Bývalý záchranář Ondřej Vetchý zaznamená při nahrávání hlasů vodních ptáků podivnou společnost na protějším břehu, jejíž zvrácený obřad tragicky vyvrcholí. Thriller ze současnosti podle scénáře Vladimíra Körnera.
Režie: Milan Cieslar. Scénář: Vladimír Körner. Hrají: Ondřej Vetchý, Petra Nesvačilová, Jiří Racek, Petr Štěpán a další.

Centrum dramatické tvorby Televizního studia Ostrava nabízí televizní film Lovec vodního ticha v hlavní roli s Ondřejem Vetchým a Petrou Nesvačilovou. Autorem scénáře je Vladimír Körner - uznávaný český prozaik, dramaturg a filmový a televizní scenárista. Poprvé se svým scénářem dotýká současnosti a přichází s thrillerem. Hlavní postavou je muž ve zralém věku, kterého společnost uznává jako hrdinu. V profesi záchranáře za povodní ochránil před utonutím dívku. Jeho koníčkem jsou zvuky ptáků, které nahrává nejraději v blízkosti vodní hladiny. Tento lovec beze zbraní ovšem jednou zachytí nejen komunikaci v ptačí říši, do jeho nahrávek se vloudí společnost, která se schází v přírodní rezervaci. Ze záznamu je patrné, že jejich aktivity se nesrovnávají se zákonem. A v tu chvíli jde o život, pochopitelně i jeho vlastní.

Napište nám