26 minut

12. dubna 2021

Obsah dílu

Headlines — Testování žáků ZŠ — Testování dětí v mateřské škole — MHD se vrací k běžnému provozu — Ztráty dopravců musely zaplatit kraje — Podmínky pro sportovní trénink — Farmářské trhy v Táboře se nekonají — Otevřely některé obchody a služby — Obrovský zájem o zkoušky v autoškole — Požár haly v Praze — Udělení výjimky pro elektrárnu Počerady — Očkování dobrovolných hasičů — Začala oprava trati mezi Mostem a Litvínovem — Historická usedlost Cibulka má nového majitele — Výstava ruské avantgardy dorazila do jihočeské galerie — Je to šedesát let od první cesty člověka do vesmíru.

Části dílu

00:11
Headlines
    Přehled zpráv
    01:08
    Testování žáků ZŠ
      Do školních lavic se postupně vrací žáci prvních stupňů. Na ranní testování většina dětí dorazila s rodiči.
      02:47
      Testování dětí v mateřské škole
        Testování na koronavirus 2x týdně se týká i dětí z předškolních ročníků mateřských škol, které se dneškem rovněž do školek mohli vrátit. S jejich testováním pomáhají rodiče nebo zdravotníci.
        04:27
        MHD se vrací k běžnému provozu
          V krajích se dneškem, často už v plném rozsahu, obnovily spoje veřejné meziměstské i městské dopravy. Poté, co kvůli protiepidemickým omezením zhruba púl roku fungovaly podle prázdninových jízdních řádů. V souvislosti s obnovením školní výuky se vrátily hlavně školní spoje.
          11:27
          Ztráty dopravců musely zaplatit kraje
            Ztráty dopravců za uplynulý rok, způsobené ochromením života během epidemie covidu, jdou k tíži krajů. Pocítí to jejich rozpočty. V souhrnu by podle Asociace krajů mělo jít o víc než 3,5 miliardy korun. Kraje chtějí žádat o kompenzace vládu - potažmo stát.
            13:31
            Podmínky pro sportovní trénink
              Na venkovní hřiště se po dnešním jednání vlády můžou vrátit amatérští sportovci, včetně dětí a mládeže. Dál pro ně ale platí omezující podmínky.
              14:02
              Farmářské trhy v Táboře se nekonají
                S koncem nouzového stavu se ode dneška mohly znovu otevřít taky farmářské a jiné trhy. Ne všude se tak stalo právě už dnes. Třeba v Táboře mají problém s podmínkou dostatečného prostoru15 metrů čtverečních na jednoho člověka.
                15:30
                Otevřely některé obchody a služby
                  Některé provozovny služeb a některé prodejny můžou mít ode dneška zase otevřeno. Konkrétně jde o čistírny, prádelny, prodejny dětského oblečení a obuvi a taky papírnictví. Živý vstup z Pardubic s Veronikou Skřivanovou.
                  17:02
                  Obrovský zájem o zkoušky v autoškole
                    Taky autoškoly už zase můžou organizovat závěrečné zkoušky, na které v celém Česku čeká už asi 30 tisíc lidí. Jenže jednu komplikaci střídá jiná - zkušebních komisařů pro tak velké množství žadatelů není dost.
                    18:37
                    Požár haly v Praze
                      V Praze-Braníku v Modřanské ulici, hořela skladová hala - s nábytkem, textilem a dalším zbožím. Teď už ji hasiči dohašují.
                      20:01
                      Udělení výjimky pro elektrárnu Počerady
                        Ústecký krajský úřad udělil uhelné elektrárně Počerady výjimku z emisních limitů. Vztahuje se na emise rtuti a je časově omezená na 4 roky. Hnutí DUHA a organizace Greenpeace to považují za ohrožení zdraví a životního prostředí.
                        20:21
                        Očkování dobrovolných hasičů
                          Přednostně by v České republice mělo dostat vakcínu přes 25 tisíc dobrovolných hasičů. Je to ale jen část ze 63 tisíc členů, kteří denně vyjíždějí pomáhat profesionálům. Jen v loňském roce se dobrovolní hasiči podíleli na jedné třetině všech zásahů.
                          21:58
                          Začala oprava trati mezi Mostem a Litvínovem
                            Historicky největší rekonstrukce tramvajové trati mezi Mostem a Litvínovem odstartovala začátkem dubna. Opravy budou rozděleny do dvou etap. Letos by se měla dokončit oprava trati ze Záluží směrem do Litvínova a příští rok bude stavba pokračovat od Záluží do Mostu.
                            22:17
                            Historická usedlost Cibulka má nového majitele
                              Historicky cenná usedlost na Praze 5 Cibulka - známá spíš kvůli squatterům - má nového majitele. Koupila ji Nadace rodiny Vlčkových, která tam chce vybudovat hospic pro vážně nemocné děti a jejich rodiny. Cibulka má být přístupná i veřejnosti.
                              22:42
                              Výstava ruské avantgardy dorazila do jihočeské galerie
                                Do Alšovy jihočeské galerie dnes dorazila dlouho odkládaná výstava ruské avantgardy. Přípravy na ni se už loni musely pozastavit kvůli komplikacím, které nastaly s příchodem pandemie.
                                23:06
                                Je to šedesát let od první cesty člověka do vesmíru.
                                  Sedm a dvacetiletý Jurij Gagarin za dvě hodiny obletěl zemi. Přitom se na ni zřejmě díval z okénka vyrobeného v Ústí nad Labem. Zjistili to zdejší historici.
                                  Přehrát celé video
                                  Stopáž26 minut
                                  Další díl
                                  13. dubna 2021

