26 minut

29. ledna 2018

Obsah dílu

V MS kraji Zeman dominoval — Výsledky 2. kola v MS kraji — I v OL kraji zvítězil Miloš Zeman — Výsledky 2. kola v OL kraji — Smrtelný úraz na dole ČSA — Nejhorší ovzduší bylo vloni v Radvanicích — Tříkrálová sbírka vynesla v MS kraji 18 milionů — O osudu Slezanky opavští radní už nerozhodnou — Celníci zabavili v Havířově stovky kartonů cigaret — FN v Olomouci staví novou kliniku — V Mošnově přistál Antonov 124 Ruslan — Ostravské letiště loni přepravilo více cestujících — 110 let od MS v krasobruslení v Opavě

Části dílu

00:50
V MS kraji Zeman dominoval
    Prezidentské volby v MS kraji přinesly jednoznačné vítězství Miloše Zemana. Protikandidáta Jiřího Drahoše tu porazil v 310 volebních okrscích, jeho protivník jich ovládl jen 22. Dosavadní prezident nejvýrazněji zabodoval na Karvinsku, kde získal bezmála 70 % hlasů.
    02:55
    Výsledky 2. kola v MS kraji
      V MS kraji porazil současný prezident Miloš Zeman svého protikandidáta Jiřího Drahoše ve všech velkých městech. Největší převahu měl stejně jako v prvním kole prezidentských voleb v Karviné, Havířově a Bruntále, nižší podporu pak měl na Frýdecko-Místecku, konkrétně v Třinci získal přes 56 % hlasů.
      03:21
      I v OL kraji zvítězil Miloš Zeman
        Miloš Zeman zvítězil také v Olomouckém kraji. Silnou podporu měl u lidí na Jesenicku, kde až na jednu výjimku vyhrál ve všech obcích a městech. Nerozhodně skončilo hlasování o obou kandidátech jen na jednom místě, a to v Hustopečích nad Bečvou. Třeba v Olomouci získal ale více hlasů Jiří Drahoš.
        05:27
        Výsledky 2. kola v OL kraji
          Stejně jako v MS kraji i v tom Olomouckém porazil současný prezident Miloš Zeman svého protikandidáta Jiřího Drahoše ve všech velkých městech. Největší převahu měl v Jeseníku, kde získal přes 65 % hlasů a také v Přerově, kde pro Miloše Zemana hlasovalo 63 % voličů.
          06:24
          Smrtelný úraz na dole ČSA
            Policie i báňský úřad vyšetřuje smrt horníka, který dnes nad ránem zemřel v Dole ČSA na Karvinsku. 52letému polskému zaměstnanci dodavatelské firmy už přivolaný lékař nedokázal pomoci. V OKD tak jde letos o první smrtelný úraz.
            07:51
            Nejhorší ovzduší bylo vloni v Radvanicích
              Živě Marek Bruštík, vedoucí oddělení ochrany ovzduší Krajského úřadu MS kraje.
              11:25
              Tříkrálová sbírka vynesla v MS kraji 18 milionů
                Téměř 18 mil. Kč dali letos lidé z MS kraje koledníkům Tříkrálové sbírky. Peníze půjdou na 70 projektů, které prošly schválením před začátkem sbírky. Jen Charita Ostrava spolu s Charitou sv. Alexandra dostane přes 2 mil. Kč.
                14:03
                O osudu Slezanky opavští radní už nerozhodnou
                  Opavští radní se zatím neshodli na tom, co s obchodním centrem Slezanka a volným prostorem za ním v centru města. Studie, kterou město zadalo loni ateliéru re:architekti, počítá s demolicí objektu, místo kterého by měly vyrůst nové městské domy. Někteří členové vedení města ale chtějí ještě jednu studii, která by počítala s opravou obchodního centra Slezanka a jeho dalším využitím
                  14:35
                  Celníci zabavili v Havířově stovky kartonů cigaret
                    Téměř 400 kartonů cigaret a 18 kg tabáku bez kolku zabavili celníci na tržnicích v Havířově. Pokud by se cigarety stánkařům podařilo prodat, stát by přišel na daních o téměř čtvrt mil. Kč. Kontrolovaní stánkaři se snažili celníkům namluvit, že prodávají pouze obuv, textil a domácí potřeby.
                    16:22
                    FN v Olomouci staví novou kliniku
                      Olomoucká nemocnice bude mít první energeticky úspornou kliniku v Česku. 5podlažní objekt, ve kterém budou až 4 lůžková oddělení, právě vzniká nedaleko hlavní budovy. Přestěhuje se tam II. interní klinika a geriatrie. Objekt se staví už zhruba rok a stát bude 335 mil. Kč.
                      18:36
                      V Mošnově přistál Antonov 124 Ruslan
                        Na Letišti Leoše Janáčka přistálo největší sériově vyráběné transportní letadlo na světe Antonov 124 Ruslan. Do něj zaměstnanci letiště během dneška naložili 80 tun železničního materiálu a letadlo následně odbavili do Indonésie. Podle firmy, která měla převoz zakázky na letiště na starosti, jde o první takovou zakázku, která se posílá letecky.
                        21:04
                        Ostravské letiště loni přepravilo více cestujících
                          A Letiště Leoše Janáčka ještě jednou, ale v číslech. Loni přepravilo 5 362 tun nákladu a 324 116 cestujících, což bylo o 65 893 lidí více než v roce 2016. Počet odbavených cestujících byl na letišti nejvyšší za posledních 9 let. Na nárůstu se nejvíce podíleli cestující na pravidelných linkách a pravidelných sezonních spojích do letních destinací.
                          21:43
                          110 let od MS v krasobruslení v Opavě
                            200 metrů dlouhé kluziště, živá kapela a stovky diváků. Tak vypadalo MS v krasobruslení, které se před 110 lety konalo v Opavě. Pořádal ho tamní bruslařský spolek. Opava se stala hostitelským městem šampionátu po takových metropolích, jako je Londýn, Petrohrad nebo Stockholm.
                            Přehrát celé video
                            Stopáž26 minut
                            Další díl
                            30. ledna 2018

