Tvarohový dort s ovocem

Úvod » Recepty

15. 5. 2010

Fotografie

Suroviny

na korpus:

  • 520 g sušenek
  • 200 g másla

na náplň:

  • 650 g měkkého tvarohu
  • 100 g cukru moučky
  • 1 citron
  • 2 lžíce másla
  • 25 g želatiny
  • 250 ml šlehačky
  • ovoce dle chuti
  • želírovací hmota

Postup

Sušenky nadrtíme, přidáme povolené máslo a uhněteme tvárnou hmotu, kterou vyložíme dno i stěny dortové formy. Do tvarohu, který jsme vyšlehali s cukrem, citronovou kůrou a rozpuštěným máslem, vmícháme želatinu a po částech i hustou šlehačku. Hotovým krémem naplníme dort. Ten necháme v chladu, dokud neztuhne, a potom ho ozdobíme podle fantazie a chuti čerstvým ovocem, které zlehka přetřeme želírovací hmotou.

Rady:
S povoleným máslem se lépe pracuje.
Želatinu můžete rozpustit i v mikrovlnné troubě.
Při práci se želatinou postupujte podle návodu výrobce.
Šlehačku vmíchávejte postupně a velmi zlehka.