Úvod

Sobota 23. 6. 2018 po půlnoci

Paní Jitka se na návštěvu týmu Kuchařské pohotovosti připravila opravdu dokonale. A ve svém zadání to popsala velmi lákavě: "Postavili jsme zastřešený, uzavíratelný altán, kde manžel vystavěl kamenný krb a pec. Pec by měla sloužit pro pečení chleba, pizzy a jiných laskomin. S jarem by mělo být vše dokončené a dodělané. Jelikož nás čeká kolaudace, všichni se těší na voňavý chléb a křupavou pizzu… a něco víc. Rádi bychom na "kolaudaci" altánu pozvali přátele a přivítali je vlastnoručně upečeným chlebem v peci, samozřejmě i se solí, upekli před jejich zraky pravou pizzu a překvapili i chutným jídlem na grilu, zeleninovým salátem a něčím sladkým."
Tohle kulinářské přání nebylo pro náš tým vůbec jednoduché, protože dokonalá pizza není žádná legrace a než se vyučí takový kuchař - "pizzař", trvá to léta. A tak nezbývalo nic jiného, než aby se náš šéfkuchař Jiří znovu vypravil do učení. A na to, jak se vyučil, se už těší všichni a nejvíc samozřejmě paní Jitka. A jaké menu tedy bude na všechny čekat v altánku?
Martina u italské inspirace zůstane a upeče tradiční italský chléb s názvem focaccia. Jiří připraví pizzu rovnou v několika variantách. Hosté si pochutnají na pizze margheritě, salami, capricciose a oblíbené pizze našeho šéfkuchaře, tedy pizze à la Jiří. Na závěr ještě potěší Vladimír svou sicilskou zmrzlinovou pochoutkou cassatou.

Recepty

Štítky

bezmasá jídla, borůvky, bylinky, cibule, česnek, čokoláda, dezert, italská kuchyně, koření, národní kuchyně, pečivo, rajčata, smetana, sýr, uzeniny, zelenina, zmrzlina, žampiony

Příští zásah

Fotografie

Není guláš jako guláš

7. 2. 2009 10:00 ČT1

Ani se nechce věřit, že by někdo volal o pomoc jenom proto, že potřebuje připravit tak obyčejné jídlo, jakým je guláš. Jenomže další rozhovor ukázal, že to s touhle pomocí, ani s gulášem nebude vůbec…

Fotografie

  • Z pořadu
  • Z natáčení