                                  Přehled dílů

                                   
                                  Stopáž26 minut

                                  16. dubna

                                  Změny v zákoně pro výstavbu elektráren — Podíl vodní energie na výrobě eletřiny — Výjezdy hasičů kvůli větru — Na Šumavu se dnes vrátilo zimní počasí — ODS už není součástí liberecké koalice — Sklizeň chřestu začala o dva týdny dřív — Začaly přijímací zkoušky na víceletá gymnázia — O budoucnosti kasin v Chrášťanech rozhodne referendum — Třídění tuků a olejů v Plzni nezdomácnělo — Obnova lesů v Hlinsku — Tapiserie potřebuje zručnost restaurátorek — Finále Play off Tipsport extraligy — Problémy s bobřími hrázemi

                                  16. 4. 2024 na ČT1
                                  Stopáž26 minut

                                  15. dubna

                                  Přeočkování proti černému kašli pro zdravotníky — Nedostupné léky — Plánované opravy dopravní infrastruktury v Praze — Petr Židek rezignoval na své funkce — Regulace hazardu v Praze — Obyvatelé Chrášťan proti hazardu v obci — Brutální případ utýrání muže u soudu — Bezpečnostní opatření v historickém dole Jeroným — O šest dalších větrných elektráren chce soukromý investor rozšířit větrný park u Hrádku nad Nisou — Vodáci si letos na řekách za služby připlatí — Výcvik vodáků na řece Úpě — Rekordně vysoké teploty vystřídalo prudké ochlazení — Kostel v Moravské Třebové ničí červotoč — Vysazování ryb před začátkem sezony — Vypouštění ryb do řeky Bíliny — Výluka vysílače Praha-Cukrák

                                  15. 4. 2024 na ČT1
                                  Stopáž26 minut

                                  12. dubna

                                  Začaly přijímací zkoušky na střední školy — Zájem o studium na středních školách — Obvinění v liberecké kauze — Pátrání po ozbrojených útočnících — Město chce navýšit kapacitu Alžbětiných lázní — Problémy s parkováním před FN Pzeň — Výluka Jaroměř-Trutnov — Nehody na železnici — Utajený vývoz suti do obecního lesa — Těžba lithia na Žďársku — Z bývalé věznice vznikne muzeum — Roste zájem o samoobslužné prodejny — Přípravy na inauguraci nového arcibiskupa — V pražské zoo se narodilo mládě gorily — Rekordní sezona v pražské zoo — Rozmach ochotnického divadla

                                  12. 4. 2024 na ČT1
                                  Stopáž25 minut

                                  11. dubna

                                  Česká pošta snížila svou ztrátu — České poště chybí doručovatelé — Kauza kontaminace azbestem v Milovicích — Vyšší daň pro vybrané lokality v Ústí nad Labem — Kauza spojená s libereckým magistrátem — Nácvik zásahu na Univerzitě Pardubice — Snížený trest za výrobu a prodej marihuany — Mladistvý recidivista — Řidiči nerespektují omezení v rizikovém úseku — Přípravné utkání na MS v hokeji Česko - Němeceko — Vypouštění lososů do řeky Kamenice — O nový parkovací dům není velký zájem — Památky roku 2023

