26 minut

24. srpna 2018

Obsah dílu

K nové lince velká EIA — K nové lince velká EIA — Zemědělci chtějí odškodné za sucho — Pokousaní opustili nemocnici — Nemocnice opraví vysoké napětí — Sucho obnažilo měřicí čidla — Mentálně postižení se přestěhují — Prostějov vzpomene na oběti okupace — Šenov řeší stavbu domků — Frézovaná cesta činí potíže — Hlučínští kontrolovali třídění odpadů

Části dílu

00:43
K nové lince velká EIA
    Výstavba nové tramvajové trati v Porubě bude podléhat tzv. velké EII. Rozhodl o tom dnes krajský úřad. K záměru, který má oficiální název Ekologizace veřejné dopravy Ostrava-Poruba, se vyjádřilo několik desítek subjektů. Většina z nich s výstavbou nové tramvajové linky v místě z nejrůznějších důvodů nesouhlasí.
    03:26
    K nové lince velká EIA
      Živě Tomáš Macura, primátor Ostravy.
      07:38
      Zemědělci chtějí odškodné za sucho
        Zemědělci budou chtít od státu odškodnění za letošní sucho ve výši nejméně 2 mld. Kč. Celkové škody jsou podle odhadů Agrární komory 9-11 mld. Nejvíce sucho postihlo obiloviny, cukrovou řepu a chmel. Kompenzace by chtěli dostat co nejrychleji, ideálně do konce letošního roku. Ministr zemědělství Miroslav Toman je připravený se zemědělci jednat, uvažuje o vyplácení náhrad za škody vyšší než 30 %.
        08:05
        Pokousaní opustili nemocnici
          Student pokousaný liškou a turista, kterého pokousal pes v rumunských horách, budou v průběhu dnešního dne propuštěni z Infekčního oddělení Slezské nemocnice v Opavě. Oba muži podstoupili vakcinaci a bylo jim aplikováno sérum proti vzteklině. Další dva muži, které pokousal o minulém víkendu na Vítkovsku pes, byli propuštěni už včera. Policistům se muže i se zvířetem podařilo vypátrat a převézt k veterináři. Pes nakažen nebyl.
          08:29
          Nemocnice opraví vysoké napětí
            V areálu ostravské městské nemocnice se začnou ještě letos opravovat rozvody vysokého napětí. Důvodem jsou 3 výpadky proudu, které nemocnici postihly postupně v loňském a letošním roce. První etapa opravy vyjde na 5,5 mil. Kč. Vedení staré přes 30 let a jeho oprava nijak nezasáhne podle vedení města do chodu nemocnice.
            08:50
            Sucho obnažilo měřicí čidla
              Suchem bylo včera postiženo až 94 % území Česka, což je letošní maximum. V 70 % republiky je sucho výjimečné až extrémní. Vyplývá to ze zprávy vědeckého týmu InterSucho. Některé řeky v MS kraji mají už tak nízké průtoky, že se obvyklými přístroji nedají změřit.
              11:07
              Mentálně postižení se přestěhují
                Klienti Čtyřlístku, organizace, která v Ostravě pečuje o lidi převážně s mentálním postižením, se přestěhují do nových domovů. Ty se začnou stavět v polovině září v Nové Bělé, Petřkovicích, ve Slezské Ostravě a Ostravě-Jihu. Jde o tzv. transformaci sociálních služeb, tedy klienti se z velkých zařízení přestěhují do menších s větším soukromím.
                13:03
                Prostějov vzpomene na oběti okupace
                  Okupace Československa v srpnu 1968 si v Prostějově vyžádala 3 oběti. Zastřelili je sovětští vojáci, kteří se přesouvali přes Prostějov z Olomouce do Brna. Událost bude měsíc připomínat výstava v prostějovském kině Metro. Její vernisáž bude zítra v 11:00.
                  15:38
                  Šenov řeší stavbu domků
                    Lidé v Šenově u Ostravy odmítají plán developera, který v poli v lokalitě zvané Volenství chystá parcely pro stavbu skoro 200 rodinných domů. Se záměrem počítá i nový územní plán Šenova. Tamní zastupitelé ho budou schvalovat v září.
                    19:21
                    Frézovaná cesta činí potíže
                      Na dlouhý průběh stavebních prací při opravě hlavní cesty si stěžují obyvatelé Jablunkova. Až po několika týdnech od vyfrézování začala pokládka asfaltu. Při průjezdu centrem města se tak řidiči zdrží i několik desítek minut.
                      22:02
                      Hlučínští kontrolovali třídění odpadů
                        Zástupci hlučínského městského úřadu dnes kontrolovali kontejnery u bytových domů. Cílem bylo zjistit, kolik tříděného odpadu stále končí v kontejnerech na odpad komunální a podle toho pak přizpůsobit počet kontejnerů ve městě. S výsledky kontroly však zástupci města spokojeni nejsou.
                        Přehrát celé video
                        Stopáž26 minut
                        Další díl
                        27. srpna 2018

