26 minut

4. prosince 2020

Obsah dílu

Přípravy domovů pro seniory na otevření — Přípravy domovů pro seniory na otevření — Přípravy domovů pro seniory na otevření — Setkání rodin po dvou měsících — Vývoj nakažených a indexu PES — Začalo plošné testování učitelů — Dny otevřených dveří online — Nezaměstnanost v OL kraji mírně vzrostla — Velký zájem o návštěvu restaurací — Komise doporučila konec uhlí v roce 2038 — Výstraha před silným větrem — Online mapa kriminality — Členové aktivních záloh darovali krev — Ostrava spolupořadatelem ME ve volejbale — Výstava studentů a pedagogů SUŠ Ostrava

Části dílu

00:46
Přípravy domovů pro seniory na otevření
    Do domovů pro seniory mohou od zítřka znovu návštěvy. Za svými blízkými lidé nemohli skoro dva měsíce. Prokázat se ale musejí například negativním testem na COVID-19, pokud onemocnění sami v posledních 3 měsících neprodělali. Samotný režim návštěv se navíc v jednotlivých zařízeních může lišit a ne všechna zařízení zítra skutečně otevřou.
    03:58
    Přípravy domovů pro seniory na otevření
      MS kraj umožní lidem, kteří se chystají na návštěvu do seniorských domovů, aby se zítra ráno nechali otestovat v některém z 6 uvedených odběrových míst. Jde o ostravskou fakultní nemocnici a nemocnice ve Frýdku-Místku, Havířově, Krnově, Opavě a Třinci. Testování bude možné od 8 do 10 hodin a bude se platit. Lidé za něj dají 350 Kč.
      04:23
      Přípravy domovů pro seniory na otevření
        Živě Felipe Sánchez López, ředitel Domova U rybníka ve Víceměřicích na Prostějovsku.
        07:29
        Setkání rodin po dvou měsících
          Osobní setkání s rodinou po téměř 2 měsících, na to se těší obyvatelé domovů pro seniory i jejich blízcí. Návštěvy mohou začít zítra. Nucené odloučení přitom někde dostalo až absurdní podobu.
          Nastavená pravidla oddělila třeba zaměstnankyni jednoho z domovů od jejího otce, který ve stejném zařízení žije.
          09:02
          Vývoj nakažených a indexu PES
            Tady jsou statistiky, jak si kraje před víkendem stojí s počtem nakažených: V MS kraji za čtvrtek přibylo 650 nemocných s koronavirem, což je zhruba o 20 méně než ve středu. Protiepidemické skóre stouplo z 57 na 62, nejvyšší je v Ostravě, kde má hodnotu 71.
            09:42
            Začalo plošné testování učitelů
              Skoro 170 tis. učitelů mateřských, základních, středních a vyšších odborných škol v Česku se může ode dneška nechat zdarma otestovat na COVID-19. K odběrům mohou až do 18. prosince. Mezi učiteli ale o testy zatím velký zájem není.
              11:26
              Dny otevřených dveří online
                A od učitelů ke studentům. Střední i vysoké školy hledají nové cesty, jak během pandemie koronaviru oslovit zájemce o studium. Klasické dny otevřených dveří se konat nemohou, a tak je školy přesouvají na internet. Věří, že jim to pomůže zaujmout více uchazečů.
                13:38
                Nezaměstnanost v OL kraji mírně vzrostla
                  Nezaměstnanost v MS kraji zůstala na 5,3 %. Počet evidovaných uchazečů o práci se v listopadu v regionu snížil o 163. Podíl nezaměstnaných na severu Moravy a ve Slezsku je nejvyšší v Česku, nejvíce lidí bez práce je na Karvinsku. V Olomouckém kraji se nezaměstnanost zvýšila o jednu desetinu procentního bodu na 3,7 %. Lidí bez práce přibylo nejvíce na Jesenicku, kde se podíl zvýšil o celý jeden procentní bod na 5,4 %.
                  15:22
                  Velký zájem o návštěvu restaurací
                    Živě redaktorka Helena Dohnalová.
                    17:07
                    Komise doporučila konec uhlí v roce 2038
                      Uhelná komise dnes doporučila ukončit využívání uhlí v České republice v roce 2038. Z devatenácti členů komise pro návrh hlasovalo 15. Vicepremiér a ministr průmyslu a dopravy Karel Havlíček rozhodnutí označil za kompromis. Konečné slovo bude mít vláda, jíž by měla komise rok 2038 navrhnout ještě letos.
                      18:13
                      Výstraha před silným větrem
                        Meteorologové varují před silným větrem, který může kromě jiného lámat stromy a větve. Výstraha platí pro východní část Česka až do pondělního rána. Nejsilnější vítr bude v noci na zítřek, a to především na horách.
                        19:30
                        Online mapa kriminality
                          Policisté zveřejnili on-line mapu kriminality v Česku. Ukazuje přehled trestných činů a přestupků, včetně míst, kde se odehrály. Část map, které ale na internetu nebudou přístupné všem, pomůže obcím a městským strážníkům, aby mohli efektivněji plánovat prevenci.
                          21:09
                          Členové aktivních záloh darovali krev
                            18 členů aktivní zálohy Armády České republiky darovalo krev v ostravské fakultní nemocnici.
                            Všichni patří do pěší roty Josefa Otiska pod Krajské vojenské velitelství v Ostravě. Krev dávají pravidelně co 3 měsíce. Někteří přišli k dobrovolnému odběru už popáté.
                            21:37
                            Ostrava spolupořadatelem ME ve volejbale
                              Ostrava se příští rok na podzim stane jedním ze 6 pořadatelských měst mistrovství Evropy ve volejbale. Hrát se v ní bude nejen základní skupina, ale i část osmifinále a čtvrtfinále. O medaile se týmy utkají v Krakově. Dalšími pořádajícími městy budou polské Katovice a Gdaňsk, estonská metropole Tallinn a finské Tampere. Na šampionátu si zahraje také česká volejbalová reprezentace.
                              22:20
                              Výstava studentů a pedagogů SUŠ Ostrava
                                Střední umělecká škola v Ostravě slaví třicetiny. Byla vůbec první střední odbornou uměleckou školou, která vznikla na severu Moravy. Co se v jejích ateliérech a dílnách rodí, je ode dneška k vidění ve 3 patrech opavského Domu umění. Díla vytvořili studenti, uznávaní absolventi a pedagogové, kteří jsou sami aktivními umělci.
                                Přehrát celé video
                                Stopáž26 minut
                                Další díl
                                7. prosince 2020

