26 minut

13. dubna 2018

Obsah dílu

V Ostravě začne fungovat sdílení kol — V Ostravě začne fungovat sdílení kol — Bikesharing v Úvalně — Olomouc buduje nové cyklostezky — Den požární bezpečnosti — Tři lehká zranění horníků při důlním otřesu — Obyvatele Buku trápí prach ze stavby D1 — Frýdeckomístecký dealer pervitinu ve vazbě — Hradba 2018: Aktivní zálohy cvičí v Mošnově — V Darkovičkách touží obnovit staré cesty — MS kraj udělí Ceny Jantar — Třinec se chystá na finále s Kometou — Třinec se chystá na finále s Kometou

Části dílu

00:52
V Ostravě začne fungovat sdílení kol
    Už od května začne v Ostravě fungovat bikesharing - tedy sdílené půjčování kol. K dispozici bude téměř 200 bicyklů na zhruba čtyřiceti místech ve městě. Půjčení na prvních 15 minut bude úplně zadarmo - za hodinu půjčovného pak Ostravané zaplatí méně než za hodinovou jízdenku na městskou hromadnou dopravu.
    03:24
    V Ostravě začne fungovat sdílení kol
      Původně chtěla Ostrava systém sdílení kol spustit už v loňském roce, příprava výběrového řízení ale zabrala více času, než vedení města předpokládalo. Uchazeči se nakonec mohli hlásit od října. Město počítalo s tím, že provozovateli zaplatí 10 milionů korun ročně. V prosinci ale společnost Rekola nabídla městu roční provoz sdílení kol zdarma. Ostravští radní pak zakázku v únoru zrušili. Podle náměstkyně primátora Kateřiny Šebestové žádný ze zájemců nesplnil požadavky. Město se tak nakonec domluvilo s firmou Rekola.
      03:56
      Bikesharing v Úvalně
        Bikesharing ale rozhodně není jen doménou Ostravy. Jako první obec v Moravskoslezském kraji ho zavedlo už ke konci roku 2015 Úvalno - malá obec s necelou tisícovkou obyvatel na Krnovsku. Kola jim nosí lidé sami a za jejich použití se neplatí žádný poplatek.
        05:48
        Olomouc buduje nové cyklostezky
          Systém sdílení kol má už čtyři roky i Olomouc. A v ruku v ruce s tím pokračuje i výstavba cyklostezek. O tu nejnovější, která spojí městskou část Holici s Novými Sady, místní usilovali deset let. Trasa bude dlouhá necelé dva kilometry a povede přes železniční trať. Radnice za ni zaplatí pět-a-třicet milionů korun. Jde o největší letošní investici do rozvoje cyklotras ve městě.
          07:57
          Den požární bezpečnosti
            Tradičně v pátek třináctého se otevřely hasičské stanice veřejnosti. Je totiž Den požární bezpečnosti. V Moravskoslezském kraji se lidé mohli během dne podívat do jednadvaceti hasičských stanic - třeba ve Frýdku-Místku viděli zásah při havárii s výskytem nebezpečných chemických látek, v Třinci se zaměřili na vyprošťování lidí při dopravních nehodách. Největší zájem byl o hasičskou techniku.
            08:40
            Tři lehká zranění horníků při důlním otřesu
              Tři lehce zraněné horníky odvezli do nemocnic báňští záchranáři z dolu ČSM Sever na Karvinsku. Ti se zranili po desáté hodině při důlním otřesu. Těžba byla na místě otřesu až do odvolání přerušena. Příčiny jevu teď vyšetřují báňský úřad, OKD a odboráři. Otřesu předcházel ještě jeden menší, při něm k žádnému zranění nedošlo.
              09:03
              Obyvatele Buku trápí prach ze stavby D1
                Na velkou prašnost při stavbě dálnice D1 si stěžují obyvatelé Buku na Přerovsku. Podle místních jde o dlouhodobý problém, který vygradoval v neděli. Do obce se valila oblaka prachu. Stavební firma Skanska podle svých slov nepochybila, větší prašnost podle ní souvisela se silným větrem. Věcí se začala zabývat Česká inspekce životního prostředí.
                11:21
                Frýdeckomístecký dealer pervitinu ve vazbě
                  Jednoho z hlavních dealerů pervitinu na Frýdeckomístecku zatkli policisté. 54letý recidivista zásoboval drogami desítky narkomanů v Třinci a ve Frýdku-Místku téměř celý rok. Kvůli prodeji drog byl opakovaně ve vězení. Teď mu hrozí až 10 let vězení.
                  13:15
                  Hradba 2018: Aktivní zálohy cvičí v Mošnově
                    Napadení chráněné kolony nebo odvrácení útoku teroristů. Na letišti Leoše Janáčka v Mošnově cvičí Aktivní zálohy Krajského vojenského velitelství. Cílem cvičení je připravit vojáky na obranu objektu infrastruktury - třeba právě letiště. Vojáci se mají i zdokonalit ve spolupráci s policií české republiky, cizineckou policií a ostrahou letiště.
                    15:46
                    V Darkovičkách touží obnovit staré cesty
                      Obnovit historické obecní cesty, které kdysi vedly mezi poli, jenže později je zemědělci zaorali. S tímto nápadem přišel Tomáš Matýsek z hlučínské části Darkovičky a získává pro něj stále více místních. Díky cestám by se podle něj mimo jiné zvedla odolnost krajiny proti erozi a lidé by je znovu mohli využívat pro vycházky. Nápad ale naráží na postoj města Hlučín, radní zatím schválili obnovu jen poloviny jedné ze čtyř zamýšlených cest.
                      18:10
                      MS kraj udělí Ceny Jantar
                        Živě Aleš Honus, organizátor.
                        21:24
                        Třinec se chystá na finále s Kometou
                          Třinec se připravuje na finále hokejové extraligy. Oceláři vyzvou na souboj obhájce loňského titulu Kometu Brno. Série odstartuje v třinecké Werk Aréně v sobotu. Vstupenky už jsou vyprodané.
                          23:49
                          Třinec se chystá na finále s Kometou
                            Finálové hokejové extraligy začne zítra. V třinecké Werk Aréně se domácí poprvé střetnou s brněnskou Kometou od 18:20. Druhý zápas v neděli začíná v 16 hodin. Poté se série přesune do Brna. Ve středu se v Rondu oba týmy utkají od 17:20 a ve čtvrtek od 17 hodin. Další případné zápasy jsou naplánované na neděli 22. dubna, úterý 24. a čtvrtek 26., kdy se nejpozději rozhodne o mistrovi extraligy. Všechny zápasy nabídne ČT Sport.
                            Přehrát celé video
                            Stopáž26 minut
                            Další díl
                            16. dubna 2018

