než se vydají na námluvy, musejí sehnat důstojný dárek. Nejlépe vyhovuje sousto šťavnatého hmyzu. Ti pečlivější svůj poklad ještě dárkově zabalí do kokonu z vláken. Nevěstě bude trvat déle, než se k soustu dostane, a sameček tím získá více času k milostným hrátkám.

Ptáci – homosexualita

Klikněte pro větší obrázek Samci alky malé ze severu Evropy se schválně páří s jinými samci, protože se to těm „dole“ nelíbí – když se tedy s nějakým samcem páří opakovaně, tak ho tím zdeptají a on nemůže účinně a sebevědomě bojovat o partnerku.

Pavouci – bondage

Klikněte pro větší obrázek Samec běžníka obecného spoutá samici před milostným aktem pavučinou a chytí ji za jednu nohu. Chrání si tak vlastní život – jinak by ho mohla větší partnerka usmrtit a pozřít, což pavoučice často a rády činí.

Ropuchy – skupinový sex

Klikněte pro větší obrázek Ropuchy se čas od času oddávají skupinovým orgiím. V jejich podání to však není exploze rozkoše, ale spíš výbuch zoufalství. Potěšení z takového běsnění je navíc jenom na jedné straně. Kopulující ropuší samci totiž vytvoří ve vodě jakousi kouli, v jejímž středu je pouze jediná samička. Všichni se s ní snaží spářit tak usilovně, že svou partnerku občas doslova utopí.