26 minut

9. dubna 2020

Obsah dílu

Sanatoria Klimkovice přijmou nakažené seniory — Nápor v hobbycentrech — COVID-19: Přehled aktuální situace — Potvrzené případy COVID-19 v MSK — Termín krajských a senátních voleb — Z dovolené do karantény — Práce v lese zvýší plat — Zkušenost s chytrou karanténou — Dobrovolníci pomáhají — Zájem o náplně do 3D tiskáren — Nákazy v dějinách Ostravy — Velikonoce budou jiné

Části dílu

00:49
Sanatoria Klimkovice přijmou nakažené seniory
    Sanatoria Klimkovice přerušila svůj provoz. Bez klientů bude zařízení poprvé od otevření, po 26 letech. Nové klienty lázně nesmí přijímat kvůli opatřením souvisejícími s pandemií koronaviru. Podle požadavků krizového štábu kraje teď budou sloužit pro případné ubytování seniorů v karanténě.
    03:34
    Nápor v hobbycentrech
      Živě redaktor Pavel Habram.
      04:51
      COVID-19: Přehled aktuální situace
        Počet pozitivně testovaných lidí na nemoc COVID-19 roste v celé ČR. V Jihomoravském kraji je momentálně 317 takových lidí, nejvíce jich je stále v Brně, konkrétně 121. Nemoci tady dosud podlehlo 5 lidí. Zlínský kraj má potvrzených lidí s koronavirem méně, 224. Více než polovina jich je na Uherskohradišťsku, 117. Celkem v kraji na COVID-19 zemřel 1 člověk.
        05:48
        Potvrzené případy COVID-19 v MSK
          V MS kraji je podle posledních informací nakaženo koronavirem 524 osob. Pozitivní případy nákazy hlásí všechny obce s rozšířenou působností, kromě jediné, Frenštátu pod Radhoštěm.
          07:29
          Termín krajských a senátních voleb
            Volby do třetiny Senátu a do zastupitelstev krajů se uskuteční v pátek a v sobotu 2. a 3. října.
            Termín dnes vyhlásil prezident Miloš Zeman. ČTK to v tiskové zprávě sdělil prezidentův mluvčí Jiří Ovčáček. Rozhodnutí prezidenta musí spolupodepsat premiér Andrej Babiš.
            07:47
            Z dovolené do karantény
              Repatriace Čechů ze zahraničí stále pokračuje. MZV ČR včera do země přivezlo skupinu turistů z Bali.
              Mezi nimi i Dianu Včelišovou, kterou teď čeká dvoutýdenní povinná karanténa.
              10:00
              Práce v lese zvýší plat
                Firmy můžou od pondělka žádat o kompenzaci prostředků vyplacených na mzdy zaměstnanců, pro které kvůli nouzovému stavu nemají práci. V provozech, které nařízením uzavřela vláda, dostanou lidé celý plat. Pokud je důvodem nízká poptávka po výrobcích nebo službách, mají zaměstnanci nárok jen na 60 %. Strojírenská firma ze Zlatohorska ale plnou mzdu nabídla i jim, pokud pomůžou městu.
                11:49
                Zkušenost s chytrou karanténou
                  Živě redaktor Ondřej Šimeček.
                  14:26
                  Dobrovolníci pomáhají
                    Výraznou pomocí pro nemocnice jsou v těchto dnech dobrovolníci. Ti u vchodů třídí pacienty a měří jim teplotu. Často jde o lidi z jiných profesí, nebo studenty zdravotnických oborů. Velká poptávka je po nich i v menších městech.
                    16:21
                    Zájem o náplně do 3D tiskáren
                      Výrobci náplní do 3D tiskáren nestíhají. Poptávka po jejich produktech je v souvislosti s koronavirem enormní. Firmy, ale i jednotlivci, teď totiž tisknou části obličejových štítů, které používají třeba zdravotníci. Výroba náplní teď jede naplno i v Haňovicích na Litovelsku. Kvůli karanténě celé oblasti tady přitom linky 2 týdny stály.
                      18:12
                      Nákazy v dějinách Ostravy
                        Vojenská nemocnice, uzavřené město a cizí vojska, která mezi obyvatele zavlekla nákazu. Tak vypadala Ostrava v minulých stoletích, když čelila morovým ranám a epidemiím nejen tyfu a cholery. Očkovat se ve městě začalo dobrovolně v r. 1847.
                        20:39
                        Velikonoce budou jiné
                          Živě redaktor Luboš Dostál.
                          Přehrát celé video
                          Stopáž25 minut
                          Další díl
                          Události v regionech

