Úvod

Středa 23. 5. 2018 po půlnoci

Paní Eva se zajímá o zdravou výživu a zadala našemu týmu nelehký úkol - připravit jídla z rýže na všechny způsoby. Proč nelehký? Vždyť rýži každý zná a vaří ji pravidelně. Jenomže současně je tomu i tak, že mnozí rýži v lásce příliš nemají. A tak se pokusíme spolu s týmem Kuchařské pohotovosti vrátit ztracenou slávu nejznámějším jídlům z rýže, kterou možná trochu zničily školní či závodní jídelny, a uvaříme opravdu speciální rizoto a lákavý rýžový nákyp. K tomu ještě zbývá něco originálního z předkrmů či salátů z rýže. A co se tedy na paní Evu chystá? Krémové rizoto s bílým vínem a parmezánem - přesně takové, jaké je dělají italští kuchaři, a tradiční - ovšem s láskou připravený rýžový nákyp s meruňkami a tvarohem na jejím stole doplní lehce exotický salát z rýžových nudlí se zeleninou, čínskými houbami a kešu ořechy.

Recepty

Štítky

bezmasá jídla, dezert, houby, italská kuchyně, meruňky, mléko, ořechy, ovoce, předkrm, rýže, salát, smetana, sníh, sýr, těstoviny, tvaroh, víno, zelenina

Příští zásah

Fotografie

Koprovka podle Šroubka

16. 5. 2011 17:30 ČT1

I v dnešní době minutek a salátů si omáčky udržují pevnou pozici v jídelníčcích českých rodin i restaurací. Jak ale skvělou omáčku uvařit, už spousta hospodyněk neví. Vendulčin přítel má omáčky moc…

Fotografie

  • Z pořadu
  • Z natáčení