26 minut

9. března 2021

Obsah dílu

Pomoc ambulantních specialistů v nemocnicích — Pomoc ambulantních specialistů v nemocnicích — Pomoc ambulantních specialistů v nemocnicích — KHS bez ředitele — Vývoj epidemie v krajích — Převoz pacientky do Polska — Dva týdny od výbuchu v Ostravě-Hrabůvce — Obnova starého třešňového sadu — Zákrok policie proti ženě bez roušky — Zadržení za výhružky vládě — Testování ve firmách — Testování v huti Liberty — Hasič zachránil výra — Rychlé šípy v Rožnově pod Radhoštěm

Části dílu

00:55
Pomoc ambulantních specialistů v nemocnicích
    MS kraj zjišťuje mezi ambulantními specialisty, kdo z nich by mohl pomoci při provozu očkovacích center. Lékaři a sestry chybějí i v nemocnicích, poptávka je zejména po internistech a lékařích intenzivní medicíny. Vláda rozhodla, že zdravotníkům z ambulancí mohou hejtmani pracovní povinnost nařídit. Kraj ale dává přednost dohodě.
    03:56
    Pomoc ambulantních specialistů v nemocnicích
      8 nemocnic OL kraje zatím zdravotníky z ambulancí povolávat nebude. Podle hejtmana Josefa Suchánka má kraj připravený seznam asi 200 specialistů, s jejichž pomocí může počítat, pokud to bude potřeba.
      04:25
      Pomoc ambulantních specialistů v nemocnicích
        Živě Norbert Schellong, ředitel nemocnice v Havířově.
        07:24
        KHS bez ředitele
          Kdo od příštího týdne povede Krajskou hygienickou stanici v Ostravě, zatím není jasné. Její dosavadní ředitelka Pavla Svrčinová vystřídá na pozici hlavní hygieničky Jarmilu Rážovou, jejíž odvolání v pondělí schválila vláda. Podle mluvčího MS hygieny Aleše Kotrly by se mělo zkraje příštího týdne rozhodnout, jaký bude další postup a zda bude řízením stanice v Ostravě někdo dočasně pověřen.
          07:49
          Vývoj epidemie v krajích
            Aktuální čísla nakažených, očkovaných a volných covidových lůžek v nemocnicích vypadají následovně. V MS kraji přibylo za pondělí přes 900 prokázaných případů koronaviru, o 9 desítek méně než předchozí pondělí. V regionu se dosud vyočkovalo přes 88 tis. dávek vakcín.
            08:34
            Převoz pacientky do Polska
              První česká pacientka s nemocí covid-19 dorazila do polské nemocnice. Záchranáři ji sanitkou převezli z Ústí nad Orlicí do Ratiboře ve Slezsku. Tamní zařízení nabídlo pomoc zdravotníkům ve východních Čechách, právě Orlickoústecko patří mezi nejzasaženější okresy. Cesta trvala asi 2,5 hodiny a vedla po dálnici i přes Olomouc a Ostravu. V Pardubicích zůstává další pacient, kterého se měl převoz za hranice týkat. Kvůli zhoršení zdravotního stavu k němu zatím nedojde.
              09:48
              Dva týdny od výbuchu v Ostravě-Hrabůvce
                Do konce týdne by měl statik posoudit stav bytového domu v Ostravě-Hrabůvce, kde došlo před 2 týdny k výbuchu a následnému požáru. Zraněných bylo 6. 37letý muž, který utrpěl popáleniny na více než 1/2 těla, zůstává ve vážném stavu ve FN Ostrava.
                11:45
