25 minut

19. května 2020

Obsah dílu

Nárůst nakažených na Dole Darkov — Nárůst nakažených na Dole Darkov — Počty nakažených v krajích — Testování na protilátky v MS kraji — Tragický požár v Havířově — Tragické požáry v MS kraji — Tragický požár v Havířově — Peníze pro sociální služby — Cestování do zahraničí se uvolní — Stavba repliky kostela v Gutech — Bezručův Červený domek se otevřel — Obavy z růstu domácího násilí — Kontakty na pomoc obětem — Výroba aut razantně klesla — Pátrání po pohřešované dívce — Seriál sKORO NA mizině

Části dílu

00:53
Nárůst nakažených na Dole Darkov
    Skončilo testování pracovníků Dolu Darkov. Počet nakažených zaměstnanců novým typem koronaviru tam od včerejška stoupl na 82. Pozitivně testovaných je i 6 rodinných příslušníků. Vedení společnosti teď čeká na další pokyny KHS. Ta by měla určit, jestli je potřeba ještě zpřísnit nastavená opatření.
    03:28
    Nárůst nakažených na Dole Darkov
      Živě redaktorka Kristýna Prokešová.
      05:34
      Počty nakažených v krajích
        Poslední souhrnné údaje o počtu nakažených jsou ze včerejší 20. hodiny, takže ještě neobsahují nové případy z Dolu Darkov. 23 nemocných se z nemoci COVID-19 v MS kraji vyléčilo. V OL kraji k pondělnímu večeru nepřibyl žádný nakažený, 9 lidí hygienici nově zařadili mezi vyléčené.
        05:57
        Testování na protilátky v MS kraji
          V MS kraji začalo poslední kolo testování dobrovolníků na přítomnost protilátek proti koronaviru.
          Zbývá dotestovat tři stovky lidí. Přihlásit k odběrům se mohli přes webou aplikaci na stránkách kraje.
          Na Prokešově náměstí je zdravotníci testovali od 9 hodin ráno.
          07:30
          Tragický požár v Havířově
            Kriminalisté a vyšetřovatelé hasičů pátrají po příčině požáru v Havířově-Šumbarku, při kterém včera zemřely 2 děti a třetí se zranilo. Na místě pracoval také trauma tým hasičů, pomáhal rodičům dětí i členům záchranných složek. Prověřování tragédie je podle policistů teprve na začátku.
            09:02
            Tragické požáry v MS kraji
              V MS kraji zemřelo vloni při požárech 14 lidí, nejčastěji se nadýchali kouře. Ve Strahovicích na Opavsku zahynul muž při výbuchu munice a dům nechal statik zbourat. 2 lidé zahynuli před 2 týdny při požáru bytu na sídlišti v Ostravě-Dubině. Hořelo tam od svíčky. V lednu zase zemřel 81letý senior v domku v Hrabyni.
              09:26
              Tragický požár v Havířově
                A ke včerejšímu tragickému požáru ještě jeden dodatek. Jeden z hasičů se ještě před zásahem setkal s nakaženým pracovníkem Dolu Darkov. Tento hasič a 20 jeho kolegů je teď v karanténě a půjdou na testy. 4 hasičské stanice a 7 zásahových vozů muselo projít dezinfekcí.
                09:45
                Peníze pro sociální služby
                  Živě redaktor Jiří Šíma.
                  11:31
                  Cestování do zahraničí se uvolní
                    Česko chce od příštího týdne otevřít většinu hraničních přechodů. Kontroly by byly namátkové. Stále bude potřeba negativní test na COVID-19 nebo 2týdenní karanténa. V polovině června by se mohly otevřít hranice se Slovenskem. Testy ani karanténa by nemusely být nutné. Ještě o tom ale není rozhodnuto.
