26 minut

30. října 2020

Obsah dílu

Nouzový stav potrvá do 20. listopadu — Část zastupitelů OL kraje volila na dálku — Nové vedení OL kraje — Josef Suchánek hejtmanem OL kraje — Zasedání zastupitelstva MS kraje bude ve čtvrtek — Lidé začínají navštěvovat hřbitovy — Vývoj počtu nakažených — Charita začala testovat svépomocí — Většina měst zrušila farmářské trhy — Slevy podnikatelům na nájmech od radnice — Do Bečvy vytekla voda s obsahem niklu — Soud potvrdil šikanu na SZ — Srážka tramvají v Ostravě — Další omezení veřejné dopravy — Rekonstrukce Farské zahrady

Části dílu

00:54
Nouzový stav potrvá do 20. listopadu
    Nouzový stav v Česku potrvá nejméně do 20. 11. Sněmovna vyslovila souhlas s jeho prodloužením o 17 dnů. Vláda původně žádala, aby trval až do 3. 12. Epidemická situace je podle kabinetu stále kritická. Některá opatření, která chce vláda udržet, jsou na nouzový stav navázána.
    01:35
    Část zastupitelů OL kraje volila na dálku
      Novým hejtmanem OL kraje byl na ustavujícím zasedání zastupitelstva zvolen lídr Pirátů a STAN Josef Suchánek. V čele hejtmanství tak nahradil Ladislava Oklešťka. Vítězné hnutí ANO zůstává společně s SPD v opozici. Kvůli koronaviru byla část zastupitelů připojená na dálku přes videopřenos.
      03:34
      Nové vedení OL kraje
        Koalice Pirátů, STAN, Spojenců-Koalice pro Olomoucký kraj a ODS má v 55členném zastupitelstvu 32 hlasů. Nový hejtman Josef Suchánek, člen Starostů a nezávislých, bude mít k sobě místo dřívějších sedmi pouze 4 náměstky. Prvním náměstkem hejtmana byl zvolen Ivo Slavotínek za Spojence-Koalice pro Olomoucký kraj a druhým Dalibor Horák za ODS. Zbývající 2 posty náměstků obsadili Jan Šafařík za Spojence-Koalice pro Olomoucký kraj a Michal Zácha za ODS.
        04:09
        Josef Suchánek hejtmanem OL kraje
          Živě Josef Suchánek, hejtman OL kraje .
          07:35
          Zasedání zastupitelstva MS kraje bude ve čtvrtek
            Ustavující zasedání zastupitelstva MS kraje se uskuteční ve čtvrtek 5. 11. Hejtmanem zůstane
            Ivo Vondrák za hnutí ANO, dosavadní koalici s ODS a lidovci nově doplní sociální demokraté. Nově zvolení zastupitelé se sejdou v hotelu Clarion, kde je oproti budově krajského úřadu prostornější sál, ve kterém bude možné dodržovat rozestupy.
            08:03
            Lidé začínají navštěvovat hřbitovy
              Živě redaktorka Pavla Krůčková.
              09:30
              Vývoj počtu nakažených
                V MS kraji přibylo od včera 1 019 nově nakažených covidem-19. Jde o nejmenší přírůstek v regionu
                v tomto týdnu. S koronavirem je hospitalizováno 774 lidí a 11 zemřelo. V OL kraji se tempo růstu nakažených zpomalilo.
                09:58
                Charita začala testovat svépomocí
                  Dobrovolníky na výpomoc hledá kromě domovů seniorů také Arcidiecézní charita Olomouc, která o ně pečuje hlavně v domácím prostředí. A ani jí se nevyhýbá nákaza mezi klienty nebo personálem. Už v předstihu nakoupila třeba koncentrátory kyslíku. Aby zabránila šíření nákazy, začala teď zaměstnance taky sama testovat.
                  11:48