                Obnova starého třešňového sadu
                  Má být útočištěm vzácných druhů živočichů, ale i místem setkávání lidí. Na okraji Šternberka na Olomoucku se snaží obnovit starý třešňový sad, o který se nikdo 20 let nestaral. Ovocných ploch přitom v Česku dlouhodobě ubývá. Tuzemské ovocnářství je teď podle pěstitelů v krizi.
                  14:30
                  Zákrok policie proti ženě bez roušky
                    Zákrok ostravských strážníků i policistů proti ženě, která minulý týden bez respirátoru popíjela pivo na veřejném místě a tím porušovala platná nařízení, byl v pořádku. K takovému závěru dospěly po prověření zásahu kontrolní orgány policie i strážníků. Strážníci ženu vybídli, aby předložila osobní doklady, to odmítla a byla agresivní. Zavolali proto policisty. Ti ženu na místě zadrželi, povalili ji při tom na zem a spoutali. Jejich postup se ještě prověřuje.
                    15:04
                    Zadržení za výhružky vládě
                      Živě redaktorka Natálie Flajžíková.
                      16:42
                      Testování ve firmách
                        Zahlcená testovací místa na covid-19. Plní je lidé, kteří potřebují negativní testy kvůli práci. Firmy se obracejí také na praktické lékaře, i ti jsou ale přetížení. Problémy s testováním řeší např. strojírenská firma na Osoblažsku, kde je navíc dlouhodobě nedostatek lékařů.
                        18:45
                        Testování v huti Liberty
                          S plošným testováním začala i ostravská huť Liberty. Do čtvrtka chce na 4 stanovištích otestovat 6 000 zaměstnanců a agenturních pracovníků. I s 60Kč příspěvkem od státu zaplatí podnik měsíčně za testy 3,5 mil. Kč.
                          20:00
                          Hasič zachránil výra
                            Dvě pomoci najednou, to bylo pondělní ráno profesionálního hasiče ze stanice v Ostravě-Porubě.
                            Při ranním rozvoru vakcín proti covidu-19 na Novojičínsku zachránil zraněného výra, který ležel sražený uprostřed silnice a měl zlomené křídlo. Hasič přenesl ptáka do pole, rozvezl vakcíny a po směně se vrátil, aby zkontroloval, jak na tom výr je. Ten nebyl schopen letu. Díky svému zachránci se ode dneška zotavuje v bezpečí Záchranné stanice v Bartošovicích.
                            20:32
                            Rychlé šípy v Rožnově pod Radhoštěm
                              Bylo jich 5, stali se legendou českého komiksu a vzorem pro spoustu dětí. Příběhy Rychlých šípů je teď možné si přečíst v Rožnově pod Radhoštěm, a to i přesto, že knihovny jsou zavřené. Komiksy visí ve vitrínách a oknech tamního kina. Jde ovšem o nová dobrodružství party kluků, tak jak je napsali a nakreslili současní čeští autoři.
                              Přehrát celé video
                              Stopáž26 minut
                              Další díl
                              10. března 2021

