26 minut

14. května 2021

Obsah dílu

Headlines — Bleskové záplavy po deštích — Pražští hasiči prošli dalším cvičením — Obec žádá o výstavbu protipovodňové ochrany — Novinky z tiskové konference vlády — Cestování do Bavorska — Cestovní kanceláře mají omezenou nabídku — Rotační výuka na základních školách — SeČTeno z kraje Vysočina — Velký zájem o malotřídky — Chybí peníze na opravu silnic — Plzeňský kraj rozdělí obcím dotace — Hradební opevnění v Čáslavi je nebezpečné — Popelnice s čipy a GPS na Voticku — Most má nově i digitální podobu

Části dílu

00:06
Headlines
    Přehled zpráv
    03:44
    Bleskové záplavy po deštích
      Po vytrvalých a vydatných deštích těchto dnů a uplynulých hodin skutečně zvedly hladiny a průtoky se zvýšily na úroveň různých stupňů povodňového nebezpečí. Momentálně na nejvyšší 3. stupeň, který znamená stav ohrožení, vystoupala Úslava na Plzeňsku.
      05:12
      Pražští hasiči prošli dalším cvičením
        Zatímco někde byli hasiči kvůli velké vodě v plném nasazení, v Praze se na takovou možnou kritickou situaci připravovali. V Komořanech si nacvičovali obsluhu velkých čerpadel.
        06:53
        Obec žádá o výstavbu protipovodňové ochrany
          Vodou zaplavené Šilheřovice jsme viděli v úvodní reportáži. 4 roky tam usilují o výstavbu protipovodňové ochrany. Jenže všechno ztroskotává na tom, že obec nemá dost svých pozemků, aby je mohla vyměnit s majiteli parcel, na nichž by měl vzniknout zádržný poldr.
          07:47
          Novinky z tiskové konference vlády
            Vláda ještě na poslední chvíli upřesnila podmínky pro otevření a provoz venkovních zahrádek restaurací, kaváren, cukráren, hospod, barů a dalších občerstvení platné od pondělí. Dále také změnili podmínky cestování.
            08:23
            Cestování do Bavorska
              Lidé, kteří bydlí blízko nebo aspoň v dosahu hranic s Německem, od první chvíle, kdy je to zase možné, ve velkém využívají možnosti cest za nákupy do sousedních spolkových zemí - Bavorska a Durynska.
              10:14
              Cestovní kanceláře mají omezenou nabídku
                Situace ohledně možností cest do vzdálenějších a exotických zemí je zatím dost nepřehledná. Některé státy mimo Evropskou unii turisty zatím vůbec nepřijímají - a to ani v případě, že mají negativní PCR test nebo doklad o očkování.
                11:37
                Rotační výuka na základních školách
                  Od pondělí se k výuce do škol, v tuto chvíli nastálo, vracejí všechny děti z 1. stupně základních škol. A stejně tak systém střídavé výuky - ve škole a distančně ob týden - končí žákům 2. stupně a studentům nižších ročníků víceletých gymnázií.
                  13:18
                  SeČTeno z kraje Vysočina
                    Týden co týden, vždy v pátek, vám v našem zpravodajském seriálu SeČTeno nabízíme pohled na to, jak covidová pandemie za uplynulý rok zasáhla do života jednotlivých regionů.
                    16:14
                    Velký zájem o malotřídky
                      Malotřídky, které se při rozvolňování otevíraly mezi prvními, se v regionu znovu dostávají do obliby. Rodiče upřednostňují rodinnou atmosféru malé školy a také nižší počet dětí v lavicích.
                      16:59
                      Chybí peníze na opravu silnic
                        Na Vysočině se škrty vyhnou jediné a pro kraj klíčové oblasti, a tou je doprava, konkrétně opravy silnic a dálnic. Veškeré práce tady budou pokračovat podle plánu.
                        18:48
                        Plzeňský kraj rozdělí obcím dotace
                          Plzeňský kraj rozdělil obcím do 2 000 obyvatel na dotacích z Krajského programu stabilizace a obnovy venkova na šedesát milionů korun. Peníze půjdou do obecních budov, místních silnic, požárních nádrží, osvětlení i na opravu památek.
                          20:20
                          Hradební opevnění v Čáslavi je nebezpečné
                            Kontrola hradebního opevnění v Čáslavi po zimě ukázala, že jeho část je v havarijním stavu. Na mnoha místech se jeho zeď bortí a padají z ní kameny. Až tak, že město musí situaci naléhavě řešit.
                            21:48
                            Popelnice s čipy a GPS na Voticku
                              Kolik se vyprodukuje a vyveze odpadu z popelnic? To teď budou s naprostou přesností vědět v devíti obcích na Voticku ve středních Čechách. Právě teď v nich začali instalovat speciální čipy, které všechny tyto údaje zaznamenávají.
                              23:49
                              Most má nově i digitální podobu
                                Digitálního dvojníka města Mostu vytvořili během distanční výuky žáci z tamní Základní školy Zdeňka Štěpánka. Učitel Petr Mašek chtěl, aby děti čas u počítače trávily smysluplně a rozvíjely při tom svoji kreativitu a počítačovou gramotnost.
                                Přehrát celé video
                                Stopáž26 minut
                                Další díl
                                17. května 2021

