Hovězí vývar s domácími těstovinami

Úvod » Recepty

10. 4. 2010

Fotografie

Suroviny

  • hovězí maso
  • domácí bezlepkové těstoviny
  • celer
  • mrkev
  • petržel
  • cibule
  • celý pepř
  • nové koření
  • sůl
  • petržel nebo pažitka

Postup

Hovězí maso zalijeme studenou vodou a vaříme tak dlouho, dokud na hladinu nevystoupí pěna, kterou sebereme. Přidáme sůl, celý pepř a nové koření, nahrubo nakrájenou kořenovou zeleninu a cibuli, a dále vaříme 2 až 3 hodiny. Až je maso měkké, vývar scedíme a dochutíme.
Polévku servírujeme s krátce zavařenými těstovinami, kousky hovězího masa a na nudličky nakrájenou zeleninou. Ozdobíme zelenou petrželkou nebo pažitkou.