26 minut

19. června 2020

Obsah dílu

Škody po povodních — Výstraha platí pro východní Čechy a pro jihozápad Pardubického kraje — Některá místa se proměnily v bažiny — V Česku jsou další případy nákazy — Lékařská fakulta přijme opět více uchazečů — Vysvědčení dostaly děti v Brně — První maturita z čínštiny — Policie z včerejšího požáru nádrže s plynem obvinila 21 letého mladíka — Policie našla utopeného vodáka — Hledač pokladů našel nebezpečný poklad — Referendum o obnovení těžby na Tlustci — Referendum pokračuje — Památky roku — Další památky roku — Originální výcvik Akademie vězeňské služby — Netradiční návštěva v Zooparku v Chomutově — Rekonstrukce Slovenské strely je u konce — Botanici chtějí střílet muflony — Bitva u Rakovníka — Záchrana Foglarovy sluneční zátoky — Začíná festival Landscape

Části dílu

00:54
Škody po povodních
    Silnice, ze kterých se staly řeky, zatopené sklepy i přízemí domů, utopené automobily. Tak to vypadalo na severovýchodě Čech, který zasáhly vydatné deště.
    03:06
    Výstraha platí pro východní Čechy a pro jihozápad Pardubického kraje
      Výstraha před velmi vydatným deštěm momentálně dál platí pro východní Čechy a nejvíc pro jihozápad Pardubického kraje.
      03:32
      Některá místa se proměnily v bažiny
        Pole v Česku se po deštích posledních dnů a hodin na mnoha místech změnila v bažiny, ve kterých pěstované rostliny plavou. Časté je to např. na Chrudimsku.
        05:06
        V Česku jsou další případy nákazy
          V Česku včera přibylo 118 nových případů nemoci covid-19: Je to nejvyšší denní přírůstek od 21.dubna. Za dnešek je hlášených zatím 81 nově infikovaných.
          05:44
          Lékařská fakulta přijme opět více uchazečů
            Stejně jako loni přijme plzeňská lékařská fakulta do oboru Všeobecné lékařství přibližně o 50 více uchazečů, než tomu bylo do roku 2018. Vláda chce finančními pobídkami přispět k zachování dostatečného počtu lékařů aktivních v ČR.
            07:18
            Vysvědčení dostaly děti v Brně
              Jak bylo celé toto školní pololetí kvůli koronavirové pandemii nestandardní, tak nestandardně i skončilo pro děti ze Základní školy v brněnské Svážné ulici.
              08:02
              První maturita z čínštiny
                Nikol a Laura jsou prvními úspěšnými maturantkami z čínštiny. Jazyk učí jako jediná škola v ČR gymnázium v Hradci Králové.
                09:50
                Policie z včerejšího požáru nádrže s plynem obvinila 21 letého mladíka
                  Kvůli včerejšímu výbuchu a požáru zásobníků LPG na benzínové pumpě PapOil v Českém Těšíně policie z obecného ohrožení obvinila 21 letého mladíka. Kriminalisti ho podezřívají, že nádrže s plynem zapálil, když byl pod vlivem drog.
                  10:25
                  Policie našla utopeného vodáka
                    Tělo vodáka, utopeného pod kanoí, našli policisti ráno ve Vltavě nedaleko Českých Budějovic: Nezvěstný byl od včerejška.
                    10:37
                    Hledač pokladů našel nebezpečný poklad
                      Nezodpovědně a nebezpečně si počínal - pravděpodobně amatérský hledač s detektorem kovů v lese u Jetětic na Písecku: Vykopal tam 21 dělostřeleckých min ještě z 2.světové války.
                      11:04
                      Referendum o obnovení těžby na Tlustci
                        V Brništi na Českolipsku rozhodují lidé v referendu o budoucí těžbě čediče na kopci Tlustec. Referendum vyhlásila obec na základě petice nespokojené části místních obyvatel s obnovením těžby.
                        12:38
                        Referendum pokračuje
                          V Brništi na Českolipsku rozhodují lidé v referendu o budoucí těžbě čediče na kopci Tlustec. Referendum vyhlásila obec na základě petice nespokojené části místních obyvatel s obnovením těžby.
                          14:10
                          Památky roku
                            Ocenění Památka roku - v kategorii menších obnov do dvou milionů korun - letos dostal Mníšek pod Brdy - za opravu 14 kaplí křížové cesty v barokním areálu Skalka.
                            14:40
                            Další památky roku
                              Uznání se dostalo i Solnici na Piaristickém náměstí v Českých Budějovicích - je to původní, ještě gotická stavba ze začátku 16.století; dům památkově chráněný
                              15:15
                              Originální výcvik Akademie vězeňské služby
                                Nezvykle, originálně si poradila Akademie vězeňské služby ve Stráži pod Ralskem s tím, jak pokračovat v praktickém výcviku nováčků za všech restrikcí a hygienických omezení v čase koronavirového nebezpečí.
                                16:46
                                Netradiční návštěva v Zooparku v Chomutově
                                  Nalákat návštěvníky na netradiční zážitky se snaží v Zooparku Chomutov. Lidi si budou moct vyzkoušet ubytování v místním skanzenu. Nově upravený interiér láká na venkovský styl života.
                                  18:48
                                  Rekonstrukce Slovenské strely je u konce
                                    Už jsme vám před nějakou dobou v Událostech z českých regionů ukázali, jak se rekonstruuje historická vlaková souprava tzv. Slovenské strely. Dnes už vyjela z přerovských lakoven - dostala tam původní barvy a na koleje by se měla vydat na podzim.
                                    20:57
                                    Botanici chtějí střílet muflony
                                      Velká stáda nepůvodních muflonů způsobují zánik cenných druhů rostlin v Chráněné krajinné oblasti České středohoří. Konkrétně v Průčelské rokli na Ústecku.
                                      22:25
                                      Bitva u Rakovníka
                                        V Muzeu Tomáše Garrigua Masaryka začala výstava s názvem Život v táboře. Připomíná 400. výročí bitvy u Rakovníka, která o dva dny předcházela bitvě na Bílé hoře v roce 1620. Expozice bude otevřená do 1. listopadu.
                                        23:17
                                        Záchrana Foglarovy sluneční zátoky
                                          I Foglarovu Sluneční zátoku u Ledče nad Sázavou už mění kůrovec. Zítra se o tom ostatně na svém setkání přesvědčí fanoušci spisovatele, který tam jezdil jako táborový vedoucí dvacet let. A zátoku vepsal do jedné ze svých nejznámějších knih.
                                          24:39
                                          Začíná festival Landscape
                                            Festival Landscape, který se zaměřuje na veřejný prostor a krajinářskou architekturu, startuje právě teď v Praze na Žižkově. Během zahajovacího koncertu na úvod přehlídky zahraje kapela Dunaj - kterou můžete právě teď vidět živě - nebo taky Už jsme doma.
                                            Přehrát celé video
                                            Stopáž26 minut
                                            Další díl
                                            22. června 2020