                                Přehled dílů

                                 
                                Stopáž25 minut

                                23. dubna

                                23. 4. 2024 na ČT1
                                Stopáž26 minut

                                22. dubna

                                Financování sociálních služeb v ohrožení — Odvolací soud potvrdil tříletý trest Dominiku Ferimu — Muže soudí za požár supermarketu v Chodově — Problémy se zdvoukolejněním trati na Domažlicku — Bohdalov na Žďársku musí vrátit dotaci — Soud v kauze prodeje městských bytů v Praze — Stavba Aquaparku v Českých Budějovicích — Vývoj liberecké korupční kauzy — Fantom hradeckých hospod — Objev nevyčíslitelné hodnoty — Využití 3D modelů v archeologii a medicíně — Na Šumavě napadl další sníh — První stupeň lavinového nebezpečí v Krkonoších — Zemřela Hana Brejchová — Lásky jedné plavovlásky na ČT2

                                22. 4. 2024 na ČT1
                                Stopáž25 minut

                                19. dubna

                                Policisté měří rychlost na silnicích — Dva roky od zahájení stavby metra D — Malé nemocnice se snaží lákat mladé lékaře — Novoborští skláři obnovují Průmyslový palác — Na horách bude dál sněžit — Výstraha před silným sněžením — Kurzy mediace pro žáky základních škol — Nádraží na vysočině rozvoní difuzéry — Vánoční strom našel další využití — Nová nádrž v Jizerských horách — Kázeňské řízení s ředitelem Policie — Osmdesátiletý judista sbírá medaile — Tygr z Hluboké cestoval do Maďarska — Tradiční smolení dubových ležáckých sudů

                                19. 4. 2024 na ČT1
                                Stopáž25 minut

                                18. dubna

                                Zastávky autobusů PID pouze na znamení — Zastávky na znamení v Praze — Loterie o startovací byty v Pardubicích — Výhodnější bydlení pro klíčové profese — Nehoda školního autobusu na Příbramsku — Soud zahájil insolvenční řízení s Kovosvitem — První společenství obcí v Česku — Oprava serpentin u Bečova nad Teplou — Komplikace rozvoje zázemí u jezera Most — Budoucnost strahovského stadionu — Automatické metro — Historickým městem roku 2023 je Žatec — Obce na Berounsku proti stavbě železničního tunelu — Opatovická elektrárna roztočila novou turbínu — Dotace na výměnu starého kotle — Plot na cestě k poutnímu místu u Tábora

                                18. 4. 2024 na ČT1
                                Stopáž26 minut

                                17. dubna

                                Distribuce vakcín proti černému kašli — Vakcíny proti černému kašli — Nové veřejné přístaviště v Davli — Nácvik záchrany lidí ve výškách — Část zaměstnanců Kovosvitu nedostala výplatu — Podoba nové lanovky na Ještěd — Proměna pražského náměstí Interbrigády — Svazky stejnopohlavních párů — Šestiletý trest za smrt novorozence — Nárok na opakování přijímacích zkoušek — Lávka přes koridor v Pardubicích zůstane zavřená — Místní proti úložišti jaderného odpadu — V Karlových Varech plánují parkovací dům — Soud v kauze obcházení sankcí proti Rusku — Česká školní inspekce znovu k šikaně v Blovicích — V Česku vznikne vlčí zásahový tým — Pěstitelé se obávají mrazivých teplot — Záchranářem od štěněte

