27 minut

7. ledna 2021

Obsah dílu

Vláda prodloužila opatření do 22. ledna — Očkování v pražských domovech pro seniory — Na některých očkovacích místech chybí injekční stříkačky a jehly — Nemocnice v Královehrackém kraji prosím o pomoc — Práce silničářů — Havarovala přepravní sanitka — Noční požár v panelovém domě v Pelhřimově — Nájemníci z vyhořelé ubytovny v Kutné hoře, se stále nemůžou vrátit — Obyvatelé Žďáru nad Sázavou si zvykají na omezený jízdní řád MHD — Živý vstup Lucie Plíškové z Janských Lázní — Řeka Orlice u Týniště nad Orlicí je delší o čtyři sta metrů a získává podobu z osmdesátých let minulého století — Počítače dětem na distanční výuku — Odstrojování vánočního stromu na Staroměstském náměstí — Návrat vánočních stromků do půjčovny stromků — Vrcholí sklizeň rajčat

Části dílu

01:09
Vláda prodloužila opatření do 22. ledna
    Protiepidemická opatření v Česku budou v nynější podobě nejpřísnějšího 5. stupně trvat minimálně do 22. ledna - tedy s omezením volného pohybu, zákazem poskytování služeb a prodeje jiného než základního zboží a s distanční výukou ve školách.
    02:05
    Očkování v pražských domovech pro seniory
      Očkování proti covidu-19 v Česku postoupilo do prvních domovů pro seniory. Zájem o vakcínu má naprostá většina jejich obyvatel.
      03:31
      Na některých očkovacích místech chybí injekční stříkačky a jehly
        První zkušenosti ze započatého očkování proti koronaviru v domovech pro seniory ukazují, že jedna věc jsou dodávky vakcín, ale další - a často problémová věc jsou injekční stříkačky a jehly.
        05:29
        Nemocnice v Královehrackém kraji prosím o pomoc
          Včera byla v našem vysílání řeč a reportáž o nemocnicích Královéhradeckého kraje - že jsou kvůli rozsahu koronavirové nákazy na hranici posledních zbývajících kapacit, dnes o pomoc volají už i nemocnice v Karlovarském kraji.
          07:25
          Práce silničářů
            V Česku místy sněží, nejvíc sněhu - přes 5 centimetrů přes noc napadlo v pásu od jižních Čech přes republiku k severovýchodu - takže i na Vysočině a v Pardubickém kraji.
            09:50
            Havarovala přepravní sanitka
              Jinak, samozřejmě - komplikace způsobené sněhem se nevyhýbají ani záchranářům. Na silnici u obce Hlinné na Rychnovsku ráno havarovala přepravní sanitka - mimo silnici se převrátila na bok.
              10:17
              Noční požár v panelovém domě v Pelhřimově
                Hasiči museli v noci evakuovat tři desítky lidí z panelového domu na sídlišti v Pelhřimově: Hořela v něm elektroinstalace a dým zamořil celý jeden vchod s 33 byty. Nikomu se nic nestalo.
                11:33
                Nájemníci z vyhořelé ubytovny v Kutné hoře, se stále nemůžou vrátit
                  Zatímco lidi z paneláku v Pelhřimově už se domů mohli vrátit, nájemníci z ubytovny v Kutné Hoře, ve které hořelo na Nový rok, takové štěstí nemají - tam to ale bylo i s jednou lidskou obětí.
                  14:01
                  Obyvatelé Žďáru nad Sázavou si zvykají na omezený jízdní řád MHD
                    Kvůli pandemii koronaviru jezdily po městě prádzné autobusy.
                    15:48
                    Živý vstup Lucie Plíškové z Janských Lázní
                      Zavřené kvůli epidemické situaci v zemi musí z rozhodnutí vlády zůstat i skiareály. Kompenzace provozovatelům by se podle ministra průmyslu, obchodu a dopravy Karla Havlíčka měly rozdělovat podle nákladů na provoz a taky např. podle počtu sedaček lanovek.
                      18:27
                      Řeka Orlice u Týniště nad Orlicí je delší o čtyři sta metrů a získává podobu z osmdesátých let minulého století
                        Řeka Orlice u Týniště (nad Orlicí) mění podobu, teče tam obloukovou zátočinou a její koryto je o 400 metrů delší - tak jako to bylo do 80.let, kdy tam byl tok řeky uměle narovnán. Teď se ji Povodí Labe rozhodlo vrátit do původní podoby a umělé koryto zase zasypat.
                        20:04
                        Počítače dětem na distanční výuku
                          17 žáků, většinou druhého stupně Základní školy Neštěmická dostalo od nadace Women for Women (vimin for vimin) notebooky pro distanční výuku. Jedná se o žáky ze sociálně slabých rodin. Počítač zůstane dětem a to i žákům 9 tříd, kterým v příštím roce bude hodit třeba na středních školách.
                          21:56
                          Odstrojování vánočního stromu na Staroměstském náměstí
                            Pracovníci městské společnosti Technologie hlavního města Prahy dnes ráno začali odstrojovat vánoční strom na Staroměstském náměstí: A studenti školy na Jarově z dřeva tohoto smrku vyrobí nábytek pro domov seniorů v Malešicích.
                            22:22
                            Návrat vánočních stromků do půjčovny stromků
                              Lidi začínají vyhazovat vánoční stromky - podle tradice mají zůstat v domě do Tří králů. V lednu jich tak většina končí u kontejnerů, popeláři je pak svážejí do sběrných dvorů. Někteří taky živé jehličnany vrací zpátky do půjčoven.
                              23:44
                              Vrcholí sklizeň rajčat
                                Zatímco jsme uprostřed zimy a dokonce začalo sněžit, v největším skleníku v Česku - na farmě Bezdínek v Dolní Lutyni u Karviné vrcholí sklizeň rajčat. Pravda, i ve skleníku je v tomto ročním období nižší než v létě.
                                Přehrát celé video
                                Stopáž26 minut
                                Další díl
                                8. ledna 2021