                                  11. 4. 2024 na ČT1
                                  Stopáž26 minut

                                  10. dubna

                                  ŘSD posouvá termín na rozšíření parkoviště u D1 — Bezpečnostní akce na železnici — Nový železniční most na Orlíku — Sedm obviněných po zásahu na liberecké radnici — Vyšetřování nehody se 7 zraněnými — Řidič ujížděl policii v Praze — Obnovení pátrání po ženě na Broumovsku — Očkování těhotných proti černému kašli — Startovací byty v Hradci Králové — Ledenice přišly o dotaci na modernizaci školy — Soud o výbuchu muničního skladu — Muž napadl seniorku — Rekordní dotace pro dobrovolné hasiče — Nový záchranný člun na jezeře Medard — Výstava Všechny krásy Prahy

                                  10. 4. 2024 na ČT1
                                  Stopáž25 minut

                                  9. dubna

                                  Nezaměstnanost mírně klesla — Stavba bytů v útlumu — Řidič srazil 7 lidí v Polici nad Metují — Zastupitel se musí omluvit hejtmance — Další využití Kozí dráhy — Nové vlaky na železnici — Srážka vlaku a bagru v Krči — Zásah kriminalistů na liberecekém magistrátu — Demolice největší černé stavby v Plzni — Domácí chov exotických zvířat v Česku — Mládě ketupy Pelovy v pražské zoo — Speciální hasičský vůz s dronem — Revitalizace Povltavské promenády — Hasiči už zasahovali u 650 požárů v přírodě — Brzký nástup škůdců — Rekonstrukce letohrádku Bellarie

                                  9. 4. 2024 na ČT1
                                  Stopáž25 minut

                                  8. dubna

                                  Práce na silnici působí komplikace turistům — Stavba obchvatu Žiželic — Demolice mostu v Chýnově na Táborsku — Dohra sobotní blokády mostu Legií v Praze — Únik čpavku v Praze 6 — Dětské ambulance při nemocnicích na Vysočině — Šíření černého kašle — Bezpečnostní opatření během MS v hokeji — Přípravy na MS v hokeji — Úzkokolejka terčem vandalů — Stavba dálnice D35 — Využití umělé inteligence pro učitele — Radnice řeší rozvoj Mostu a Litvínova — Oprava Samsonovy kašny — Demolice "skleněného pekla" v Plzni — V Česku padaly teplotní rekodry — Frézování sněhu na cestě k Luční boudě

                                  8. 4. 2024 na ČT1
                                  Stopáž26 minut

                                  5. dubna

                                  5. 4. 2024 na ČT1
                                  Stopáž26 minut

                                  4. dubna

                                  Případ záměny pacientek na Bulovce — Další pochybení lékařů — Protest proti výstavbě kasin v Chrášťanech — Vědci zkoumali účinnost zákazu hazardu — Další úmrti po nákaze černým kašlem — Cvičení letců AČR a NATO — Demolice části Libeňského mostu — Příprava Českého Švýcarska na suché léto — Méně přestupků díky radarům — Zrušení rozhodnutí o vítězi tendru na D11 — Jarní údržba městského mobiliáře — Veřejná sbírka na záchranu sousoší — Oprava sloupu Nejsvětější Trojice v Olomouci — Časová schránka na zámku v Opočně

                                  4. 4. 2024 na ČT1
                                  Stopáž26 minut

                                  3. dubna

                                  Zabezpečení jaderné elektrárny na Ukrajině — Dopravní omezení na pražské magistrále — Pokuta pro ÚOHS pro Pardubice — Výpovědi doktorů v pardubické nemocnici — Restauratéři porušují pravidla pro provoz předzahrádek — Novým hejtmanem Moravskoslezského kraje je Josef Bělica — Začíná Tržnice Zahrady Čech — Blovická škola má kvůli šikaně nové vedení — Oprava mostu rozdělila centrum Českého Krumlova — Sbírka na obnovu vyhořelého kostela — Petice proti nové zástavbě Letňan — Agresivní muž napadal spolucestující — Spuštění registrace na splouvání Teplé Vltavy — Osazení Božího oka v Křišťálovém údolí

                                  3. 4. 2024 na ČT1

                                  Napište nám