26 minut

14. května 2021

Obsah dílu

Bleskové povodně na Opavsku — Následky silných bouřek v Šilheřovicích — Výhled na víkend — Denní nárůst počtu nakažených — Pokuta pro Sviadnov za omezení hazardu — Pivovary se chystají na rozvolnění — Upřesnění pravidel od pondělí — Očkování zrychluje — V OKD motivují k očkování — OKD letos vytěžila milion tun uhlí — Honička policie a zloděje — Seniorka vjela autem do obchodu — Podnikání na Osoblažsku — SeČTeno z Vysočiny — Nové dopravní značení v Přerově — Skleněné plastiky Václava Ciglera

Části dílu

00:49
Bleskové povodně na Opavsku
    Po bleskových povodních uklízí lidé na Opavsku následky silných přívalových dešťů. Ty včera způsobily nárůst hladiny řeky Hvozdnice až na třetí, tedy nejvyšší stupeň ohrožení. Voda škody opět napáchala v Šilheřovicích, kde už ve středu udeřila lokální povodeň. Ještě ráno v regionu platil první povodňový stupeň na řece Opavě v Děhylově a na Ropičance v Řece.
    03:42
    Následky silných bouřek v Šilheřovicích
      Živě Radek Kaňa, starosta Šilheřovic.
      06:25
      Výhled na víkend
        Doplním, že během dneška by podle předpovědi měl déšť v Česku slábnout. Už zítra, zejména v druhé polovině noci na neděli, může na některých místech Moravy a Slezska napadnout až kolem 25 litrů vody na m2. Meteorologové proto nevylučují, že tam řeky opět vystoupají na některý z nižších SPA.
        06:51
        Denní nárůst počtu nakažených
          V MS kraji za týden přibylo 1 394 pozitivně testovaných na koronavirus. Je to o 302 méně proti předešlému týdnu, a to je nejméně od počátku října. Celkově je v kraji 116 nakažených na 100 tis. obyvatel.
          07:21
          Pokuta pro Sviadnov za omezení hazardu
            Úřad pro ochranu hospodářské soutěže zamítnul rozklad, který podala obec Sviadnov na Frydecko-Místecku kvůli trestu za loterijní vyhlášku, která podle Úřadu porušuje pravidla hospodářské soutěže. Zároveň však předseda úřadu Petr Mlsna zkrátil dobu trvání přestupku, což se promítlo do výše pokuty. Byla snížena ze 107 tis. Kč na 86 tis. Kč.
            07:47
            Pivovary se chystají na rozvolnění
              Bary a restaurace se připravují na pondělní otevření zahrádek. Kvůli tomu roste i poptávka po pivu.
              Pivovary kvůli pandemii v posledních měsících zaznamenávaly vysoké ztráty.
              09:31
              Upřesnění pravidel od pondělí
                Živě redaktor Jiří Šíma.
                10:56
                Očkování zrychluje
                  V OL a MS kraji je k dnešnímu dni proočkováno oběma dávkami vakcíny skoro 170 tis. lidí. V Olomouckém kraji je to přibližně 11 % obyvatel, v MS kraji pak 9 %. První dávku v obou krajích už dostalo zhruba 480 tisíc zájemců. V prostějovském očkovacím centru si pro první dávku vakcíny přišel také arcibiskup Jan Graubner. Ten si před půl rokem nákazou sám prošel.
                  11:53
                  V OKD motivují k očkování
                    Společnost OKD odměňuje zaměstnance za očkování proti COVIDU-19. Každému, kdo se nechal naočkovat, dá příspěvek 3 000 Kč. Jedná se o motivační program, aby zaměstnanci chránili zdraví svých rodin i spolupracovníků. Naočkovaní zaměstnanci už nebudou muset podstupovat ani pravidelné testování.
                    13:54
                    OKD letos vytěžila milion tun uhlí
                      Společnost OKD od počátku roku vytěžila 1 mil. tun uhlí. Ještě v lednu a únoru těžili horníci na Dolech Darkov a ČSA, od března už jenom v Dole ČSM. V OKD už teď probíhajípřípravy na rok 2022.
                      Horníci provádí ražbu. Za rok by mělo OKD skončit s těžbou úplně.
                      14:50
                      Honička policie a zloděje
                        Mohelničtí policisté dopadli muže, který s komplicem vykradl restaurace v Úsově, prodejnu potravin v Lipince na Olomoucku, bývalý zemědělský objekt v Troubelicích a budovu Obecního úřadu v Bohuslavicích. I s lupem z předchozí noci ho zadrželi poté, co jim ujížděl v autě.
                        15:12
                        Seniorka vjela autem do obchodu
                          Kriminalisté vyšetřují seniorku, která včera odpoledne vjela svým autem až do prodejny s oblečením v obchodním centru v Jeseníku. Uvnitř bylo v tu chvíli nejméně 20 lidí, nikomu se nic nestalo. Řidička chtěla vycouvat z parkoviště, všimla si ale přijíždějícího auta a chtěla se vrátit na své parkovací místo.
                          Manévr ovšem nezvládla, vjela na chodník, prorazila vstupní dveře prodejny a vjela dovnitř. Způsobila škodu 400 tis. Kč.
                          15:39
                          Podnikání na Osoblažsku
                            Osoblažsko, dlouho opomíjený region. Trpěl odlivem obyvatelstva i velkou nezaměstnaností.
                            Teď starostové zaznamenali zvýšený zájem o domy i stavební parcely, stěhují se tam mladé rodiny z celého MS kraje. Někteří začali na Osoblažskui podnikat a daří se jim. Příkladem je třeba Bylinkový ranč Majoránek v Horních Povelicích.
                            18:05
                            SeČTeno z Vysočiny
                              Vysočinou prochází přes 420 km silnic I. třídy. Do jejich oprav a rekonstrukcí plánuje ŘSD v letošním roce dát přes 600 mil. Kč bez daně. Spolu s ním bude do silnic investovat i samotné vedení Kraje Vysočina.
                              19:40
                              Nové dopravní značení v Přerově
                                Řidiči kamionů i přes zákaz dál projíždí Přerovem. Zástupci Olomouckého kraje se proto ve spolupráci s magistrátem a policií rozhodli opět zasáhnout. Pomoci by nově mohlo dopravní značení, které by se mělo objevit na příjezdových cestách do města.
                                21:04
                                Skleněné plastiky Václava Ciglera
                                  Galerie Synagoga v Hranicích představuje dílo Václava Ciglera. Sochař, pedagog a průkopník nových uměleckých postupů, jako je land art nebo práce s optickým sklem, se do Synagogy vrací po 25 letech. A přináší své úvahy o skle.
                                  Přehrát celé video
                                  Stopáž26 minut
                                  Další díl
                                  17. května 2021

