Galja - dušené telecí maso s čočkou a kaštany

Úvod » Recepty

21. 2. 2009

Fotografie

Suroviny

  • 800 g telecí kýty
  • 100 g přepuštěného másla
  • 4 cibule
  • 225 g čočky
  • 350 ml vývaru (bujónu)
  • 400 g jedlých kaštanů
  • 100 g plátků mandlí
  • 1 hlavička česneku
  • máta
  • petrželová nať
  • mateřídouška
  • citrón
  • sůl
  • pepř

Postup

Naklepané plátky telecího masa, které jsme lehce osolili a opepřili, z obou stran zprudka opečeme na rozehřátém, přepuštěném másle. Pak dáme maso bokem a v základu do zlatova opečeme na hrubo nakrájenou cibuli. Přidáme čočku, na ni naskládáme maso, zalijeme částí vývaru, přikryjeme a pečeme v troubě na 150°C asi půl hodiny do poloměkka. Pak přidáme nahrubo nakrájené uvařené kaštany, plátky mandlí, prolisovaný česnek, petrželku, mátu a mateřídoušku, lehce osolíme, opepříme, promícháme, přilijeme zbytek vývaru a znovu pečeme zhruba 10 minut při 180 stupních.