                              Přehled dílů

                               
                              Stopáž25 minut

                              19. dubna

                              Přibývá obézních dětí — Obezita u dospělých — Mráz může ohrozit úrodu — OKD má souhlas pro těžbu — Muž donesl na policii 23 funkčních granátů — Policejní akce Speed Marathon — Speed marathon 2024 — Vyšla poslední kniha z trilogie Šikmý kostel — Nové prostory pro hendikepované v Olomouci — Přerov zbourá bývalý hotel Strojař — Výběr ze sociálních sítí ČT — Novinky v olomoucké MHD — Za hranicí mysli Tomáše Petrečka

                              19. 4. 2024 na ČT1
                              Stopáž25 minut

                              18. dubna

                              Ve Zlatých Horách vznikne stanice záchranné služby — Hromadné výpovědi učitelů ZŠ Doubrava — Trest za vydírání pro bývalého zastupitele — Podezření na týrání koní — Open Studios Ostrava 2024 — Spor o stavbu cyklostezky v Trojanovicích — Výstraha před mrazem ve vegetačním období — Akce Zlepši si techniku na VŠB — Výběr ze sociálních sítí ČT — Retrospektiva fotografa Michala Kalhouse

                              18. 4. 2024 na ČT1
                              Stopáž25 minut

                              17. dubna

                              Spor o větrníky u Moravského Berouna — Budoucnost větrné energetiky — Vývoj kolem heřmanické haldy — Gabriela Lefenda novou ředitelkou TS Ostrava — O Hanácká kasárna v Olomouci není zájem — Hejtman Bělica opustil některé sněmovní orgány — Zločin a trest v Bílovci — Razantní pokles teplot — Péče o děti s autismem — Baletní pocta českým skladatelům

                              17. 4. 2024 na ČT1
                              Stopáž25 minut

                              16. dubna

                              Nová trasa pro horská kola v Mostech

                              16. 4. 2024 na ČT1
                              Stopáž25 minut

                              15. dubna

                              Stojírenství pořád v krizi — Vývoj kondice průmyslových podniků — Prasečí hlavy před Androvým stadionem vyšetřuje policie — Výročí zahájeno ostravsko-opavské operace — Hlasování věřitelů o restrukturalizaci Liberty — Nemocniční pavilon z konejnerů — Inaugurace olomouckého arcibiskupa — Uzavírka Kovonského mostu — Výběr ze sociálních sítí — Bilance potravinové sbírky — Přijímací zkoušky na střední školy — 50. let výročí založení HaDivadla

                              15. 4. 2024 na ČT1
                              Stopáž25 minut

                              12. dubna

                              Přijímací řízení na střední školy — Začaly přijímací zkoušky na střední školy — Zemědělci sázejí, stará úroda je ve skladech — Projektový záměr dostavby Severního spoje — Sbírka na Ukrajinu na Právnické fakultě UPOL — Ostravsku chybí pěstouni — Modernizace elektrárny Dlouhé stráně — Omezení dopravy na D1 — V Olomouci vrcholí přípravy inaugurace — 185 let Třineckých železáren — Začal krnovský filmový festival KRRR!

                              12. 4. 2024 na ČT1
                              Stopáž25 minut

                              11. dubna

                              Méně stavebních úřadů — Města redukují počet stavebních úřadů — Hradisko má potíže s pitnou vodou — Nový tým v šumperské nemocnici — Nová základna záchranářů ve Zlatých Horách — Hokejová horečka v Třinci — Přibývá asistentů prevence kriminality — Česká pošta snižuje ztrátu — Balíkovna v Mošnově čeká na rozhodnutí — Výběr ze sociálních sítí ČT — Začal festival Jeden svět

                              11. 4. 2024 na ČT1
                              Stopáž25 minut

                              10. dubna

                              Majitel Liberty jednal s vládou — Schůzka s majitelem Liberty zklamáním — Obce a DIAMO jednaly o těžbě plynu — Vedlejší větev kauzy Bečva před soudem — Výstava o osudu H. Píky — Nebezpečný úsek silnice na Prostějovsku — Další kamery do vozidel Dopravního podniku — Boris Jirků vystavuje v Galerii Chagall

                              10. 4. 2024 na ČT1
                              Stopáž25 minut

                              9. dubna

                              Tameh čeká reorganizace — Jan Světlík čelí obvinění — Nové dálkové lety z mošnovského letiště — Podvodníci okradli seniory — Polovina klíšťat v Olomouci nakažena — Návrat sousoší do Staré Vody — Letní teploty vystřídá prudké ochlazení — Čajovna u knihovny končí — Těšínské divadlo projde rekonstrukcí

                              9. 4. 2024 na ČT1
                              Stopáž25 minut

                              8. dubna

                              Bezpečnostní opatření šampionátu v hokeji — Změny ve vedení společnosti Renarkon — Věřitelé Liberty hlasovali o restrukturalizaci — Dítě se vzácnou nemocí léčí v Darkově — Počasí a teploty trhají rekordy — Zabavené zvony míří zpět do obcí — Volební urny pro eurovolby — Archiv Vítkovických železáren slouží 70 let

                              8. 4. 2024 na ČT1

                              Události v regionech (Ostrava) na sociálních sítích

                              Napište nám