26 minut

13. září 2019

Obsah dílu

Headlines — Obecní volby v Pravech — V jakých obcích se bude v sobotu volit — Volby v Újezdečku na Teplicku — D1 bude o víkendu sloužit i jako objízdná trasa. — Termín opakovaných voleb — Oprava hlavního tahu Českými Budějovicemi — Kolony na silnici I/35 v Hrušové mezi Vysokým Mýtem a Litomyšlí — Tři metry k životu hlásí kampaň hasičů — Sbírka pro šestiletou Natálii — Otevírání náplavky v Plzni — Podezřením z týrání krav a dotačního podvodu ze zabývá českolipská policie — Hluk z D11 obtěžuje — Vedení hnutí ANO zrušilo místní organizace v Kladně a Praze 7 — Na pražském Mariánském náměstí nepůjde parkovat — České Petrovice musí zaplatit pokutu za nelegální odběr podzemní vody — Unikátní most napadla houba

Části dílu

00:01
Headlines
    Přehled zpráv.
    01:03
    Obecní volby v Pravech
      Obyvatelé deseti českých a moravských obcí budou už zítra volit nová místní zastupitelstva. K urnám půjdou například i obyvatelé obce Pravy na Pardubicku.
      02:47
      V jakých obcích se bude v sobotu volit
        Volí se celkem v deseti obcích a jedné městské části. Například ve středních Čechách jsou to obce Zlatá, Kněžičky, Bernardov a taky Křivoklát.
        04:22
        Volby v Újezdečku na Teplicku
          Do opakovaných voleb se v Újezdečku zaregistrovaly čtyři strany a hnutí. Na nového starostu čekají už od loňského podzimu. Při posledních volbách přišlo volit téměř 67% voličů.
          05:02
          D1 bude o víkendu sloužit i jako objízdná trasa.
            Uzavřený bude přivaděč k dálnici D1 od Velkého Beranova a v opačném směru.
            05:10
            Termín opakovaných voleb
              Volí se v sobotu 14. 9. od 7:00 do 22:00.
              07:01
              Oprava hlavního tahu Českými Budějovicemi
                Ve městě začne oprava jedné z nejrušnějších křižovatek, kterou denně projede kolem 40 000 aut. Silničáři na ní budou pracovat tři víkendy po sobě.
                08:19
                Kolony na silnici I/35 v Hrušové mezi Vysokým Mýtem a Litomyšlí
                  Ředitelství silnic a dálnic zhruba na kilometrovém úseku opravuje podloží a pokládá nový povrch. Po silnici denně projede 22 0000 aut.
                  09:15
                  Tři metry k životu hlásí kampaň hasičů
                    Velké problémy hasičům dělají špatně zaparkovaná auta na sídlištích. A právě tři metry potřebují vozy záchranářů, aby bez problémů projely. Kvůli nezodpovědným řidičům se ale často na místo zásahu prodírají pomalu, a někdy se tam nedostanou vůbec.
                    10:58
                    Sbírka pro šestiletou Natálii
                      Natálie utrpěla na příměstském táboře těžké popáleniny. Teď pro ni známí a příbuzní uspořádali veřejnou sbírku. Má totiž před sebou celou řadu operací a dlouhé léčení.
                      12:57
                      Otevírání náplavky v Plzni
                        Na levém břehu řeky Radbuzy se právě teď otevírá náplavka. Vznikl tak nový prostor pro setkávání a pořádání společenských akcí pod širým nebem. Projekt má ale i své odpůrce.
                        14:52
                        Podezřením z týrání krav a dotačního podvodu ze zabývá českolipská policie
                          Na případ upozornil spolek Hlas zvířat, který v obci Svor natočil záběry, na kterých se krávy brodí až v půl metrové vrstvě hnoje. Jako důkaz je ale veterináři použít nemohou. Na místě pak inspektoři zjistili jen méně závažné pochybení.
                          20:41
                          Hluk z D11 obtěžuje
                            Magistrát Hradce Králové objednal měření hluku z dálnice D11 pro čtvrť Plačice.
                            22:35
                            Vedení hnutí ANO zrušilo místní organizace v Kladně a Praze 7
                              Důvodem rozpuštění kladenské buňky byly vnitřní rozpory. V Praze 7 skončilo ANO kvůli nízké aktivitě organizace a špatným výsledkům. Už včera oznámili čtyři členové hnutí, že kvůli nestandardním praktikám vystoupí z místní organizace v Liberci.
                              22:55
                              Na pražském Mariánském náměstí nepůjde parkovat
                                Rada hlavního města uvažuje prostor před budovou magistrátu, Klementina a sídlem Městské knihovny přeměnil na veřejné místo s lavičkami.
                                23:14
                                České Petrovice musí zaplatit pokutu za nelegální odběr podzemní vody
                                  Česká inspekce životního prostředí odhalila, že v letech 2016 a 2017 čerpali v obci vodu bez povolení. Podle inspekce to ale nebylo úmyslně, obec pouze opomenula zažádat o nové povolení.
                                  23:42
                                  Unikátní most napadla houba
                                    Jediný empírový řetězový most v Česku musí projít opravou. Architektonický unikát u jihočeského Stádlce napadla dřevokazná houba. Rekonstrukce národní památky má přitom zpoždění, musela být odsunuta na příští rok kvůli problémům s tendrem.
                                    Přehrát celé video
                                    Stopáž26 minut
                                    Další díl
                                    16. září 2019