                  Většina měst zrušila farmářské trhy
                    Řada měst MS kraje zrušila farmářské trhy. Kvůli novým vládním nařízením nejsou schopna zajistit maximální počet lidí. Asociace farmářských tržišť ČR proto vyzvala vládu, aby opatření upravila.
                    12:39
                    Slevy podnikatelům na nájmech od radnice
                      Sleva na nájem až 50 %, posunutí jeho splatnosti či částečné prominutí dluhů. Města v MS kraji chtějí ulevit podnikatelům, kteří na jejich území působí. Jednotlivé přístupy se různí, někde musí případnou podporu teprve schválit zastupitelstvo.
                      15:42
                      Do Bečvy vytekla voda s obsahem niklu
                        Zvýšené množství niklu prokázaly výsledky rozborů vody z Bečvy, které v místě vyústění odpadních vod z areálu Tesla Rožnov ve Valašském Meziříčí-Juřince odebrali v úterý zástupci ČIŽP. Výsledky nepotvrdily zvýšený obsah kyanidů. Nikl není pro člověka významně toxický, ale patří mezi potenciální karcinogeny, je rozšířeným kožním alergenem. Inspektoři vyšetřují, odkud látka unikla. Policie pak dál prověřuje, kdo vypustil v polovině září do řeky kyanid a otrávil tak 40 tun ryb.
                        16:20
                        Soud potvrdil šikanu na SZ
                          Dnes už bývalá krajská státní zástupkyně v Ostravě Zlatuše Andělová několik let šikanovala a uplatňovala bossing vůči někdejší okresní státní zástupkyni v Ostravě Tamaře Kornasové. Pravomocně o tom teď rozhodl odvolací soud. Zlatuše Andělová se k případu odmítla jakkoliv vyjádřit.
                          19:13
                          Srážka tramvají v Ostravě
                            4 lidé byli zraněni při večerní nehodě 2 protijedoucích tramvají v ostravské městské části Poruba.
                            Nehoda se stala na křižovatce ulic Opavská a Martinovská. Zranění skončili v nemocnici. Podle předběžných informací řidička tramvaje jedoucí směrem na centrum Ostravy zřejmě přehlédla, nebo nerespektovala návěstidlo výhybky. Tramvaj tak v křižovatce nepokračovala rovně, jak měla, ale vlevo, a střetla se s protijedoucí tramvají.
                            19:42
                            Další omezení veřejné dopravy
                              Veřejná doprava v MS kraji bude i nadále omezená. Některé změny, které dopravci ohlásili do 1. 11., se prodlužují do odvolání. Nově pak budou zrušené některé dálkové vlaky ČD.
                              22:26
                              Rekonstrukce Farské zahrady
                                V centru Ostravy vzniká nový prostor pro odpočinek a zábavu. Za měsíc přivítá návštěvníky zrekonstruovaná Farská zahrada. Prostor, který byl součástí ostravského výstaviště Černá louka, je ukrytý za blokem domů. Přiléhá k němu i zbytek starého městského hradního opevnění. Město za rekonstrukci včetně projektové dokumentace zaplatilo 12,5 mil. Kč.
                                Přehrát celé video
                                Stopáž26 minut
                                Další díl
                                2. listopadu 2020