                                            Přehled dílů

                                             
                                            Stopáž26 minut

                                            18. dubna

                                            18. 4. 2024 na ČT1
                                            Stopáž25 minut

                                            17. dubna

                                            Distribuce vakcín proti černému kašli — Vakcíny proti černému kašli — Nové veřejné přístaviště v Davli — Nácvik záchrany lidí ve výškách — Část zaměstnanců Kovosvitu nedostala výplatu — Podoba nové lanovky na Ještěd — Proměna pražského náměstí Interbrigády — Svazky stejnopohlavních párů — Šestiletý trest za smrt novorozence — Nárok na opakování přijímacích zkoušek — Lávka přes koridor v Pardubicích zůstane zavřená — Místní proti úložišti jaderného odpadu — V Karlových Varech plánují parkovací dům — Soud v kauze obcházení sankcí proti Rusku — Česká školní inspekce znovu k šikaně v Blovicích — V Česku vznikne vlčí zásahový tým — Pěstitelé se obávají mrazivých teplot — Záchranářem od štěněte

                                            17. 4. 2024 na ČT1
                                            Stopáž26 minut

                                            16. dubna

                                            Změny v zákoně pro výstavbu elektráren — Podíl vodní energie na výrobě eletřiny — Výjezdy hasičů kvůli větru — Na Šumavu se dnes vrátilo zimní počasí — ODS už není součástí liberecké koalice — Výbava policistů pro poskytnutí privní pomoci — Sklizeň chřestu začala o dva týdny dřív — Začaly přijímací zkoušky na víceletá gymnázia — O budoucnosti kasin v Chrášťanech rozhodne referendum — Třídění tuků a olejů v Plzni nezdomácnělo — Obnova lesů v Hlinsku — Tapiserie potřebuje zručnost restaurátorek — Finále Play off Tipsport extraligy — Problémy s bobřími hrázemi