                                Přehled dílů

                                 
                                Stopáž25 minut

                                17. dubna

                                Spor o větrníky u Moravského Berouna — Budoucnost větrné energetiky — Vývoj kolem heřmanické haldy — Gabriela Lefenda novou ředitelkou TS Ostrava — O Hanácká kasárna v Olomouci není zájem — Hejtman Bělica opustil některé sněmovní orgány — Zločin a trest v Bílovci — Razantní pokles teplot — Péče o děti s autismem — Baletní pocta českým skladatelům

                                17. 4. 2024 na ČT1
                                Stopáž25 minut

                                16. dubna

                                Nová trasa pro horská kola v Mostech

                                16. 4. 2024 na ČT1
                                Stopáž25 minut

                                15. dubna

                                Stojírenství pořád v krizi — Vývoj kondice průmyslových podniků — Prasečí hlavy před Androvým stadionem vyšetřuje policie — Výročí zahájeno ostravsko-opavské operace — Hlasování věřitelů o restrukturalizaci Liberty — Nemocniční pavilon z konejnerů — Inaugurace olomouckého arcibiskupa — Uzavírka Kovonského mostu — Výběr ze sociálních sítí — Bilance potravinové sbírky — Přijímací zkoušky na střední školy — 50. let výročí založení HaDivadla

                                15. 4. 2024 na ČT1
                                Stopáž25 minut

                                12. dubna

                                Přijímací řízení na střední školy — Začaly přijímací zkoušky na střední školy — Zemědělci sázejí, stará úroda je ve skladech — Projektový záměr dostavby Severního spoje — Sbírka na Ukrajinu na Právnické fakultě UPOL — Ostravsku chybí pěstouni — Modernizace elektrárny Dlouhé stráně — Omezení dopravy na D1 — V Olomouci vrcholí přípravy inaugurace — 185 let Třineckých železáren — Začal krnovský filmový festival KRRR!