                                Přehled dílů

                                 
                                Stopáž25 minut

                                19. dubna

                                Policisté měří rychlost na silnicích — Dva roky od zahájení stavby metra D — Malé nemocnice se snaží lákat mladé lékaře — Malé nemocnice se snaží lákat mladé lékaře — Novoborští skláři obnovují Průmyslový palác — Novoborští skláři obnovují Průmyslový palác — Na horách bude dál sněžit — Na horách bude dál sněžit — Výstraha před silným sněžením — Výstraha před silným sněžením — Kurzy mediace pro žáky základních škol — Kurzy mediace pro žáky základních škol — Nádraží na vysočině rozvoní difuzéry — Nádraží na vysočině rozvoní difuzéry — Vánoční strom našel další využití — Vánoční strom našel další využití — Nová nádrž v Jizerských horách — Nová nádrž v Jizerských horách — Kázeňské řízení s ředitelem Policie — Kázeňské řízení s ředitelem Policie — Osmdesátiletý judista sbírá medaile — Osmdesátiletý judista sbírá medaile — Tygr z Hluboké cestoval do Maďarska — Tygr z Hluboké cestoval do Maďarska — Tradiční smolení dubových ležáckých sudů — Tradiční smolení dubových ležáckých sudů

                                19. 4. 2024 na ČT1
                                Stopáž25 minut

                                18. dubna

                                Zastávky autobusů PID pouze na znamení — Zastávky na znamení v Praze — Loterie o startovací byty v Pardubicích — Výhodnější bydlení pro klíčové profese — Nehoda školního autobusu na Příbramsku — Soud zahájil insolvenční řízení s Kovosvitem — První společenství obcí v Česku — Oprava serpentin u Bečova nad Teplou — Komplikace rozvoje zázemí u jezera Most — Budoucnost strahovského stadionu — Automatické metro — Historickým městem roku 2023 je Žatec — Obce na Berounsku proti stavbě železničního tunelu — Opatovická elektrárna roztočila novou turbínu — Dotace na výměnu starého kotle — Plot na cestě k poutnímu místu u Tábora

                                18. 4. 2024 na ČT1
                                Stopáž25 minut

                                17. dubna

                                Distribuce vakcín proti černému kašli — Vakcíny proti černému kašli — Nové veřejné přístaviště v Davli — Nácvik záchrany lidí ve výškách — Část zaměstnanců Kovosvitu nedostala výplatu — Podoba nové lanovky na Ještěd — Proměna pražského náměstí Interbrigády — Svazky stejnopohlavních párů — Šestiletý trest za smrt novorozence — Nárok na opakování přijímacích zkoušek — Lávka přes koridor v Pardubicích zůstane zavřená — Místní proti úložišti jaderného odpadu — V Karlových Varech plánují parkovací dům — Soud v kauze obcházení sankcí proti Rusku — Česká školní inspekce znovu k šikaně v Blovicích — V Česku vznikne vlčí zásahový tým — Pěstitelé se obávají mrazivých teplot — Záchranářem od štěněte

                                17. 4. 2024 na ČT1
                                Stopáž26 minut

                                16. dubna

                                Změny v zákoně pro výstavbu elektráren — Podíl vodní energie na výrobě eletřiny — Výjezdy hasičů kvůli větru — Na Šumavu se dnes vrátilo zimní počasí — ODS už není součástí liberecké koalice — Výbava policistů pro poskytnutí privní pomoci — Sklizeň chřestu začala o dva týdny dřív — Začaly přijímací zkoušky na víceletá gymnázia — O budoucnosti kasin v Chrášťanech rozhodne referendum — Třídění tuků a olejů v Plzni nezdomácnělo — Obnova lesů v Hlinsku — Tapiserie potřebuje zručnost restaurátorek — Finále Play off Tipsport extraligy — Problémy s bobřími hrázemi

