26 minut

2. února 2021

Obsah dílu

Tým ministerstva prověří situaci v Chebu — Situace v dalších nemocnicích — Vojáci rozebrali polní nemocnici v Praze-Letňanech — Zrušení DHP na respirátory — Registr postcovidových pacientů — Očkování proti covidu-19 — Přestupky kvůli elektronickým dalničním známkám — Ochrana ptáků před elektrickým vedením — Kolona na hranicích — Příprava výstavy na brněnském hradě Špilberk — Policie chytla zloděje aut a strojů — Malotřídky nevzdávají snahu o společnou výuku — Individuální výuka v ZŠ v Míšku pod Brdy — Neobvyklý den otevřených dvěří — Pražská tržnice žádá o výjimku — Zoo v Ostravě bude řídit a koordinovat chov šimpanců v Evropě — Revitalizace Zámeckého rybníku v Lednici — Objev při rekonstrukci Jiráskova divadla v České Lípě

Části dílu

01:02
Tým ministerstva prověří situaci v Chebu
    Ministerstvo zdravotnictví vyšle speciální tým do nemocnice v Chebu, která se kvůli množství pacientů s covidem-19 dostává za kritickou hranici svých kapacit.
    02:41
    Situace v dalších nemocnicích
      Ve většině ostatních nemocnic v zemi, se situace s covidovou nákazou spíš stabilizuje. A pacientů s těžkým průběhem onemocnění zvolna ubývá.
      04:06
      Vojáci rozebrali polní nemocnici v Praze-Letňanech
        Vojáci začali rozebírat provizorní polní nemocnici v Praze-Letňanech, vybudovanou jako záloha pro případ náporu pacientů s covidem. Za celou dobu od října, kdy vznikla, jí neprošel ani jeden pacient.
        04:33
        Zrušení DHP na respirátory
          Od zítřka vstoupí v platnost nařízení vlády o zrušení daně z přidané hodnoty na respirátory třídy FFP2 a vyšších – s výzvou pro jejich výrobce a prodejce, aby to zohlednili v cenách.
          06:19
          Registr postcovidových pacientů
            Fakultní nemocnice v Hradci Králové začala vytvářet Národní registr pacientů, u kterých po prodělané nákaze covidem-19 přetrvávají zdravotní komplikace. Lékařům umožní nemoc lépe poznat,sjednotit a zlepšit léčbu.
            08:02
            Očkování proti covidu-19
              Očkování proti covidu-19 v Česku, jako jinde v Evropě, momentálně brzdí dočasné snížení dodávek vakcíny od americko-německého konsorcia Pfizer-BioNTech. Dávky, které k dispozici jsou, se teď přednostně využívají k aplikaci 2. dávky lidem, kteří už 1. dávku dostali.
              09:05
              Přestupky kvůli elektronickým dalničním známkám
                Už 1200 přestupků zjistila policie a celní správa při kontrolách nových elektronických dálničních známek, které od letoška po 25 letech nahradily nalepovací kupóny a platí od včerejška. Na pokutách hned za 1. den policisté a celníci vybrali 1,1 milionu korun.
                09:58
                Ochrana ptáků před elektrickým vedením
                  100 tisíc ptáků každoročně uhyne po nárazu do vedení elektrického napětí. nově by je mohly chránit jednoduché plastové spirály. Zatím se pilotně testují u Žďáru nad Sázavou.
                  11:22
                  Kolona na hranicích
                    Na hraničním přechodu ve Strážném na Prachaticku se odpoledne tvořila víc než kilometrová stojící kolona. Německá policie na vjezdu do Spolkové republiky kontrolovala všechny řidiče - jak nákladních, tak osobních aut.
                    11:51
                    Příprava výstavy na brněnském hradě Špilberk