                                    Přehled dílů

                                     
                                    Stopáž26 minut

                                    24. dubna

                                    24. 4. 2024 na ČT1
                                    Stopáž25 minut

                                    23. dubna

                                    Otevření Památníku Romů a Sintů v Letech — Historie koncentračního tábora v Letech — Nehoda tří kamionů zablokovala hlavní tah na Slovensko — Záchrana pomocí defiblirátoru — Soud v kauze zmanipulovaných zakázek TSK Praha — Začala stavba nového vodovodu v Chrastavě — Na silnicích přibývá přetížených aut — Dopravní kolaps v Hradci Králové — Problémové parkování během akcí v Praze — Testování nových vojenských padáků — Potíže s vlhkostí na rychnovském zámku — Česko má za sebou mrazivou noc — Generální oprava uzávěrů na přehradě Fláje — Ocenění psů za záchranu lidského života

                                    23. 4. 2024 na ČT1
                                    Stopáž26 minut

                                    22. dubna

                                    Financování sociálních služeb v ohrožení — Odvolací soud potvrdil tříletý trest Dominiku Ferimu — Muže soudí za požár supermarketu v Chodově — Problémy se zdvoukolejněním trati na Domažlicku — Bohdalov na Žďársku musí vrátit dotaci — Soud v kauze prodeje městských bytů v Praze — Stavba Aquaparku v Českých Budějovicích — Vývoj liberecké korupční kauzy — Fantom hradeckých hospod — Objev nevyčíslitelné hodnoty — Využití 3D modelů v archeologii a medicíně — Na Šumavě napadl další sníh — První stupeň lavinového nebezpečí v Krkonoších — Zemřela Hana Brejchová — Lásky jedné plavovlásky na ČT2

                                    22. 4. 2024 na ČT1
                                    Stopáž25 minut

                                    19. dubna

                                    Policisté měří rychlost na silnicích — Dva roky od zahájení stavby metra D — Malé nemocnice se snaží lákat mladé lékaře — Novoborští skláři obnovují Průmyslový palác — Na horách bude dál sněžit — Výstraha před silným sněžením — Kurzy mediace pro žáky základních škol — Nádraží na vysočině rozvoní difuzéry — Vánoční strom našel další využití — Nová nádrž v Jizerských horách — Kázeňské řízení s ředitelem Policie — Osmdesátiletý judista sbírá medaile — Tygr z Hluboké cestoval do Maďarska — Tradiční smolení dubových ležáckých sudů

                                    19. 4. 2024 na ČT1
                                    Stopáž25 minut

                                    18. dubna

                                    Zastávky autobusů PID pouze na znamení — Zastávky na znamení v Praze — Loterie o startovací byty v Pardubicích — Výhodnější bydlení pro klíčové profese — Nehoda školního autobusu na Příbramsku — Soud zahájil insolvenční řízení s Kovosvitem — První společenství obcí v Česku — Oprava serpentin u Bečova nad Teplou — Komplikace rozvoje zázemí u jezera Most — Budoucnost strahovského stadionu — Automatické metro — Historickým městem roku 2023 je Žatec — Obce na Berounsku proti stavbě železničního tunelu — Opatovická elektrárna roztočila novou turbínu — Dotace na výměnu starého kotle — Plot na cestě k poutnímu místu u Tábora

