27 minut

22. října 2012

Obsah dílu

Soud osvobodil obžalované v kauze obrazu Toyen — Pět úředníků pražského magistrátu půjde kvůli kauze Opencard před soud — Karlovy Vary podle rozhodnutí soudu dál vlastní multifunkční halu — David Rath neuspěl se stížností — Koalice v Královéhradeckém kraji — Jižní Čechy: první jednání o koalici mezi ČSSD a tzv. trojdohodou zkrachovala — Vítězní Starostové pro Liberecký kraj řeší povolební pat — Nevraživost mezi potenciálními koaličními partnery komplikuje vyjednávání v Ústeckém kraji — V Plzeňském kraji začala povolební vyjednávání o koalici — V Jihlavě definitivně končí policejní škola pro dopravní policisty — Dva psovodi z vojenské základny Grabštejn na Liberecku čelí žalobě za neuposlechnutí rozkazu — Pražský primátor Svoboda chce vyřešit potíže, které přinesl nový jízdní řád v metropoli — Dopadení zloději aut — Karlovy Vary znovu řeší burzu — Smog znovu trápí Česko — Prachatický azylový dům pro matky s dětmi zůstane otevřený — Lanovka na Sněžku před zimou finišuje — Divočáci v Týništi nad Orlicí přichází až na sídliště

Části dílu

00:43
Soud osvobodil obžalované v kauze obrazu Toyen
    Trojice nabídla původní majitelce kradeného plátna peníze za jeho vymazání z evidence. Obžaloba mluvila o legalizaci výnosů z trestné činnosti. Podle soudu o trestný čin nešlo.
    02:33
    Pět úředníků pražského magistrátu půjde kvůli kauze Opencard před soud
      Státní zastupitelství je obžalovalo v souvislosti se třemi zmanipulovanými zakázkami. Jednu údajně předražili víc než o 67 milionů korun.
      03:01
      Karlovy Vary podle rozhodnutí soudu dál vlastní multifunkční halu
        Soud zamítl žalobu Karlových Varů, ve které město chtělo dokázat, že mu nepatří multifunkční hala. Radní chtěli vyjednat lepší cenu.
        05:26
        David Rath neuspěl se stížností
          Soud zamítl třetí stížnost poslance Ratha - ten tvrdil, že na jednání sněmovny o jeho vydání měli být právníci.
          05:55
          Koalice v Královéhradeckém kraji
            Část ČSSD v Královéhradeckém kraji chce vytvořit koalici s KSČM. Pro vládu těsné většiny ale chybí rozhodující 23. hlas. Ruku odmítá zvednout vlivný sociální demokrat, zastupitel kraje a starosta Náchoda Jan Birke.
            07:43
            Jižní Čechy: první jednání o koalici mezi ČSSD a tzv. trojdohodou zkrachovala
              ČSSD strany trojdohody pozvala k samostatným schůzkám, ty to odmítají a chtějí jednat pouze jako jeden blok.
              09:25
              Vítězní Starostové pro Liberecký kraj řeší povolební pat
                Spolupráci mimo zvažovanou koalici nabízejí i ODS nebo ČSSD
                10:31
                Nevraživost mezi potenciálními koaličními partnery komplikuje vyjednávání v Ústeckém kraji
                  Vítězní komunisté trvají na trojkoalici s ČSSD a Severočechy.cz
                  12:10
                  V Plzeňském kraji začala povolební vyjednávání o koalici
                    První jednání o koalici mají za sebou také v Plzeňském kraji. Sociální demokraté se sešli s komunisty a vítěznou ODS. Konečný verdikt nepadl.
                    13:26
                    V Jihlavě definitivně končí policejní škola pro dopravní policisty
                      Ministerstvo vnitra potvrzuje útlum policejního školství. Kvůli úspoře 115 milionů korun ruší tři ze šesti vyšších policejních škol.
                      13:53
                      Dva psovodi z vojenské základny Grabštejn na Liberecku čelí žalobě za neuposlechnutí rozkazu
                        Oba se hájí tím, že po nich velení vyžadovalo věci, ke kterým nejsou vycvičení, a nechtěli proto ohrozit celou jednotku.
                        16:26
                        Pražský primátor Svoboda chce vyřešit potíže, které přinesl nový jízdní řád v metropoli
                          Lidem by už například neměly komplikovat cestování přestupy na zastávce Stadion Strahov. Právě tam primátor ráno kontroloval, jak hromadná doprava po změně jízdních řádů funguje.
                          17:55
                          Dopadení zloději aut
                            Pardubičtí kriminalisté dopadli skupinu zlodějů osobních aut. Tři muži se zaměřili na škodovky zaparkované u nemocnic nebo velkých výrobních podniků.
                            18:19
                            Karlovy Vary znovu řeší burzu
                              Město se pokusí zrušit pravidelné nedělní burzy v areálu AC Start. Radním vadí, že peníze vybrané od trhovců nedostávají, tak jako dřív, sportovci. Město chce burzu přesunout na své pozemky.
                              19:57
                              Smog znovu trápí Česko
                                Na Ostravsku, Karvinsku a Frýdecko-Místecku platí od včerejšího večera smogová situace. Zvýšené množství polétavého prachu naměřili meteorologové i v Hradci Králové, Pardubicích a na Ústecku.
                                20:22
                                Prachatický azylový dům pro matky s dětmi zůstane otevřený
                                  Přitom mu už v létě hrozilo uzavření kvůli nedostatku peněz na provoz. Matky podle krizového scénáře mohly skončit na ulici. Provozovatelé i radnice tehdy společně začali hledat řešení a nakonec uspěli.
                                  22:05
                                  Lanovka na Sněžku před zimou finišuje
                                    Roste horní stanice a betonují se sloupy, které mají budoucí dráhu podpírat. Dělníci musí stihnout co nejvíc, dřív než do hor přijde zima.
                                    23:34
                                    Divočáci v Týništi nad Orlicí přichází až na sídliště
                                      Lidé se večer bojí vycházet ven.
                                      Přehrát celé video
                                      Stopáž27 minut
                                      Další díl
                                      23. října 2012

