Pohádka o rozmarném létu, vichřicích i přeháňkách, ale hlavně o meteorologovi, který se vydal hledat své ztracené děti.
Režie: Tomáš Krejčí. Scénář: Miroslav Adamec. Hrají: Lukáš Vaculík, Teodora Dědková, Matouš Kratina, Hana Vagnerová a další.

Meteorolog Aleš Chládek předpovídá v televizi počasí, a protože pořád pracuje, na své děti nemá čas. Venku navzdory ročnímu období stále vládnou horka. Chládek netuší, že v pohádkovém Paláci počasí Léto tajně uspalo Podzim, aby mohlo nadále vládnout samo. A když Chládek předpoví jeho konec, snese se Léto na zem a ukradne mu jeho děti. Očaruje je a dětem se Léto líbí. Tatínek Chládek to ale takhle nemůže nechat, a tak se s pomocí krásné první Vločky za nimi do pohádkového Paláce počasí vypraví. Mezitím ale na zemi vládne anarchie, počasí si dělá, co chce, Hrom, Vichr, Přeháňka, Duha, Déšť a vůbec všichni se na zem snášejí, jak je napadne. A je to meteorolog Chládek, kdo musí udělat pořádek a zachránit své děti. Navíc jim najde novou maminku...

Neobvyklý fantaskní příběh si vyžádal i neobvyklé režijní pojetí T. Krejčího. V hlavních rolích si zahráli tatínka meteorologa L.Vaculík, děti T. Dědková, známá z filmu Kdopak by se vlka bál, a M. Kratina. Živly: Vločku H.Vagnerová, Léto L. Černíková, Podzim B. Navrátil, Zimu N. Vicenová, Mrazíka L. Lipský a mnoho dalších.

Napište nám