                      I za těchto časů koronavirové pandemie život společnosti běží, nebo se snaží běžet, byť někdy v jakési stínové podobě. Dokladem toho je příprava výstavy o bohatství v průběhu věků, která se připravuje na brněnském hradě Špilberk.
                      13:39
                      Policie chytla zloděje aut a strojů
                        Policie pozatýkala pětici mužů, kteří na různých místech po středních Čechách kradli osobní a nákladní auta a taky bagry a pracovní stroje. Pak je ukrývali v lesích okolo Prahy, kde je zamaskovávali sítěmi a větvemi. Celkem takto nakradli 10 různých aut a strojů.
                        14:03
                        Malotřídky nevzdávají snahu o společnou výuku
                          Malotřídní školy nevzdávají snahu, aby se ke společné výuce do nich mohly vrátit i děti z vyšších ročníků 1. stupně. Lednovou petici těchto vesnických škol Ministerstvo zdravotnictví odmítlo.
                          15:53
                          Individuální výuka v ZŠ v Míšku pod Brdy
                            Po svém k výuce žáků 9. tříd přistoupila Základní škola v Mníšku pod Brdy. Deváťáci tam dál chodí do školy – na přijímací zkoušky se připravují s učitelem individuálně ve volných třídách.
                            17:44
                            Neobvyklý den otevřených dvěří
                              I když obvyklé Dny otevřených dveří se letos na školách neuskuteční, zájemci o studium si některé školy přesto prohlédnout můžou - aspoň online. Zcela originální řešení tohoto druhu připravili studenti septimy Gymnázia v Ostravě-Hrabůvce.
                              18:33
                              Pražská tržnice žádá o výjimku
                                Tržnice v Praze-Holešovicích žádá Ministerstvo zdravotnictví o výjimku ze zákazu prodeje, který začal platit v sobotu. Dál fungovat můžou jenom prodejny potravin a drogerie v obcích, kde toto zboží není jinak dostupné.
                                20:17
                                Zoo v Ostravě bude řídit a koordinovat chov šimpanců v Evropě
                                  Mezinárodní úspěch a ocenění si připsala Zoo v Ostravě: Od tohoto roku řídí a koordinuje veškerý chov šimpanzů v Evropě. V praxi to znamená, že vede plemennou knihu, poskytuje poradenství a vydává doporučení pro výměny zvířat v zájmu zachování genetické variability druhu.
                                  21:09
                                  Revitalizace Zámeckého rybníku v Lednici
                                    Odbahněním a celkovou revitalizací teď prochází Zámecký rybník v Lednici. Jde o 3 letý projekt obecně prospěšné společnosti bioesférická rezervace Dolní Morava.
                                    22:47
                                    Objev při rekonstrukci Jiráskova divadla v České Lípě
                                      Při průzkumu, který provází rekonstrukci Jiráskova divadla v České Lípě, archeologové objevili soustavu středověkých dřevěných jímek na vodu. A v jedné z nich - dokonce keramický hrnek ze 13.století.
                                      Přehrát celé video
                                      Stopáž26 minut
                                      Další díl
                                      3. února 2021