                            Přehled dílů

                             
                            Stopáž25 minut

                            16. dubna

                            Nová trasa pro horská kola v Mostech

                            16. 4. 2024 na ČT1
                            Stopáž25 minut

                            15. dubna

                            Stojírenství pořád v krizi — Vývoj kondice průmyslových podniků — Prasečí hlavy před Androvým stadionem vyšetřuje policie — Výročí zahájeno ostravsko-opavské operace — Hlasování věřitelů o restrukturalizaci Liberty — Nemocniční pavilon z konejnerů — Inaugurace olomouckého arcibiskupa — Uzavírka Kovonského mostu — Výběr ze sociálních sítí — Bilance potravinové sbírky — Přijímací zkoušky na střední školy — 50. let výročí založení HaDivadla

                            15. 4. 2024 na ČT1
                            Stopáž25 minut

                            12. dubna

                            Přijímací řízení na střední školy — Začaly přijímací zkoušky na střední školy — Zemědělci sázejí, stará úroda je ve skladech — Projektový záměr dostavby Severního spoje — Sbírka na Ukrajinu na Právnické fakultě UPOL — Ostravsku chybí pěstouni — Modernizace elektrárny Dlouhé stráně — Omezení dopravy na D1 — V Olomouci vrcholí přípravy inaugurace — 185 let Třineckých železáren — Začal krnovský filmový festival KRRR!

                            12. 4. 2024 na ČT1
                            Stopáž25 minut

                            11. dubna

                            Méně stavebních úřadů — Města redukují počet stavebních úřadů — Hradisko má potíže s pitnou vodou — Nový tým v šumperské nemocnici — Nová základna záchranářů ve Zlatých Horách — Hokejová horečka v Třinci — Přibývá asistentů prevence kriminality — Česká pošta snižuje ztrátu — Balíkovna v Mošnově čeká na rozhodnutí — Výběr ze sociálních sítí ČT — Začal festival Jeden svět

                            11. 4. 2024 na ČT1
                            Stopáž25 minut

                            10. dubna

                            10. 4. 2024 na ČT1
                            Stopáž25 minut

                            9. dubna

                            9. 4. 2024 na ČT1
                            Stopáž25 minut

                            8. dubna

                            8. 4. 2024 na ČT1
                            Stopáž25 minut

                            5. dubna

                            Spor o návrh rozpočtového určení daní — Spor o návrh rozpočtového určení daní — Zaměstnanci Liberty budou dostávat 70 % mzdy — Rekonstrukce náměstí SNP v Ostravě — Otevření centra telemedicíny v Havířově — Skupina November 2nd má cenu Anděl — Tresty v kauze zakázek Vlastivědného muzea — Výběr ze sociálních sítí ČT — ČT uvede druhou řadu Stínů v mlze — Vzpomínky Marie Szottkové pro Paměť národa

                            5. 4. 2024 na ČT1
                            Stopáž25 minut

                            4. dubna

                            Oprava Sloupu Nejsvětější Trojice v Olomouci — Památky Unesco v Česku — Olomouc opraví Sloup Nejsvětější Trojice — Začínají uzavírky hlavních silnic — Další uzavírky hlavních silnic — Ostrava podepsala smlouvu na koncertní sál — Řidičáky na zkoušku — Sovy pálené v jablunkovském klášteře — Nový domov pro handikepované v Zábřehu — V Ostravě vyvíjí nový typ vytápění budov — Výběr ze sociálních sítí ČT — Nové rehabilitační oddělení v Nemocnici Třinec — Výstava obrazů o hrozbách kyberprostoru

                            4. 4. 2024 na ČT1
                            Stopáž25 minut

                            3. dubna

                            Josef Bělica hejtmanem Moravskoslezského kraje — Josef Bělica hejtmanem Moravskoslezského kraje — Docházka romských dětí do mateřských škol — Srážka auta s vlakem u Prostějova — Z Ukrajiny přivezli postižené dítě — Domov pro lidi s autismem v Ostravě — Semifinále fotbalového poháru v Opavě — Fotografické dopisy z New Yorku Marka Nenutila

                            3. 4. 2024 na ČT1

                            Události v regionech (Ostrava) na sociálních sítích

                            Napište nám