                                            16. 4. 2024 na ČT1
                                            Stopáž26 minut

                                            15. dubna

                                            Přeočkování proti černému kašli pro zdravotníky — Nedostupné léky — Plánované opravy dopravní infrastruktury v Praze — Petr Židek rezignoval na své funkce — Regulace hazardu v Praze — Obyvatelé Chrášťan proti hazardu v obci — Brutální případ utýrání muže u soudu — Bezpečnostní opatření v historickém dole Jeroným — O šest dalších větrných elektráren chce soukromý investor rozšířit větrný park u Hrádku nad Nisou — Vodáci si letos na řekách za služby připlatí — Výcvik vodáků na řece Úpě — Rekordně vysoké teploty vystřídalo prudké ochlazení — Kostel v Moravské Třebové ničí červotoč — Vysazování ryb před začátkem sezony — Vypouštění ryb do řeky Bíliny — Výluka vysílače Praha-Cukrák

                                            15. 4. 2024 na ČT1
                                            Stopáž26 minut

                                            12. dubna

                                            Začaly přijímací zkoušky na střední školy — Zájem o studium na středních školách — Obvinění v liberecké kauze — Pátrání po ozbrojených útočnících — Město chce navýšit kapacitu Alžbětiných lázní — Problémy s parkováním před FN Pzeň — Výluka Jaroměř-Trutnov — Nehody na železnici — Utajený vývoz suti do obecního lesa — Těžba lithia na Žďársku — Z bývalé věznice vznikne muzeum — Roste zájem o samoobslužné prodejny — Přípravy na inauguraci nového arcibiskupa — V pražské zoo se narodilo mládě gorily — Rekordní sezona v pražské zoo — Rozmach ochotnického divadla

                                            12. 4. 2024 na ČT1
                                            Stopáž25 minut

                                            11. dubna

                                            Česká pošta snížila svou ztrátu — České poště chybí doručovatelé — Kauza kontaminace azbestem v Milovicích — Vyšší daň pro vybrané lokality v Ústí nad Labem — Kauza spojená s libereckým magistrátem — Nácvik zásahu na Univerzitě Pardubice — Snížený trest za výrobu a prodej marihuany — Mladistvý recidivista — Řidiči nerespektují omezení v rizikovém úseku — Přípravné utkání na MS v hokeji Česko - Němeceko — Vypouštění lososů do řeky Kamenice — O nový parkovací dům není velký zájem — Památky roku 2023

                                            11. 4. 2024 na ČT1
                                            Stopáž26 minut

                                            10. dubna

                                            ŘSD posouvá termín na rozšíření parkoviště u D1 — Bezpečnostní akce na železnici — Nový železniční most na Orlíku — Sedm obviněných po zásahu na liberecké radnici — Vyšetřování nehody se 7 zraněnými — Řidič ujížděl policii v Praze — Obnovení pátrání po ženě na Broumovsku — Očkování těhotných proti černému kašli — Startovací byty v Hradci Králové — Ledenice přišly o dotaci na modernizaci školy — Soud o výbuchu muničního skladu — Muž napadl seniorku — Rekordní dotace pro dobrovolné hasiče — Nový záchranný člun na jezeře Medard — Výstava Všechny krásy Prahy

                                            10. 4. 2024 na ČT1
                                            Stopáž25 minut

                                            9. dubna

                                            Nezaměstnanost mírně klesla — Stavba bytů v útlumu — Řidič srazil 7 lidí v Polici nad Metují — Zastupitel se musí omluvit hejtmance — Další využití Kozí dráhy — Nové vlaky na železnici — Srážka vlaku a bagru v Krči — Zásah kriminalistů na liberecekém magistrátu — Demolice největší černé stavby v Plzni — Domácí chov exotických zvířat v Česku — Mládě ketupy Pelovy v pražské zoo — Speciální hasičský vůz s dronem — Revitalizace Povltavské promenády — Hasiči už zasahovali u 650 požárů v přírodě — Brzký nástup škůdců — Rekonstrukce letohrádku Bellarie

                                            9. 4. 2024 na ČT1
                                            Stopáž25 minut

                                            8. dubna

                                            Práce na silnici působí komplikace turistům — Stavba obchvatu Žiželic — Demolice mostu v Chýnově na Táborsku — Dohra sobotní blokády mostu Legií v Praze — Únik čpavku v Praze 6 — Dětské ambulance při nemocnicích na Vysočině — Šíření černého kašle — Bezpečnostní opatření během MS v hokeji — Přípravy na MS v hokeji — Úzkokolejka terčem vandalů — Stavba dálnice D35 — Využití umělé inteligence pro učitele — Radnice řeší rozvoj Mostu a Litvínova — Oprava Samsonovy kašny — Demolice "skleněného pekla" v Plzni — V Česku padaly teplotní rekodry — Frézování sněhu na cestě k Luční boudě

                                            8. 4. 2024 na ČT1
                                            Stopáž26 minut

                                            5. dubna

                                            5. 4. 2024 na ČT1

                                            Napište nám