                                      Přehled dílů

                                       
                                      Stopáž25 minut

                                      19. dubna

                                      Policisté měří rychlost na silnicích — Dva roky od zahájení stavby metra D — Malé nemocnice se snaží lákat mladé lékaře — Malé nemocnice se snaží lákat mladé lékaře — Novoborští skláři obnovují Průmyslový palác — Novoborští skláři obnovují Průmyslový palác — Na horách bude dál sněžit — Na horách bude dál sněžit — Výstraha před silným sněžením — Výstraha před silným sněžením — Kurzy mediace pro žáky základních škol — Kurzy mediace pro žáky základních škol — Nádraží na vysočině rozvoní difuzéry — Nádraží na vysočině rozvoní difuzéry — Vánoční strom našel další využití — Vánoční strom našel další využití — Nová nádrž v Jizerských horách — Nová nádrž v Jizerských horách — Kázeňské řízení s ředitelem Policie — Kázeňské řízení s ředitelem Policie — Osmdesátiletý judista sbírá medaile — Osmdesátiletý judista sbírá medaile — Tygr z Hluboké cestoval do Maďarska — Tygr z Hluboké cestoval do Maďarska — Tradiční smolení dubových ležáckých sudů — Tradiční smolení dubových ležáckých sudů

                                      19. 4. 2024 na ČT1
                                      Stopáž25 minut

                                      18. dubna

                                      Zastávky autobusů PID pouze na znamení — Zastávky na znamení v Praze — Loterie o startovací byty v Pardubicích — Výhodnější bydlení pro klíčové profese — Nehoda školního autobusu na Příbramsku — Soud zahájil insolvenční řízení s Kovosvitem — První společenství obcí v Česku — Oprava serpentin u Bečova nad Teplou — Komplikace rozvoje zázemí u jezera Most — Budoucnost strahovského stadionu — Automatické metro — Historickým městem roku 2023 je Žatec — Obce na Berounsku proti stavbě železničního tunelu — Opatovická elektrárna roztočila novou turbínu — Dotace na výměnu starého kotle — Plot na cestě k poutnímu místu u Tábora

                                      18. 4. 2024 na ČT1
                                      Stopáž25 minut

                                      17. dubna

                                      Distribuce vakcín proti černému kašli — Vakcíny proti černému kašli — Nové veřejné přístaviště v Davli — Nácvik záchrany lidí ve výškách — Část zaměstnanců Kovosvitu nedostala výplatu — Podoba nové lanovky na Ještěd — Proměna pražského náměstí Interbrigády — Svazky stejnopohlavních párů — Šestiletý trest za smrt novorozence — Nárok na opakování přijímacích zkoušek — Lávka přes koridor v Pardubicích zůstane zavřená — Místní proti úložišti jaderného odpadu — V Karlových Varech plánují parkovací dům — Soud v kauze obcházení sankcí proti Rusku — Česká školní inspekce znovu k šikaně v Blovicích — V Česku vznikne vlčí zásahový tým — Pěstitelé se obávají mrazivých teplot — Záchranářem od štěněte

                                      17. 4. 2024 na ČT1
                                      Stopáž26 minut

                                      16. dubna

                                      Změny v zákoně pro výstavbu elektráren — Podíl vodní energie na výrobě eletřiny — Výjezdy hasičů kvůli větru — Na Šumavu se dnes vrátilo zimní počasí — ODS už není součástí liberecké koalice — Výbava policistů pro poskytnutí privní pomoci — Sklizeň chřestu začala o dva týdny dřív — Začaly přijímací zkoušky na víceletá gymnázia — O budoucnosti kasin v Chrášťanech rozhodne referendum — Třídění tuků a olejů v Plzni nezdomácnělo — Obnova lesů v Hlinsku — Tapiserie potřebuje zručnost restaurátorek — Finále Play off Tipsport extraligy — Problémy s bobřími hrázemi

                                      16. 4. 2024 na ČT1
                                      Stopáž26 minut

                                      15. dubna

                                      Přeočkování proti černému kašli pro zdravotníky — Nedostupné léky — Plánované opravy dopravní infrastruktury v Praze — Petr Židek rezignoval na své funkce — Regulace hazardu v Praze — Obyvatelé Chrášťan proti hazardu v obci — Brutální případ utýrání muže u soudu — Bezpečnostní opatření v historickém dole Jeroným — O šest dalších větrných elektráren chce soukromý investor rozšířit větrný park u Hrádku nad Nisou — Vodáci si letos na řekách za služby připlatí — Výcvik vodáků na řece Úpě — Rekordně vysoké teploty vystřídalo prudké ochlazení — Kostel v Moravské Třebové ničí červotoč — Vysazování ryb před začátkem sezony — Vypouštění ryb do řeky Bíliny — Výluka vysílače Praha-Cukrák

