Úvod

Sobota 4. 5. 2019 po půlnoci

Není sýr jako sýr, a každý v kuchyni při vaření jen tak nepoužijete. Paní Mirka měla na tým Kuchařské pohotovosti velmi zajímavou prosbu. Nedaleko její chalupy, kde pobývá velmi často, je výrobna jednoho speciálního druhu, a to balkánského sýra. Ten zná snad skoro každý a také ho bezpochyby skoro každý někdy jedl. Ale v jaké podobě? Nejspíše jsme si na něm pochutnali v šopském nebo řeckém salátu. I paní Mirka ho ve stejné podobě mívá na stole velmi často, jenomže teď vymyslela trošku záludný úkol. Chce s balkánským sýrem připravit něco nového a dokonce i uvařit!!
Tohle zadání tým Kuchařské pohotovosti trochu zaskočilo, ale ne tak docela, a věděli si nakonec rady.
Z balkánského sýra budeme připravovat sýrový mousse s pečenými rajčátky a roketou, kuřecí stehna na koňakových hruškách, gratinovaná s balkánským sýrem. Jako příloha budou škubánkové placičky, které si - posypané strouhaným balkánským sýrem - připravíme také jako samostatný pokrm. Na nesplnitelný úkol - upéct ze slaného balkánského sýra sladký dezert - rezignoval pouze náš šéfcukrář Vladimír. Zato nás překvapil tím, že připraví tříbarevný koláč s tvarohem podle receptu svojí ženy Evy.

Recepty

Štítky

brambory, dezert, drůbež, hrušky, kuřecí maso, ovoce, předkrm, příloha, rajčata, studená kuchyně, sýr, tvaroh

Příští zásah

Fotografie

Hlavně levně

24. 10. 2011 17:30 ČT1

V divadelním studiu herecké školy se chystá první premiéra sezony. A každá taková premiéra si zaslouží také pohoštění pro diváky, kteří představení navštíví. Ale kdo takový raut připraví, když…

Fotografie

  • Z pořadu
  • Z natáčení