26 minut

21. února 2019

Obsah dílu

Kontroly masa pokračují — Kontroly masa pokračují — Další zprošťující rozsudek — Soudní jednání odročil anonym — Nesrovnalosti v obecním rozpočtu? — Vzácný host Janáčkovy filharmonie — Policista končí kvůli pokutovaným blokům — Majitelé poškozených domů mohou žádat o peníze — Konec divadla Stará aréna?

Části dílu

00:47
Kontroly masa pokračují
    Kontroly hovězího masa dováženého z Polska stále pokračují. Veterinární správa sleduje veškerý dovoz ze severní sousední země. Včera ministr zdravotnictví oznámil, že veterináři našli bakterie salmonely ve zhruba 7 metrácích masa, dohled proto bude pokračovat. Dnes veterinární inspektorka odebírala např. vzorky hovězího přímo v řeznictví.
    03:14
    Kontroly masa pokračují
      Živě Severin Kaděrka, ředitel KHS MS kraje.
      08:23
      Další zprošťující rozsudek
        Další zprošťující rozsudek padl u soudu v souvislosti s kauzou jednoho z nejvlivnějších podnikatelů na Ostravsku Daneše Zátorského. Tentokrát Krajský soud v Ostravě osvobodil Davida Hradila. Podle státní zástupkyně měl připravit zkrachovalou kampeličku Unibon o téměř 27 mil. Kč. Peníze mělyskončit ve firmách, které měl ovládat Daneš Zátorský, například ve VOKD. Podle soudu ale pro odsouzení obžalovaného nebyly důkazy. Verdikt není pravomocný.
        08:46
        Soudní jednání odročil anonym
          U olomouckého vrchního soudu měl dnes padnout rozsudek nad 6 distributory alkoholu v ostravské větvi metanolové kauzy. Krajský soud ve Zlíně je potrestal vězením od 5 let a 4 měsíců do 8 let a 4 měsíců. Podle žalobce je to málo. Obžalovaní naopak žádají zproštění obžaloby. Soud byl ale odročen na 14. března. Před zahájením jednání totiž budovu uzavřela kvůli anonymu o uložení bomby. Policisté nic nenašli.
          09:41
          Nesrovnalosti v obecním rozpočtu?
            Zastupitelé Hrčavy na Frýdeckomístecku řeší nesrovnalosti v obecních financích. Ty měly vzniknout v posledních letech pod bývalým vedením obce. Současní zastupitelé kvůli tomu chtějí podat trestní oznámení. Postup odsouhlasili i na zasedání. Bývalé vedení Hrčavy jejich obvinění odmítá.
            12:33
            Vzácný host Janáčkovy filharmonie
              Ruský dirigent, koncert pro violoncello Dmitrije Šostakoviče, a sólista, který měl ty nejlepší ruské učitele. Janáčkova filharmonie Ostrava pozvala Danjulu Ishizaku, aby přednesl Šostakovičův koncert G dur. Vítěz několika prestižních soutěží prohlásil, že se mu tím splnil jeho sen.
              15:44
              Policista končí kvůli pokutovaným blokům
                Policista, který měl v ostravské části dálnice D1 převzít od polského řidiče pokutu 400 zlotých, což je přibližně 2500 Kč, končí u policie. Policista totiž řidiči nedal pokutové bloky. GIBS ho navíc obvinila ze dvou trestných činů. V krajním případě mu hrozí až 5 let vězení.
                17:40
                Majitelé poškozených domů mohou žádat o peníze
                  Obyvatelé Mostkovic na Prostějovsku, kterým v září mohutná exploze poškodila domy, mohou do konce února žádat o první peníze. Obec jim je vyplatí z darů, které lidé poslali na pomoc poškozeným. Výbuch poničil 68 domů, způsobená škoda překračuje 22 mil. Kč, další problémy navíc odhalily mrazy.
                  Ničivou explozi policie stále vyšetřuje.
                  20:22
                  Konec divadla Stará aréna?
                    Ostravská divadelní scéna Stará aréna už měsíc a půl nehraje. Až 60 herců i technický personál ukončilo svou činnost. Důvodem mají být dlouhodobé produkční, technické a finanční problémy. Ty podle herců znemožňovaly tvůrčí práci i reprízování inscenací.
                    Přehrát celé video
                    Stopáž26 minut
                    Další díl
                    22. února 2019