                                    18. 4. 2024 na ČT1
                                    Stopáž26 minut

                                    17. dubna

                                    Distribuce vakcín proti černému kašli — Vakcíny proti černému kašli — Nové veřejné přístaviště v Davli — Nácvik záchrany lidí ve výškách — Část zaměstnanců Kovosvitu nedostala výplatu — Podoba nové lanovky na Ještěd — Proměna pražského náměstí Interbrigády — Svazky stejnopohlavních párů — Šestiletý trest za smrt novorozence — Nárok na opakování přijímacích zkoušek — Lávka přes koridor v Pardubicích zůstane zavřená — Místní proti úložišti jaderného odpadu — V Karlových Varech plánují parkovací dům — Soud v kauze obcházení sankcí proti Rusku — Česká školní inspekce znovu k šikaně v Blovicích — V Česku vznikne vlčí zásahový tým — Pěstitelé se obávají mrazivých teplot — Záchranářem od štěněte

                                    17. 4. 2024 na ČT1
                                    Stopáž26 minut

                                    16. dubna

                                    Změny v zákoně pro výstavbu elektráren — Podíl vodní energie na výrobě eletřiny — Výjezdy hasičů kvůli větru — Na Šumavu se dnes vrátilo zimní počasí — ODS už není součástí liberecké koalice — Výbava policistů pro poskytnutí privní pomoci — Sklizeň chřestu začala o dva týdny dřív — Začaly přijímací zkoušky na víceletá gymnázia — O budoucnosti kasin v Chrášťanech rozhodne referendum — Třídění tuků a olejů v Plzni nezdomácnělo — Obnova lesů v Hlinsku — Tapiserie potřebuje zručnost restaurátorek — Finále Play off Tipsport extraligy — Problémy s bobřími hrázemi

                                    16. 4. 2024 na ČT1
                                    Stopáž26 minut

                                    15. dubna

                                    Přeočkování proti černému kašli pro zdravotníky — Nedostupné léky — Plánované opravy dopravní infrastruktury v Praze — Petr Židek rezignoval na své funkce — Regulace hazardu v Praze — Obyvatelé Chrášťan proti hazardu v obci — Brutální případ utýrání muže u soudu — Bezpečnostní opatření v historickém dole Jeroným — O šest dalších větrných elektráren chce soukromý investor rozšířit větrný park u Hrádku nad Nisou — Vodáci si letos na řekách za služby připlatí — Výcvik vodáků na řece Úpě — Rekordně vysoké teploty vystřídalo prudké ochlazení — Kostel v Moravské Třebové ničí červotoč — Vysazování ryb před začátkem sezony — Vypouštění ryb do řeky Bíliny — Výluka vysílače Praha-Cukrák

                                    15. 4. 2024 na ČT1
                                    Stopáž26 minut

                                    12. dubna

                                    Začaly přijímací zkoušky na střední školy — Zájem o studium na středních školách — Obvinění v liberecké kauze — Pátrání po ozbrojených útočnících — Město chce navýšit kapacitu Alžbětiných lázní — Problémy s parkováním před FN Pzeň — Výluka Jaroměř-Trutnov — Nehody na železnici — Utajený vývoz suti do obecního lesa — Těžba lithia na Žďársku — Z bývalé věznice vznikne muzeum — Roste zájem o samoobslužné prodejny — Přípravy na inauguraci nového arcibiskupa — V pražské zoo se narodilo mládě gorily — Rekordní sezona v pražské zoo — Rozmach ochotnického divadla

                                    12. 4. 2024 na ČT1
                                    Stopáž25 minut

                                    11. dubna

                                    Česká pošta snížila svou ztrátu — České poště chybí doručovatelé — Kauza kontaminace azbestem v Milovicích — Vyšší daň pro vybrané lokality v Ústí nad Labem — Kauza spojená s libereckým magistrátem — Nácvik zásahu na Univerzitě Pardubice — Snížený trest za výrobu a prodej marihuany — Mladistvý recidivista — Řidiči nerespektují omezení v rizikovém úseku — Přípravné utkání na MS v hokeji Česko - Němeceko — Vypouštění lososů do řeky Kamenice — O nový parkovací dům není velký zájem — Památky roku 2023

                                    11. 4. 2024 na ČT1

                                    Napište nám