                            Přehled dílů

                             
                            Stopáž25 minut

                            28. března

                            Aktuální situace na silnicích — Bezpečnost na silnicích během Velikonoc — Pivovarům začíná hlavní sezóna — Pátá aukce na prodej Hanáckých kasáren — Objev pohřebiště u obchvatu Olomouce — Miss World Pyszková doma v Třinci — Začátek sezóny na památkách — Třinec bojuje o semifinále extraligy — Město koupí historickou sýpku — Výběr ze sociálních sítí ČT — Kácení stromů v Přerově — Duchovní rozměr Velikonoc

                            28. 3. 2024 na ČT1
                            Stopáž25 minut

                            27. března

                            Hledání budoucí podoby Ostravy — Architektonická budoucnost Ostravy — Vedlejší větev kauzy Bečva míří k soudu — Pohledávky věřitelů Tamehu za 8,27 mld. — Vytíženost hotelů před Velikonocemi — Ceny města Ostravy — Výskyt exotických kachniček mandarínských — Petice za zachování galerie Plato Bauhaus — Dřívější start sezóny v kempech — Nápor v pneuservisech — Knižní práce Toyen v GVUO

                            27. 3. 2024 na ČT1
                            Stopáž25 minut

                            26. března

                            Jednání o stavbě gigafactory na Karvinsku — Automatické hlášení dopravních nehod — Krkoška se vzdal funkcí na radnici v Krnově — Přípravy na mistrovství světa v hokeji — Privatizace bytů OKD u Evropského soudu — Ovocné stromy po mrazivé noci — Zástupci ukrajinského Mariupolu v Ostravě — Ujíždějící svah v Těrlicku — Výběr ze sociálních sítí — Modernizované sanitky pro Olomoucký kraj — Skončila rekonstrukce Grossmannovy vily

                            26. 3. 2024 na ČT1
                            Stopáž25 minut

                            25. března

                            Kvalita ovzduší v příhraničních obcích — Jednání o gigafactory v Dolní Lutyni — Plán sanace heřmanické haldy — Protipovodňová opatření v Olomouci — Obnovení ptačí rezervace — Rekonstrukce sídla arcibiskupství — Odklad Liberty PHA — Výběr ze sociálních sítí — Vyšší počet požárů v Moravskoslezském kraji — Čtyřiadvacetihodinové čtení Bible

                            25. 3. 2024 na ČT1
                            Stopáž25 minut

                            22. března

                            22. 3. 2024 na ČT1
                            Stopáž25 minut

                            21. března

                            Hejtman Krkoška rezignoval — Prodloužení moratoria huti Liberty — Těžba plynu ve Frenštátě — Světový den spánku — MPO potřebuje strážníky — Mezinárodní konference městských policií — Výběr ze sociálních sítí — Noční běh pro Světlušku 2024

                            21. 3. 2024 na ČT1
                            Stopáž25 minut

                            20. března

                            Protesty zemědělců — Rekonstrukce sokolovny v Krnově — Ochránci přírody mapují sněženky a bledule

                            20. 3. 2024 na ČT1
                            Stopáž25 minut

                            19. března

                            Krkoška míří před soud — Průzkum o gigafaktory — Jeden proti haldě — Zemědělci budou protestovat — Olomouc chce slučovat školní jídelny — Světový den sociální práce — Vrchní soud potvrdil trest za vraždu kojence — Výběr ze sociálních sítí — Zvuky rozmanitosti v ostravské Fakultě umění

                            19. 3. 2024 na ČT1
                            Stopáž25 minut

                            18. března

                            Začala výplata pohledávek Sberbank — MS v hokeji v Ostravě — Liberty — Výroba oceli v EU i ČR klesá — Eobčanka v Krnově platí už dnes — Zemědělci obnovují chmelnice — Chybějící odpočívky kolem dálnice D35 — Kulturní centrum Rožnov kVasnička — Výběr ze sociálních sítí — Přístroj ulehčí život lékařům i pacientům — Lichý posmrtně oceněn — Magické kresby na vejcích z Lichnova

                            18. 3. 2024 na ČT1
                            Stopáž25 minut

                            15. března

                            Historický vagon pro Osoblažskou úzkokolejku — Pylové alergie letos o měsíc dříve — Více případů akutních respiračních infekcí — Hrozí nákaza klíšťovou encefalitidou — Olomoucká radnice chce koupit Namiro — Gogolova Ženitba v Divadle Petra Bezruče — Kultivace levého břehu Ostravice — Studenti z Nebrasky v Olomouci — Výběr ze sociálních sítí ČT — Brzký start lázeňské sezóny v Luhačovicích — 130 let tramvajové dopravy v Ostravě

                            15. 3. 2024 na ČT1

                            Události v regionech (Ostrava) na sociálních sítích

                            Napište nám