                                17. 4. 2024 na ČT1
                                Stopáž26 minut

                                16. dubna

                                Změny v zákoně pro výstavbu elektráren — Podíl vodní energie na výrobě eletřiny — Výjezdy hasičů kvůli větru — Na Šumavu se dnes vrátilo zimní počasí — ODS už není součástí liberecké koalice — Výbava policistů pro poskytnutí privní pomoci — Sklizeň chřestu začala o dva týdny dřív — Začaly přijímací zkoušky na víceletá gymnázia — O budoucnosti kasin v Chrášťanech rozhodne referendum — Třídění tuků a olejů v Plzni nezdomácnělo — Obnova lesů v Hlinsku — Tapiserie potřebuje zručnost restaurátorek — Finále Play off Tipsport extraligy — Problémy s bobřími hrázemi

                                16. 4. 2024 na ČT1
                                Stopáž26 minut

                                15. dubna

                                Přeočkování proti černému kašli pro zdravotníky — Nedostupné léky — Plánované opravy dopravní infrastruktury v Praze — Petr Židek rezignoval na své funkce — Regulace hazardu v Praze — Obyvatelé Chrášťan proti hazardu v obci — Brutální případ utýrání muže u soudu — Bezpečnostní opatření v historickém dole Jeroným — O šest dalších větrných elektráren chce soukromý investor rozšířit větrný park u Hrádku nad Nisou — Vodáci si letos na řekách za služby připlatí — Výcvik vodáků na řece Úpě — Rekordně vysoké teploty vystřídalo prudké ochlazení — Kostel v Moravské Třebové ničí červotoč — Vysazování ryb před začátkem sezony — Vypouštění ryb do řeky Bíliny — Výluka vysílače Praha-Cukrák

                                15. 4. 2024 na ČT1
                                Stopáž26 minut

                                12. dubna

                                Začaly přijímací zkoušky na střední školy — Zájem o studium na středních školách — Obvinění v liberecké kauze — Pátrání po ozbrojených útočnících — Město chce navýšit kapacitu Alžbětiných lázní — Problémy s parkováním před FN Pzeň — Výluka Jaroměř-Trutnov — Nehody na železnici — Utajený vývoz suti do obecního lesa — Těžba lithia na Žďársku — Z bývalé věznice vznikne muzeum — Roste zájem o samoobslužné prodejny — Přípravy na inauguraci nového arcibiskupa — V pražské zoo se narodilo mládě gorily — Rekordní sezona v pražské zoo — Rozmach ochotnického divadla

                                12. 4. 2024 na ČT1
                                Stopáž25 minut

                                11. dubna

                                Česká pošta snížila svou ztrátu — České poště chybí doručovatelé — Kauza kontaminace azbestem v Milovicích — Vyšší daň pro vybrané lokality v Ústí nad Labem — Kauza spojená s libereckým magistrátem — Nácvik zásahu na Univerzitě Pardubice — Snížený trest za výrobu a prodej marihuany — Mladistvý recidivista — Řidiči nerespektují omezení v rizikovém úseku — Přípravné utkání na MS v hokeji Česko - Němeceko — Vypouštění lososů do řeky Kamenice — O nový parkovací dům není velký zájem — Památky roku 2023

                                11. 4. 2024 na ČT1
                                Stopáž26 minut

                                10. dubna

                                ŘSD posouvá termín na rozšíření parkoviště u D1 — Bezpečnostní akce na železnici — Nový železniční most na Orlíku — Sedm obviněných po zásahu na liberecké radnici — Vyšetřování nehody se 7 zraněnými — Řidič ujížděl policii v Praze — Obnovení pátrání po ženě na Broumovsku — Očkování těhotných proti černému kašli — Startovací byty v Hradci Králové — Ledenice přišly o dotaci na modernizaci školy — Soud o výbuchu muničního skladu — Muž napadl seniorku — Rekordní dotace pro dobrovolné hasiče — Nový záchranný člun na jezeře Medard — Výstava Všechny krásy Prahy

                                10. 4. 2024 na ČT1

                                Napište nám