                        Přehled dílů

                         
                        Stopáž25 minut

                        15. dubna

                        Stojírenství pořád v krizi — Vývoj kondice průmyslových podniků — Prasečí hlavy před Androvým stadionem vyšetřuje policie — Výročí zahájeno ostravsko-opavské operace — Hlasování věřitelů o restrukturalizaci Liberty — Nemocniční pavilon z konejnerů — Inaugurace olomouckého arcibiskupa — Uzavírka Kovonského mostu — Výběr ze sociálních sítí — Bilance potravinové sbírky — Přijímací zkoušky na střední školy — 50. let výročí založení HaDivadla

                        15. 4. 2024 na ČT1
                        Stopáž25 minut

                        12. dubna

                        Přijímací řízení na střední školy — Začaly přijímací zkoušky na střední školy — Zemědělci sázejí, stará úroda je ve skladech — Projektový záměr dostavby Severního spoje — Sbírka na Ukrajinu na Právnické fakultě UPOL — Ostravsku chybí pěstouni — Modernizace elektrárny Dlouhé stráně — Omezení dopravy na D1 — V Olomouci vrcholí přípravy inaugurace — 185 let Třineckých železáren — Začal krnovský filmový festival KRRR!

                        12. 4. 2024 na ČT1
                        Stopáž25 minut

                        11. dubna

                        Méně stavebních úřadů — Města redukují počet stavebních úřadů — Hradisko má potíže s pitnou vodou — Nový tým v šumperské nemocnici — Nová základna záchranářů ve Zlatých Horách — Hokejová horečka v Třinci — Přibývá asistentů prevence kriminality — Česká pošta snižuje ztrátu — Balíkovna v Mošnově čeká na rozhodnutí — Výběr ze sociálních sítí ČT — Začal festival Jeden svět

                        11. 4. 2024 na ČT1
                        Stopáž25 minut

                        10. dubna

                        10. 4. 2024 na ČT1
                        Stopáž25 minut

                        9. dubna

                        9. 4. 2024 na ČT1
                        Stopáž25 minut

                        8. dubna

                        8. 4. 2024 na ČT1
                        Stopáž25 minut

                        5. dubna

                        Spor o návrh rozpočtového určení daní — Spor o návrh rozpočtového určení daní — Zaměstnanci Liberty budou dostávat 70 % mzdy — Rekonstrukce náměstí SNP v Ostravě — Otevření centra telemedicíny v Havířově — Skupina November 2nd má cenu Anděl — Tresty v kauze zakázek Vlastivědného muzea — Výběr ze sociálních sítí ČT — ČT uvede druhou řadu Stínů v mlze — Vzpomínky Marie Szottkové pro Paměť národa

                        5. 4. 2024 na ČT1
                        Stopáž25 minut

                        4. dubna

                        Oprava Sloupu Nejsvětější Trojice v Olomouci — Památky Unesco v Česku — Olomouc opraví Sloup Nejsvětější Trojice — Začínají uzavírky hlavních silnic — Další uzavírky hlavních silnic — Ostrava podepsala smlouvu na koncertní sál — Řidičáky na zkoušku — Sovy pálené v jablunkovském klášteře — Nový domov pro handikepované v Zábřehu — V Ostravě vyvíjí nový typ vytápění budov — Výběr ze sociálních sítí ČT — Nové rehabilitační oddělení v Nemocnici Třinec — Výstava obrazů o hrozbách kyberprostoru

                        4. 4. 2024 na ČT1
                        Stopáž25 minut

                        3. dubna

                        Josef Bělica hejtmanem Moravskoslezského kraje — Josef Bělica hejtmanem Moravskoslezského kraje — Docházka romských dětí do mateřských škol — Srážka auta s vlakem u Prostějova — Z Ukrajiny přivezli postižené dítě — Domov pro lidi s autismem v Ostravě — Semifinále fotbalového poháru v Opavě — Fotografické dopisy z New Yorku Marka Nenutila

                        3. 4. 2024 na ČT1
                        Stopáž25 minut

                        2. dubna

                        Začaly zápisy do 1. tříd — Odklady školní docházky — Čtvrt roku odkladů nástupu do Liberty — Budoucnost původní hyperbarické komory — Nejteplejší Velikonoce — Výsledky policejních kontrol — Olomoucký kraj zvažuje autobusy na objednání — Zrestaurovaný motocykl Jawa 500 OHV

                        2. 4. 2024 na ČT1

                        Události v regionech (Ostrava) na sociálních sítích

                        Napište nám