Úvod

Pátek 22. 3. 2019 po půlnoci

Duel mezi myslivci a rybáři pokračuje. Tentokrát vstupuje do kulinářské bitvy zástupce rybářů pan Petr, který společně s kuchařským týmem připraví to nejlepší, co by mohla mít doma na talíři rodina rybáře v den toho nejslavnostnějšího oběda. Myslivci v minulém díle nasadili laťku velmi vysoko a nebude vůbec jednoduché jejich dokonalé menu překonat. Ale náš tým, jak se sami přesvědčíte, stále ještě nevyčerpal všechny svoje trumfy a připraví opět neobvyklé lahůdky z ryb, doplněné pozoruhodným dezertem. A čím se tedy budou snažit překonat "myslivecké" menu? Jako předkrm všechny čeká candát pečený na másle se zeleninou julienne a omáčkou s koprem, hlavním chodem bude opravdu zvláštní kousek, a to pstruh v solné krustě pečený s bylinkami, doplněný salátem s dijonskou zálivkou. Ani dezert v podobě paštiček s krémem z vaječného koňaku a švestkovou omáčkou s whiskey nezůstane v ničem pozadu.
A teď už jen zůstává otevřené, jak dopadne velká sázka, která byla na začátku obou zásahů. Věřme, že po tak delikátních pokrmech se oba tábory - myslivci i rybáři - smíří a vítězem sporu nakonec budou všichni zúčastnění.

Recepty

Štítky

bylinky, dezert, listové těsto, omáčka, předkrm, ryby, salát, sladkovodní ryby, studená kuchyně, švestky, víno, zelenina

Příští zásah

Fotografie

Poctivého chilli nepálí

6. 2. 2010 09:55 ČT1

Paní Marcela i její manžel Milan mají rádi pikantní jídla. Zamilovali si nejrůznější národní kuchyně, které ostrá koření hojně využívají, nejvíce možná kuchyni mexickou, ale nebudou se bránit ani…

Fotografie

  • Z pořadu
  • Z natáčení