                                  Přehled dílů

                                   
                                  Stopáž25 minut

                                  23. dubna

                                  Vývoj počtu případů černého kašle — Vývoj počtu případů černého kašle — Další mrazivá noc — Teplárny: transformace bude stát 200 miliard — Dotace na dekarbonizaci — Developer chce vybudovat zónu v Přerově — V Litovelském Pomoraví končí projekt proti komářím kalamitám — Cisterny pro letadla NATO — Únik plynu v centru Ostravy — Začíná Academia Film Olomouc — Výběr ze sociálních sítí — Nová plavební komora na Baťově kanálu — Celostátní finále mladých nástrojářů — Vyhlašování cen Jantar

                                  23. 4. 2024 na ČT1
                                  Stopáž25 minut

                                  22. dubna

                                  Dolní Lutyně o referendu ke gigafactory — Příprava referenda ke gigafactory — Meteorologové varují před mrazy — Poho Park Gabriela získal evropskou dotaci — Výsledky Speed Marathonu — V Hanušovicích začne oprava hlavní silnice — Odborníci zkoumají řeč na Hané — V Kopřivnici otevře domov pro seniory — Vyšetřování úhynu ryb v Jičínce — V OD Breda objevili historické schodiště — Vážení přetížených kamionů na Jesenicku — Výročí návratu modelu Tatry 148 na český trh

