Paella

Úvod » Recepty

12. 9. 2009

Fotografie

Suroviny

(cca 6 porcí)

  • 1 kg kuřecích stehen
  • 500 g rýže
  • 500 g slávek
  • 20 ks krevet
  • 3 dcl bílého vína
  • 1,3 l drůbežího vývaru
  • 400 g červené papriky
  • 400 g zelené papriky
  • 2 dcl olivového oleje
  • 120 g cibule
  • 70 g česneku
  • 2 chilli papričky
  • kurkuma
  • bobkový list
  • sůl
  • pepř

Postup

Na rozehřátém oleji zprudka opečeme větší kousky kuřecího masa, přidáme plátky česneku a krátce orestujeme. Přisypeme najemno nakrájenou cibuli, chilli papričky, kurkumu, pepř, sůl a bobkový list. Promícháme, přidáme lehce předvařenou rýži, víno, vývar a nakonec krevety, slávky a na kostičky nakrájené papriky. Vše dusíme do změknutí, asi 20 minut.

Rady:
Použijte kvalitní rýži na rizoto – Arborio.
Paellu můžete dát dusit i do trouby.