                                16. 4. 2024 na ČT1
                                Stopáž26 minut

                                15. dubna

                                Přeočkování proti černému kašli pro zdravotníky — Nedostupné léky — Plánované opravy dopravní infrastruktury v Praze — Petr Židek rezignoval na své funkce — Regulace hazardu v Praze — Obyvatelé Chrášťan proti hazardu v obci — Brutální případ utýrání muže u soudu — Bezpečnostní opatření v historickém dole Jeroným — O šest dalších větrných elektráren chce soukromý investor rozšířit větrný park u Hrádku nad Nisou — Vodáci si letos na řekách za služby připlatí — Výcvik vodáků na řece Úpě — Rekordně vysoké teploty vystřídalo prudké ochlazení — Kostel v Moravské Třebové ničí červotoč — Vysazování ryb před začátkem sezony — Vypouštění ryb do řeky Bíliny — Výluka vysílače Praha-Cukrák

                                15. 4. 2024 na ČT1
                                Stopáž26 minut

                                12. dubna

                                Začaly přijímací zkoušky na střední školy — Zájem o studium na středních školách — Obvinění v liberecké kauze — Pátrání po ozbrojených útočnících — Město chce navýšit kapacitu Alžbětiných lázní — Problémy s parkováním před FN Pzeň — Výluka Jaroměř-Trutnov — Nehody na železnici — Utajený vývoz suti do obecního lesa — Těžba lithia na Žďársku — Z bývalé věznice vznikne muzeum — Roste zájem o samoobslužné prodejny — Přípravy na inauguraci nového arcibiskupa — V pražské zoo se narodilo mládě gorily — Rekordní sezona v pražské zoo — Rozmach ochotnického divadla

                                12. 4. 2024 na ČT1
                                Stopáž25 minut

                                11. dubna

                                Česká pošta snížila svou ztrátu — České poště chybí doručovatelé — Kauza kontaminace azbestem v Milovicích — Vyšší daň pro vybrané lokality v Ústí nad Labem — Kauza spojená s libereckým magistrátem — Nácvik zásahu na Univerzitě Pardubice — Snížený trest za výrobu a prodej marihuany — Mladistvý recidivista — Řidiči nerespektují omezení v rizikovém úseku — Přípravné utkání na MS v hokeji Česko - Němeceko — Vypouštění lososů do řeky Kamenice — O nový parkovací dům není velký zájem — Památky roku 2023

                                11. 4. 2024 na ČT1
                                Stopáž26 minut

                                10. dubna

                                ŘSD posouvá termín na rozšíření parkoviště u D1 — Bezpečnostní akce na železnici — Nový železniční most na Orlíku — Sedm obviněných po zásahu na liberecké radnici — Vyšetřování nehody se 7 zraněnými — Řidič ujížděl policii v Praze — Obnovení pátrání po ženě na Broumovsku — Očkování těhotných proti černému kašli — Startovací byty v Hradci Králové — Ledenice přišly o dotaci na modernizaci školy — Soud o výbuchu muničního skladu — Muž napadl seniorku — Rekordní dotace pro dobrovolné hasiče — Nový záchranný člun na jezeře Medard — Výstava Všechny krásy Prahy

                                10. 4. 2024 na ČT1
                                Stopáž25 minut

                                9. dubna

                                Nezaměstnanost mírně klesla — Stavba bytů v útlumu — Řidič srazil 7 lidí v Polici nad Metují — Zastupitel se musí omluvit hejtmance — Další využití Kozí dráhy — Nové vlaky na železnici — Srážka vlaku a bagru v Krči — Zásah kriminalistů na liberecekém magistrátu — Demolice největší černé stavby v Plzni — Domácí chov exotických zvířat v Česku — Mládě ketupy Pelovy v pražské zoo — Speciální hasičský vůz s dronem — Revitalizace Povltavské promenády — Hasiči už zasahovali u 650 požárů v přírodě — Brzký nástup škůdců — Rekonstrukce letohrádku Bellarie

                                9. 4. 2024 na ČT1
                                Stopáž25 minut

                                8. dubna

                                Práce na silnici působí komplikace turistům — Stavba obchvatu Žiželic — Demolice mostu v Chýnově na Táborsku — Dohra sobotní blokády mostu Legií v Praze — Únik čpavku v Praze 6 — Dětské ambulance při nemocnicích na Vysočině — Šíření černého kašle — Bezpečnostní opatření během MS v hokeji — Přípravy na MS v hokeji — Úzkokolejka terčem vandalů — Stavba dálnice D35 — Využití umělé inteligence pro učitele — Radnice řeší rozvoj Mostu a Litvínova — Oprava Samsonovy kašny — Demolice "skleněného pekla" v Plzni — V Česku padaly teplotní rekodry — Frézování sněhu na cestě k Luční boudě

                                8. 4. 2024 na ČT1

                                Napište nám