                                12. 4. 2024 na ČT1
                                Stopáž25 minut

                                11. dubna

                                Méně stavebních úřadů — Města redukují počet stavebních úřadů — Hradisko má potíže s pitnou vodou — Nový tým v šumperské nemocnici — Nová základna záchranářů ve Zlatých Horách — Hokejová horečka v Třinci — Přibývá asistentů prevence kriminality — Česká pošta snižuje ztrátu — Balíkovna v Mošnově čeká na rozhodnutí — Výběr ze sociálních sítí ČT — Začal festival Jeden svět

                                11. 4. 2024 na ČT1
                                Stopáž25 minut

                                10. dubna

                                Majitel Liberty jednal s vládou — Schůzka s majitelem Liberty zklamáním — Obce a DIAMO jednaly o těžbě plynu — Vedlejší větev kauzy Bečva před soudem — Výstava o osudu H. Píky — Nebezpečný úsek silnice na Prostějovsku — Další kamery do vozidel Dopravního podniku — Boris Jirků vystavuje v Galerii Chagall

                                10. 4. 2024 na ČT1
                                Stopáž25 minut

                                9. dubna

                                Tameh čeká reorganizace — Jan Světlík čelí obvinění — Nové dálkové lety z mošnovského letiště — Podvodníci okradli seniory — Polovina klíšťat v Olomouci nakažena — Návrat sousoší do Staré Vody — Letní teploty vystřídá prudké ochlazení — Čajovna u knihovny končí — Těšínské divadlo projde rekonstrukcí

                                9. 4. 2024 na ČT1
                                Stopáž25 minut

                                8. dubna

                                Bezpečnostní opatření šampionátu v hokeji — Změny ve vedení společnosti Renarkon — Věřitelé Liberty hlasovali o restrukturalizaci — Dítě se vzácnou nemocí léčí v Darkově — Počasí a teploty trhají rekordy — Zabavené zvony míří zpět do obcí — Volební urny pro eurovolby — Archiv Vítkovických železáren slouží 70 let

                                8. 4. 2024 na ČT1
                                Stopáž25 minut

                                5. dubna

                                Spor o návrh rozpočtového určení daní — Spor o návrh rozpočtového určení daní — Zaměstnanci Liberty budou dostávat 70 % mzdy — Rekonstrukce náměstí SNP v Ostravě — Otevření centra telemedicíny v Havířově — Skupina November 2nd má cenu Anděl — Tresty v kauze zakázek Vlastivědného muzea — Výběr ze sociálních sítí ČT — ČT uvede druhou řadu Stínů v mlze — Vzpomínky Marie Szottkové pro Paměť národa

                                5. 4. 2024 na ČT1
                                Stopáž25 minut

                                4. dubna

                                Oprava Sloupu Nejsvětější Trojice v Olomouci — Památky Unesco v Česku — Olomouc opraví Sloup Nejsvětější Trojice — Začínají uzavírky hlavních silnic — Další uzavírky hlavních silnic — Ostrava podepsala smlouvu na koncertní sál — Řidičáky na zkoušku — Sovy pálené v jablunkovském klášteře — Nový domov pro handikepované v Zábřehu — V Ostravě vyvíjí nový typ vytápění budov — Výběr ze sociálních sítí ČT — Nové rehabilitační oddělení v Nemocnici Třinec — Výstava obrazů o hrozbách kyberprostoru

                                4. 4. 2024 na ČT1

                                Události v regionech (Ostrava) na sociálních sítích

                                Napište nám