                    12:15
                    Stavba repliky kostela v Gutech
                      Stavba repliky historického dřevěného kostela v Třinci-Gutech, který shořel v létě roku 2017, začne 26. května. Stavební technici budou nejdříve opravovat či nově budovat základy. Počátkem června by se měly na místo převážet dřevěné konstrukce. Tesařská firma stavbu z připraveného dřeva už od loňského roku skládala v Hošťálkové na Valašsku.
                      12:41
                      Bezručův Červený domek se otevřel
                        Červený domek, jak se říká domu z červených cihel básníka Petra Bezruče v Kostelci na Hané, se po letech chátrání otevřel jako muzeum. Dům prošel kompletní rekonstrukcí, vnitřní expozici věnovanou životě básníka pak připravili pracovníci prostějovského muzea. Autor Slezských písní tak má vedle opavského památníku další připomínkové místo.
                        16:13
                        Obavy z růstu domácího násilí
                          Nárůstu domácího násilí se obávají organizace na ochranu obětí. Opatření proti šíření koronaviru totiž do rodin vnesla větší finanční problémy, sociální izolaci nebo zvýšenou konzumaci alkoholu.
                          To může domácí násilí ještě zintenzivnit.
                          18:43
                          Kontakty na pomoc obětem
                            Bílý kruh bezpečí nabízí pomoc obětem domácího násilí na bezplatné lince 116 006, která funguje nepřetržitě celý den. Na webové adrese bkb.cz pak najdou lidé také kontakty na nejbližší poradny, které se kvůli koronaviru otevřou 1. června. Pomoc seniorům mimo jiné taky v případě domácího násilí nabízí organizace Život 90 na číslo 800 157 157.
                            19:12
                            Výroba aut razantně klesla
                              Výroba aut v Česku klesla v dubnu meziročně skoro o 90 %. Kvůli koronavirové epidemii totiž továrny téměř nevyráběly. Jako první obnovila provoz nošovická automobilka Hyundai. Výjimku je kopřivnická Tatra, ve které se výroba nákladních aut nezastavila vůbec.
                              21:05
                              Pátrání po pohřešované dívce
                                Policisté pátrají po 12leté Elišce Rácové z Orlové. Soudním rozhodnutím byla umístěna do výchovného ústavu. 11. května v ranních hodináchodešla a už se nevrátila. Dívka je vysoká 155 až 160 cm, má světlehnědé vlasy po ramena, které často nosí v drdolu. Měla na sobě mikinu červené barvy s obrázkem, černé legíny, růžové sportovní boty a černou kabelku.
                                21:31
                                Seriál sKORO NA mizině
                                  Herci z Ostravy a Prahy začali natáčet internetový seriál sKORO NA mizině. Ukazuje s humorem frustraci umělců, kteří kvůli koronaviru nemůžou pracovat. Na první epizodě se podíleli všichni bez nároku na honorář. Vznik dalších dílů je závislý na částce, kterou pošlou tvůrcům seriálusami diváci.
                                  Přehrát celé video
                                  Stopáž26 minut
                                  Další díl
                                  20. května 2020