                                  22. 4. 2024 na ČT1
                                  Stopáž25 minut

                                  19. dubna

                                  Přibývá obézních dětí — Obezita u dospělých — Mráz může ohrozit úrodu — OKD má souhlas pro těžbu — Muž donesl na policii 23 funkčních granátů — Policejní akce Speed Marathon — Speed marathon 2024 — Vyšla poslední kniha z trilogie Šikmý kostel — Nové prostory pro hendikepované v Olomouci — Přerov zbourá bývalý hotel Strojař — Výběr ze sociálních sítí ČT — Novinky v olomoucké MHD — Za hranicí mysli Tomáše Petrečka

                                  19. 4. 2024 na ČT1
                                  Stopáž25 minut

                                  18. dubna

                                  Ve Zlatých Horách vznikne stanice záchranné služby — Hromadné výpovědi učitelů ZŠ Doubrava — Trest za vydírání pro bývalého zastupitele — Podezření na týrání koní — Open Studios Ostrava 2024 — Spor o stavbu cyklostezky v Trojanovicích — Výstraha před mrazem ve vegetačním období — Akce Zlepši si techniku na VŠB — Výběr ze sociálních sítí ČT — Retrospektiva fotografa Michala Kalhouse

                                  18. 4. 2024 na ČT1
                                  Stopáž25 minut

                                  17. dubna

                                  Spor o větrníky u Moravského Berouna — Budoucnost větrné energetiky — Vývoj kolem heřmanické haldy — Gabriela Lefenda novou ředitelkou TS Ostrava — O Hanácká kasárna v Olomouci není zájem — Hejtman Bělica opustil některé sněmovní orgány — Zločin a trest v Bílovci — Razantní pokles teplot — Péče o děti s autismem — Baletní pocta českým skladatelům

                                  17. 4. 2024 na ČT1
                                  Stopáž25 minut

                                  16. dubna

                                  Nová trasa pro horská kola v Mostech

                                  16. 4. 2024 na ČT1
                                  Stopáž25 minut

                                  15. dubna

                                  Stojírenství pořád v krizi — Vývoj kondice průmyslových podniků — Prasečí hlavy před Androvým stadionem vyšetřuje policie — Výročí zahájeno ostravsko-opavské operace — Hlasování věřitelů o restrukturalizaci Liberty — Nemocniční pavilon z konejnerů — Inaugurace olomouckého arcibiskupa — Uzavírka Kovonského mostu — Výběr ze sociálních sítí — Bilance potravinové sbírky — Přijímací zkoušky na střední školy — 50. let výročí založení HaDivadla

                                  15. 4. 2024 na ČT1
                                  Stopáž25 minut

                                  12. dubna

                                  Přijímací řízení na střední školy — Začaly přijímací zkoušky na střední školy — Zemědělci sázejí, stará úroda je ve skladech — Projektový záměr dostavby Severního spoje — Sbírka na Ukrajinu na Právnické fakultě UPOL — Ostravsku chybí pěstouni — Modernizace elektrárny Dlouhé stráně — Omezení dopravy na D1 — V Olomouci vrcholí přípravy inaugurace — 185 let Třineckých železáren — Začal krnovský filmový festival KRRR!

                                  12. 4. 2024 na ČT1
                                  Stopáž25 minut

                                  11. dubna

                                  Méně stavebních úřadů — Města redukují počet stavebních úřadů — Hradisko má potíže s pitnou vodou — Nový tým v šumperské nemocnici — Nová základna záchranářů ve Zlatých Horách — Hokejová horečka v Třinci — Přibývá asistentů prevence kriminality — Česká pošta snižuje ztrátu — Balíkovna v Mošnově čeká na rozhodnutí — Výběr ze sociálních sítí ČT — Začal festival Jeden svět

                                  11. 4. 2024 na ČT1
                                  Stopáž25 minut

                                  10. dubna

                                  Majitel Liberty jednal s vládou — Schůzka s majitelem Liberty zklamáním — Obce a DIAMO jednaly o těžbě plynu — Vedlejší větev kauzy Bečva před soudem — Výstava o osudu H. Píky — Nebezpečný úsek silnice na Prostějovsku — Další kamery do vozidel Dopravního podniku — Boris Jirků vystavuje v Galerii Chagall

                                  10. 4. 2024 na ČT1

                                  Události v regionech (Ostrava) na sociálních sítích

                                  Napište nám