                                      15. 4. 2024 na ČT1
                                      Stopáž26 minut

                                      12. dubna

                                      Začaly přijímací zkoušky na střední školy — Zájem o studium na středních školách — Obvinění v liberecké kauze — Pátrání po ozbrojených útočnících — Město chce navýšit kapacitu Alžbětiných lázní — Problémy s parkováním před FN Pzeň — Výluka Jaroměř-Trutnov — Nehody na železnici — Utajený vývoz suti do obecního lesa — Těžba lithia na Žďársku — Z bývalé věznice vznikne muzeum — Roste zájem o samoobslužné prodejny — Přípravy na inauguraci nového arcibiskupa — V pražské zoo se narodilo mládě gorily — Rekordní sezona v pražské zoo — Rozmach ochotnického divadla

                                      12. 4. 2024 na ČT1
                                      Stopáž25 minut

                                      11. dubna

                                      Česká pošta snížila svou ztrátu — České poště chybí doručovatelé — Kauza kontaminace azbestem v Milovicích — Vyšší daň pro vybrané lokality v Ústí nad Labem — Kauza spojená s libereckým magistrátem — Nácvik zásahu na Univerzitě Pardubice — Snížený trest za výrobu a prodej marihuany — Mladistvý recidivista — Řidiči nerespektují omezení v rizikovém úseku — Přípravné utkání na MS v hokeji Česko - Němeceko — Vypouštění lososů do řeky Kamenice — O nový parkovací dům není velký zájem — Památky roku 2023

                                      11. 4. 2024 na ČT1
                                      Stopáž26 minut

                                      10. dubna

                                      ŘSD posouvá termín na rozšíření parkoviště u D1 — Bezpečnostní akce na železnici — Nový železniční most na Orlíku — Sedm obviněných po zásahu na liberecké radnici — Vyšetřování nehody se 7 zraněnými — Řidič ujížděl policii v Praze — Obnovení pátrání po ženě na Broumovsku — Očkování těhotných proti černému kašli — Startovací byty v Hradci Králové — Ledenice přišly o dotaci na modernizaci školy — Soud o výbuchu muničního skladu — Muž napadl seniorku — Rekordní dotace pro dobrovolné hasiče — Nový záchranný člun na jezeře Medard — Výstava Všechny krásy Prahy

                                      10. 4. 2024 na ČT1
                                      Stopáž25 minut

                                      9. dubna

                                      Nezaměstnanost mírně klesla — Stavba bytů v útlumu — Řidič srazil 7 lidí v Polici nad Metují — Zastupitel se musí omluvit hejtmance — Další využití Kozí dráhy — Nové vlaky na železnici — Srážka vlaku a bagru v Krči — Zásah kriminalistů na liberecekém magistrátu — Demolice největší černé stavby v Plzni — Domácí chov exotických zvířat v Česku — Mládě ketupy Pelovy v pražské zoo — Speciální hasičský vůz s dronem — Revitalizace Povltavské promenády — Hasiči už zasahovali u 650 požárů v přírodě — Brzký nástup škůdců — Rekonstrukce letohrádku Bellarie

                                      9. 4. 2024 na ČT1
                                      Stopáž25 minut

                                      8. dubna

                                      Práce na silnici působí komplikace turistům — Stavba obchvatu Žiželic — Demolice mostu v Chýnově na Táborsku — Dohra sobotní blokády mostu Legií v Praze — Únik čpavku v Praze 6 — Dětské ambulance při nemocnicích na Vysočině — Šíření černého kašle — Bezpečnostní opatření během MS v hokeji — Přípravy na MS v hokeji — Úzkokolejka terčem vandalů — Stavba dálnice D35 — Využití umělé inteligence pro učitele — Radnice řeší rozvoj Mostu a Litvínova — Oprava Samsonovy kašny — Demolice "skleněného pekla" v Plzni — V Česku padaly teplotní rekodry — Frézování sněhu na cestě k Luční boudě

                                      8. 4. 2024 na ČT1

                                      Napište nám