​Dýňový koláč s lískovými ořechy (BONUS)

Úvod » Recepty

15. 1. 2011

Fotografie

Suroviny

na těsto:

  • 600 g hladké mouky
  • 20 g droždí
  • 100 g cukru
  • 1 dl mléka na kvásek
  • 180 ml oleje
  • 2 vejce

na náplň:

  • 500 g muškátové dýně
  • meruňková marmeláda

na ořechovou žmolenku:

  • 300 g hladké mouky
  • 300 g cukru krystal
  • 250 g másla
  • 200 g lískových oříšků

Postup

Muškátovou dýni oloupeme a nakrájíme na kostky asi 1,5 cm. Z části cukru, droždí a mléka připravíme kvásek, který dáme na teplé místo vykynout. Do mísy dáme mouku, cukr, kvásek, olej, vejce a vyválíme nelepivé těsto, které dáme na plech s pečícím papírem. V průběhu kynutí těsto roztahujeme po celém plechu. Na těsto dáme dýni, kterou smícháme s meruňkovou marmeládou. Na konec posypeme žmolenkou s ořechy a pečeme cca 40 minut při teplotě 160 stupňů.