                                Přehled dílů

                                 
                                Stopáž25 minut

                                19. dubna

                                Přibývá obézních dětí — Obezita u dospělých — Mráz může ohrozit úrodu — OKD má souhlas pro těžbu — Muž donesl na policii 23 funkčních granátů — Policejní akce Speed Marathon — Speed marathon 2024 — Vyšla poslední kniha z trilogie Šikmý kostel — Nové prostory pro hendikepované v Olomouci — Přerov zbourá bývalý hotel Strojař — Výběr ze sociálních sítí ČT — Novinky v olomoucké MHD — Za hranicí mysli Tomáše Petrečka

                                19. 4. 2024 na ČT1
                                Stopáž25 minut

                                18. dubna

                                Ve Zlatých Horách vznikne stanice záchranné služby — Hromadné výpovědi učitelů ZŠ Doubrava — Trest za vydírání pro bývalého zastupitele — Podezření na týrání koní — Open Studios Ostrava 2024 — Spor o stavbu cyklostezky v Trojanovicích — Výstraha před mrazem ve vegetačním období — Akce Zlepši si techniku na VŠB — Výběr ze sociálních sítí ČT — Retrospektiva fotografa Michala Kalhouse

                                18. 4. 2024 na ČT1
                                Stopáž25 minut

                                17. dubna

                                Spor o větrníky u Moravského Berouna — Budoucnost větrné energetiky — Vývoj kolem heřmanické haldy — Gabriela Lefenda novou ředitelkou TS Ostrava — O Hanácká kasárna v Olomouci není zájem — Hejtman Bělica opustil některé sněmovní orgány — Zločin a trest v Bílovci — Razantní pokles teplot — Péče o děti s autismem — Baletní pocta českým skladatelům

                                17. 4. 2024 na ČT1
                                Stopáž25 minut

                                16. dubna

                                Nová trasa pro horská kola v Mostech

                                16. 4. 2024 na ČT1
                                Stopáž25 minut

                                15. dubna

                                Stojírenství pořád v krizi — Vývoj kondice průmyslových podniků — Prasečí hlavy před Androvým stadionem vyšetřuje policie — Výročí zahájeno ostravsko-opavské operace — Hlasování věřitelů o restrukturalizaci Liberty — Nemocniční pavilon z konejnerů — Inaugurace olomouckého arcibiskupa — Uzavírka Kovonského mostu — Výběr ze sociálních sítí — Bilance potravinové sbírky — Přijímací zkoušky na střední školy — 50. let výročí založení HaDivadla

                                15. 4. 2024 na ČT1
                                Stopáž25 minut

                                12. dubna

                                Přijímací řízení na střední školy — Začaly přijímací zkoušky na střední školy — Zemědělci sázejí, stará úroda je ve skladech — Projektový záměr dostavby Severního spoje — Sbírka na Ukrajinu na Právnické fakultě UPOL — Ostravsku chybí pěstouni — Modernizace elektrárny Dlouhé stráně — Omezení dopravy na D1 — V Olomouci vrcholí přípravy inaugurace — 185 let Třineckých železáren — Začal krnovský filmový festival KRRR!

                                12. 4. 2024 na ČT1
                                Stopáž25 minut

                                11. dubna

                                Méně stavebních úřadů — Města redukují počet stavebních úřadů — Hradisko má potíže s pitnou vodou — Nový tým v šumperské nemocnici — Nová základna záchranářů ve Zlatých Horách — Hokejová horečka v Třinci — Přibývá asistentů prevence kriminality — Česká pošta snižuje ztrátu — Balíkovna v Mošnově čeká na rozhodnutí — Výběr ze sociálních sítí ČT — Začal festival Jeden svět

                                11. 4. 2024 na ČT1
                                Stopáž25 minut

                                10. dubna

                                Majitel Liberty jednal s vládou — Schůzka s majitelem Liberty zklamáním — Obce a DIAMO jednaly o těžbě plynu — Vedlejší větev kauzy Bečva před soudem — Výstava o osudu H. Píky — Nebezpečný úsek silnice na Prostějovsku — Další kamery do vozidel Dopravního podniku — Boris Jirků vystavuje v Galerii Chagall

                                10. 4. 2024 na ČT1
                                Stopáž25 minut

                                9. dubna

                                Tameh čeká reorganizace — Jan Světlík čelí obvinění — Nové dálkové lety z mošnovského letiště — Podvodníci okradli seniory — Polovina klíšťat v Olomouci nakažena — Návrat sousoší do Staré Vody — Letní teploty vystřídá prudké ochlazení — Čajovna u knihovny končí — Těšínské divadlo projde rekonstrukcí

                                9. 4. 2024 na ČT1
                                Stopáž25 minut

                                8. dubna

                                Bezpečnostní opatření šampionátu v hokeji — Změny ve vedení společnosti Renarkon — Věřitelé Liberty hlasovali o restrukturalizaci — Dítě se vzácnou nemocí léčí v Darkově — Počasí a teploty trhají rekordy — Zabavené zvony míří zpět do obcí — Volební urny pro eurovolby — Archiv Vítkovických železáren slouží 70 let

                                8. 4. 2024 na ČT1

                                Události v regionech (Ostrava) na sociálních sítích

                                Napište nám