                          Přehled dílů

                           
                          Stopáž25 minut

                          16. dubna

                          Nová trasa pro horská kola v Mostech

                          16. 4. 2024 na ČT1
                          Stopáž25 minut

                          15. dubna

                          Stojírenství pořád v krizi — Vývoj kondice průmyslových podniků — Prasečí hlavy před Androvým stadionem vyšetřuje policie — Výročí zahájeno ostravsko-opavské operace — Hlasování věřitelů o restrukturalizaci Liberty — Nemocniční pavilon z konejnerů — Inaugurace olomouckého arcibiskupa — Uzavírka Kovonského mostu — Výběr ze sociálních sítí — Bilance potravinové sbírky — Přijímací zkoušky na střední školy — 50. let výročí založení HaDivadla

                          15. 4. 2024 na ČT1
                          Stopáž25 minut

                          12. dubna

                          Přijímací řízení na střední školy — Začaly přijímací zkoušky na střední školy — Zemědělci sázejí, stará úroda je ve skladech — Projektový záměr dostavby Severního spoje — Sbírka na Ukrajinu na Právnické fakultě UPOL — Ostravsku chybí pěstouni — Modernizace elektrárny Dlouhé stráně — Omezení dopravy na D1 — V Olomouci vrcholí přípravy inaugurace — 185 let Třineckých železáren — Začal krnovský filmový festival KRRR!

                          12. 4. 2024 na ČT1
                          Stopáž25 minut

                          11. dubna

                          Méně stavebních úřadů — Města redukují počet stavebních úřadů — Hradisko má potíže s pitnou vodou — Nový tým v šumperské nemocnici — Nová základna záchranářů ve Zlatých Horách — Hokejová horečka v Třinci — Přibývá asistentů prevence kriminality — Česká pošta snižuje ztrátu — Balíkovna v Mošnově čeká na rozhodnutí — Výběr ze sociálních sítí ČT — Začal festival Jeden svět

                          11. 4. 2024 na ČT1
                          Stopáž25 minut

                          10. dubna

                          10. 4. 2024 na ČT1
                          Stopáž25 minut

                          9. dubna

                          9. 4. 2024 na ČT1
                          Stopáž25 minut

                          8. dubna

                          8. 4. 2024 na ČT1
                          Stopáž25 minut

                          5. dubna

                          Spor o návrh rozpočtového určení daní — Spor o návrh rozpočtového určení daní — Zaměstnanci Liberty budou dostávat 70 % mzdy — Rekonstrukce náměstí SNP v Ostravě — Otevření centra telemedicíny v Havířově — Skupina November 2nd má cenu Anděl — Tresty v kauze zakázek Vlastivědného muzea — Výběr ze sociálních sítí ČT — ČT uvede druhou řadu Stínů v mlze — Vzpomínky Marie Szottkové pro Paměť národa

                          5. 4. 2024 na ČT1
                          Stopáž25 minut

                          4. dubna

                          Oprava Sloupu Nejsvětější Trojice v Olomouci — Památky Unesco v Česku — Olomouc opraví Sloup Nejsvětější Trojice — Začínají uzavírky hlavních silnic — Další uzavírky hlavních silnic — Ostrava podepsala smlouvu na koncertní sál — Řidičáky na zkoušku — Sovy pálené v jablunkovském klášteře — Nový domov pro handikepované v Zábřehu — V Ostravě vyvíjí nový typ vytápění budov — Výběr ze sociálních sítí ČT — Nové rehabilitační oddělení v Nemocnici Třinec — Výstava obrazů o hrozbách kyberprostoru

                          4. 4. 2024 na ČT1
                          Stopáž25 minut

                          3. dubna

                          Josef Bělica hejtmanem Moravskoslezského kraje — Josef Bělica hejtmanem Moravskoslezského kraje — Docházka romských dětí do mateřských škol — Srážka auta s vlakem u Prostějova — Z Ukrajiny přivezli postižené dítě — Domov pro lidi s autismem v Ostravě — Semifinále fotbalového poháru v Opavě — Fotografické dopisy z New Yorku Marka Nenutila

                          3. 4. 2024 na ČT1

                          Události v regionech (Ostrava) na sociálních sítích

                          Napište nám