                                  Přehled dílů

                                   
                                  Stopáž25 minut

                                  28. března

                                  Aktuální situace na silnicích — Bezpečnost na silnicích během Velikonoc — Pivovarům začíná hlavní sezóna — Pátá aukce na prodej Hanáckých kasáren — Objev pohřebiště u obchvatu Olomouce — Miss World Pyszková doma v Třinci — Začátek sezóny na památkách — Třinec bojuje o semifinále extraligy — Město koupí historickou sýpku — Výběr ze sociálních sítí ČT — Kácení stromů v Přerově — Duchovní rozměr Velikonoc

                                  28. 3. 2024 na ČT1
                                  Stopáž25 minut

                                  27. března

                                  Hledání budoucí podoby Ostravy — Architektonická budoucnost Ostravy — Vedlejší větev kauzy Bečva míří k soudu — Pohledávky věřitelů Tamehu za 8,27 mld. — Vytíženost hotelů před Velikonocemi — Ceny města Ostravy — Výskyt exotických kachniček mandarínských — Petice za zachování galerie Plato Bauhaus — Dřívější start sezóny v kempech — Nápor v pneuservisech — Knižní práce Toyen v GVUO

                                  27. 3. 2024 na ČT1
                                  Stopáž25 minut

                                  26. března

                                  Jednání o stavbě gigafactory na Karvinsku — Automatické hlášení dopravních nehod — Krkoška se vzdal funkcí na radnici v Krnově — Přípravy na mistrovství světa v hokeji — Privatizace bytů OKD u Evropského soudu — Ovocné stromy po mrazivé noci — Zástupci ukrajinského Mariupolu v Ostravě — Ujíždějící svah v Těrlicku — Výběr ze sociálních sítí — Modernizované sanitky pro Olomoucký kraj — Skončila rekonstrukce Grossmannovy vily

                                  26. 3. 2024 na ČT1
                                  Stopáž25 minut

                                  25. března

                                  Kvalita ovzduší v příhraničních obcích — Jednání o gigafactory v Dolní Lutyni — Plán sanace heřmanické haldy — Protipovodňová opatření v Olomouci — Obnovení ptačí rezervace — Rekonstrukce sídla arcibiskupství — Odklad Liberty PHA — Výběr ze sociálních sítí — Vyšší počet požárů v Moravskoslezském kraji — Čtyřiadvacetihodinové čtení Bible

                                  25. 3. 2024 na ČT1
                                  Stopáž25 minut

                                  22. března

                                  22. 3. 2024 na ČT1
                                  Stopáž25 minut

                                  21. března

                                  Hejtman Krkoška rezignoval — Prodloužení moratoria huti Liberty — Těžba plynu ve Frenštátě — Světový den spánku — MPO potřebuje strážníky — Mezinárodní konference městských policií — Výběr ze sociálních sítí — Noční běh pro Světlušku 2024

                                  21. 3. 2024 na ČT1
                                  Stopáž25 minut

                                  20. března

                                  Protesty zemědělců — Rekonstrukce sokolovny v Krnově — Ochránci přírody mapují sněženky a bledule

                                  20. 3. 2024 na ČT1
                                  Stopáž25 minut

                                  19. března

                                  Krkoška míří před soud — Průzkum o gigafaktory — Jeden proti haldě — Zemědělci budou protestovat — Olomouc chce slučovat školní jídelny — Světový den sociální práce — Vrchní soud potvrdil trest za vraždu kojence — Výběr ze sociálních sítí — Zvuky rozmanitosti v ostravské Fakultě umění

                                  19. 3. 2024 na ČT1
                                  Stopáž25 minut

                                  18. března

                                  Začala výplata pohledávek Sberbank — MS v hokeji v Ostravě — Liberty — Výroba oceli v EU i ČR klesá — Eobčanka v Krnově platí už dnes — Zemědělci obnovují chmelnice — Chybějící odpočívky kolem dálnice D35 — Kulturní centrum Rožnov kVasnička — Výběr ze sociálních sítí — Přístroj ulehčí život lékařům i pacientům — Lichý posmrtně oceněn — Magické kresby na vejcích z Lichnova

                                  18. 3. 2024 na ČT1
                                  Stopáž25 minut

                                  15. března

                                  Historický vagon pro Osoblažskou úzkokolejku — Pylové alergie letos o měsíc dříve — Více případů akutních respiračních infekcí — Hrozí nákaza klíšťovou encefalitidou — Olomoucká radnice chce koupit Namiro — Gogolova Ženitba v Divadle Petra Bezruče — Kultivace levého břehu Ostravice — Studenti z Nebrasky v Olomouci — Výběr ze sociálních sítí ČT — Brzký start lázeňské sezóny v Luhačovicích — 130 let tramvajové dopravy v Ostravě

                                  15. 3. 2024 na ČT1

                                  Události v regionech (Ostrava) na sociálních sítích

                                  Napište nám