Úvod

Pátek 8. 3. 2019 po půlnoci

O svoje zážitky a přání se s Kuchařskou pohotovostí tentokrát podělila malá Viktorka. Nedaleko chalupy, kde tráví dny volna se svým tatínkem Daliborem, totiž vyrostla nová farma, která se stala pro oba, kteří jinak pobývají ve městě, velikou atrakcí. A čerstvé mléko, smetana, máslo, tvaroh i sýry, to všechno najednou chutná úplně jinak. I domů si přinesou spoustu dobrot, ovčí sýry, tvaroh, mléko, ale i jehněčí maso. A protože se za nimi na víkend chystá maminka, chtěli by ji překvapit speciálním menu ze surovin, které právě na farmě ochutnali. Jenomže Viktorka je ještě malá a její tatínek nepatří zrovna ke zkušeným kuchařům, a tak jim nezbylo, než si na pomoc zavolat Kuchařskou pohotovost. Problém je ale v tom, že maminka má k jehněčímu poněkud nedůvěru. Takže zadání je trochu složitější, připravit všechny dobroty tak, aby nepoznala, odkud vlastně suroviny pocházejí.
A na čem si nakonec maminka Radka pochutná? Bude to krémová pórková polévka s jemným ovčím sýrem a nudličkami z anglické slaniny, lahodné jehněčí maso v tmavé omáčce s chutí pivního karamelu, doplněné sladkým česnekem s mladými brambůrkami a malé dortíky z ovčího tvarohu a mléka s malinami.

Recepty

Štítky

brambory, česnek, děti, dezert, jehněčí, kakao, krém, lesní ovoce, mandle, pivo, polévka, pórek, příloha, slanina, smetana, sýr, tvaroh, zelenina, želatina

Příští zásah

Fotografie

Tajemství pravého steaku

4. 10. 2008 17:25 ČT1

Náš kuchařský tým přijal další telefonické volání o pomoc a přijel zachránit paní Irenu. Ta si pozvala přátele na oslavu svých narozenin a slíbila nejen jim, ale i svému manželovi a dceři, že…

Fotografie

  • Z pořadu
  • Z natáčení