                    Přehled dílů

                     
                    Stopáž25 minut

                    15. dubna

                    Stojírenství pořád v krizi — Vývoj kondice průmyslových podniků — Prasečí hlavy před Androvým stadionem vyšetřuje policie — Výročí zahájeno ostravsko-opavské operace — Hlasování věřitelů o restrukturalizaci Liberty — Nemocniční pavilon z konejnerů — Inaugurace olomouckého arcibiskupa — Uzavírka Kovonského mostu — Výběr ze sociálních sítí — Bilance potravinové sbírky — Přijímací zkoušky na střední školy — 50. let výročí založení HaDivadla

                    15. 4. 2024 na ČT1
                    Stopáž25 minut

                    12. dubna

                    Přijímací řízení na střední školy — Začaly přijímací zkoušky na střední školy — Zemědělci sázejí, stará úroda je ve skladech — Projektový záměr dostavby Severního spoje — Sbírka na Ukrajinu na Právnické fakultě UPOL — Ostravsku chybí pěstouni — Modernizace elektrárny Dlouhé stráně — Omezení dopravy na D1 — V Olomouci vrcholí přípravy inaugurace — 185 let Třineckých železáren — Začal krnovský filmový festival KRRR!

                    12. 4. 2024 na ČT1
                    Stopáž25 minut

                    11. dubna

                    Méně stavebních úřadů — Města redukují počet stavebních úřadů — Hradisko má potíže s pitnou vodou — Nový tým v šumperské nemocnici — Nová základna záchranářů ve Zlatých Horách — Hokejová horečka v Třinci — Přibývá asistentů prevence kriminality — Česká pošta snižuje ztrátu — Balíkovna v Mošnově čeká na rozhodnutí — Výběr ze sociálních sítí ČT — Začal festival Jeden svět

                    11. 4. 2024 na ČT1
                    Stopáž25 minut

                    10. dubna

                    10. 4. 2024 na ČT1
                    Stopáž25 minut

                    9. dubna

                    9. 4. 2024 na ČT1
                    Stopáž25 minut

                    8. dubna

                    8. 4. 2024 na ČT1
                    Stopáž25 minut

                    5. dubna

                    Spor o návrh rozpočtového určení daní — Spor o návrh rozpočtového určení daní — Zaměstnanci Liberty budou dostávat 70 % mzdy — Rekonstrukce náměstí SNP v Ostravě — Otevření centra telemedicíny v Havířově — Skupina November 2nd má cenu Anděl — Tresty v kauze zakázek Vlastivědného muzea — Výběr ze sociálních sítí ČT — ČT uvede druhou řadu Stínů v mlze — Vzpomínky Marie Szottkové pro Paměť národa

                    5. 4. 2024 na ČT1
                    Stopáž25 minut

                    4. dubna

                    Oprava Sloupu Nejsvětější Trojice v Olomouci — Památky Unesco v Česku — Olomouc opraví Sloup Nejsvětější Trojice — Začínají uzavírky hlavních silnic — Další uzavírky hlavních silnic — Ostrava podepsala smlouvu na koncertní sál — Řidičáky na zkoušku — Sovy pálené v jablunkovském klášteře — Nový domov pro handikepované v Zábřehu — V Ostravě vyvíjí nový typ vytápění budov — Výběr ze sociálních sítí ČT — Nové rehabilitační oddělení v Nemocnici Třinec — Výstava obrazů o hrozbách kyberprostoru

                    4. 4. 2024 na ČT1
                    Stopáž25 minut

                    3. dubna

                    Josef Bělica hejtmanem Moravskoslezského kraje — Josef Bělica hejtmanem Moravskoslezského kraje — Docházka romských dětí do mateřských škol — Srážka auta s vlakem u Prostějova — Z Ukrajiny přivezli postižené dítě — Domov pro lidi s autismem v Ostravě — Semifinále fotbalového poháru v Opavě — Fotografické dopisy z New Yorku Marka Nenutila

                    3. 4. 2024 na ČT1
                    Stopáž25 minut

                    2. dubna

                    Začaly zápisy do 1. tříd — Odklady školní docházky — Čtvrt roku odkladů nástupu do Liberty — Budoucnost původní hyperbarické komory — Nejteplejší Velikonoce — Výsledky policejních kontrol — Olomoucký kraj zvažuje autobusy na objednání — Zrestaurovaný motocykl Jawa 500 OHV

                    2. 4. 2024 na ČT1

                    Události v regionech (Ostrava) na sociálních sítích

                    Napište nám