Gazpacho

Úvod » Recepty

12. 9. 2009

Fotografie

Suroviny

(8 – 10 porcí)

  • 700 g sterilovaných rajčat
  • 100 g cibule
  • 2 dcl olivového oleje
  • 1 dcl červeného vína
  • 30 g česneku
  • chilli paprička
  • mletá sladká paprika
  • cukr
  • sůl
  • pepř

na ozdobení:

  • kysaná smetana
  • salátová okurka
  • barevné papriky
  • černé olivy
  • čerstvá bazalka

Postup

Ve velké nádobě smícháme naložená rajčata s olivovým olejem, červeným vínem, najemno nasekanými chilli papričkami, sladkou paprikou, trochou pepře, česneku, cukru a soli. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, vše důkladně rozmixujeme a dáme vychladit. Servírujeme s nokem kysané smetany, ozdobené drobnými kostičkami barevných paprik, salátové okurky, černých oliv a lístkem bazalky.

Rada:
Do polévky můžete podle vlastní chuti přidat i rajskou šťávu nebo protlak.