Úvod

Sobota 10. 11. 2018 po půlnoci

Tentokrát se na základnu Kuchařské pohotovosti dovolal "novopečený" tatínek Tomáš. A jeho volání o pomoc bylo dvojnásob milé, protože bylo spojeno právě s oslavou narození a křtin jeho maličkého syna Lukáše. Tomáš nejen, že je hrdým tatínkem, ale také je vášnivým kuchařem, který sleduje všechny kulinářské pořady a jeho snem je absolvovat prázdninový kuchařský kurz. Příjezd kuchařské pohotovosti je pro něj nejen pomocí, ale také novým zážitkem a inspirací. V pro tuto chvíli měl opravdu velké přání: chtěl úplně sám - bez pomoci Lukáškovy maminky - připravit pro celou rodinu tradiční oslavu křtin, překvapit je vybranými lahůdkami, přitom zachovat to, co ke křtinám patří, ale na druhou stranu přinést do rodinné oslavy i trošku humoru a originality. A to je úkol jako stvořený pro Kuchařskou pohotovost.
Na slavnostním menu si dal náš tým opravdu záležet. Přípitek dostal na počest malého oslavence pozoruhodnou barvu, jako předkrm se podávala opravdová delikatesa, a to tatarák z lososa s citrónovou majonézou. I když důvodem oslavy byl kluk, hlavním chodem byla panenka, ovšem vepřová s houbovou omáčkou. Jako přílohu nabídl náš tým špenát na cibulce a slanině a šťouchané brambory se smetanou. A to hlavní, co na žádné oslavě křtin nesmí chybět a na čem si dal náš šéfcukrář Vladimír s Tomášem opravdu záležet, byl opravdu originálně nazdobený hruškový dort.

Recepty

Štítky

brambory, děti, dezert, dort, houby, hrušky, majonéza, mořské ryby, omáčka, oslava, předkrm, příloha, rajčata, ryby, sladká modelovací hmota, slanina, smetana, studená kuchyně, špenát, tatarák, vepřové maso, želatina

Příští zásah

Fotografie

Staročeská bašta

13. 6. 2011 17:30 ČT1

Do "zlatého fondu" klasických českých jídel patří vedle svíčkové také pečená husa nebo kachna. A samozřejmě kynuté buchty, třeba s povidly. Paní Oxana vaří ráda a dobře, střídá ruskou…

Fotografie

  • Z pořadu
  • Z natáčení