Tvarohový dort s ovocem
15. 5. 2010
Suroviny
na korpus:
- 520 g sušenek
- 200 g másla
na náplň:
- 650 g měkkého tvarohu
- 100 g cukru moučky
- 1 citron
- 2 lžíce másla
- 25 g želatiny
- 250 ml šlehačky
- ovoce dle chuti
- želírovací hmota
Postup
Sušenky nadrtíme, přidáme povolené máslo a uhněteme tvárnou hmotu, kterou vyložíme dno i stěny dortové formy. Do tvarohu, který jsme vyšlehali s cukrem, citronovou kůrou a rozpuštěným máslem, vmícháme želatinu a po částech i hustou šlehačku. Hotovým krémem naplníme dort. Ten necháme v chladu, dokud neztuhne, a potom ho ozdobíme podle fantazie a chuti čerstvým ovocem, které zlehka přetřeme želírovací hmotou.
Rady:
S povoleným máslem se lépe pracuje.
Želatinu můžete rozpustit i v mikrovlnné troubě.
Při práci se želatinou postupujte podle návodu výrobce.
Šlehačku vmíchávejte postupně a velmi zlehka.