Selský salát s tuňákem a slaninou

Úvod » Recepty

19. 9. 2009

Fotografie

Suroviny

  • 300 g listových salátů
  • 200 g tuňáka v oleji
  • 200 g anglické slaniny (uzeného boku)
  • chléb
  • 50 g parmezánu

na dresink:

  • 30 ml olivového oleje
  • 50 ml červeného vína
  • 1 lžíce vinného octa
  • 1-3 lžíce medu
  • 1-3 lžíce dijonské hořčice
  • sůl
  • pepř

Postup

Nejdříve si připravíme dresink z olivového oleje, červeného vína, octa, soli, medu, pepře a dijonské hořčice, který do hladka rozmícháme nebo rozmixujeme. Smícháme ho s kousky listových salátů, na které rozložíme tuňáka, proužky do zlatova opražené slaniny a kousky chleba, které jsme zakapali olivovým olejem, osolili a do křupava opekli v troubě. Poté všechno posypeme nahrubo nastrouhaným parmazánem, lehce opepříme a pro větší efekt můžeme salát ozdobit snítkou bylinek.

Rady:
Můžete použít i tuňáka ve vlastní šťávě nebo čerstvý grilovaný steak.
Kvalita vína se projeví na výsledné chuti dresinku.