                                      Přehled dílů

                                       
                                      Stopáž25 minut

                                      17. dubna

                                      Distribuce vakcín proti černému kašli — Vakcíny proti černému kašli — Nové veřejné přístaviště v Davli — Nácvik záchrany lidí ve výškách — Část zaměstnanců Kovosvitu nedostala výplatu — Podoba nové lanovky na Ještěd — Proměna pražského náměstí Interbrigády — Svazky stejnopohlavních párů — Šestiletý trest za smrt novorozence — Nárok na opakování přijímacích zkoušek — Lávka přes koridor v Pardubicích zůstane zavřená — Místní proti úložišti jaderného odpadu — V Karlových Varech plánují parkovací dům — Soud v kauze obcházení sankcí proti Rusku — Česká školní inspekce znovu k šikaně v Blovicích — V Česku vznikne vlčí zásahový tým — Pěstitelé se obávají mrazivých teplot — Záchranářem od štěněte

                                      17. 4. 2024 na ČT1
                                      Stopáž26 minut

                                      16. dubna

                                      Změny v zákoně pro výstavbu elektráren — Podíl vodní energie na výrobě eletřiny — Výjezdy hasičů kvůli větru — Na Šumavu se dnes vrátilo zimní počasí — ODS už není součástí liberecké koalice — Výbava policistů pro poskytnutí privní pomoci — Sklizeň chřestu začala o dva týdny dřív — Začaly přijímací zkoušky na víceletá gymnázia — O budoucnosti kasin v Chrášťanech rozhodne referendum — Třídění tuků a olejů v Plzni nezdomácnělo — Obnova lesů v Hlinsku — Tapiserie potřebuje zručnost restaurátorek — Finále Play off Tipsport extraligy — Problémy s bobřími hrázemi

                                      16. 4. 2024 na ČT1
                                      Stopáž26 minut

                                      15. dubna

                                      Přeočkování proti černému kašli pro zdravotníky — Nedostupné léky — Plánované opravy dopravní infrastruktury v Praze — Petr Židek rezignoval na své funkce — Regulace hazardu v Praze — Obyvatelé Chrášťan proti hazardu v obci — Brutální případ utýrání muže u soudu — Bezpečnostní opatření v historickém dole Jeroným — O šest dalších větrných elektráren chce soukromý investor rozšířit větrný park u Hrádku nad Nisou — Vodáci si letos na řekách za služby připlatí — Výcvik vodáků na řece Úpě — Rekordně vysoké teploty vystřídalo prudké ochlazení — Kostel v Moravské Třebové ničí červotoč — Vysazování ryb před začátkem sezony — Vypouštění ryb do řeky Bíliny — Výluka vysílače Praha-Cukrák

                                      15. 4. 2024 na ČT1
                                      Stopáž26 minut

                                      12. dubna

                                      Začaly přijímací zkoušky na střední školy — Zájem o studium na středních školách — Obvinění v liberecké kauze — Pátrání po ozbrojených útočnících — Město chce navýšit kapacitu Alžbětiných lázní — Problémy s parkováním před FN Pzeň — Výluka Jaroměř-Trutnov — Nehody na železnici — Utajený vývoz suti do obecního lesa — Těžba lithia na Žďársku — Z bývalé věznice vznikne muzeum — Roste zájem o samoobslužné prodejny — Přípravy na inauguraci nového arcibiskupa — V pražské zoo se narodilo mládě gorily — Rekordní sezona v pražské zoo — Rozmach ochotnického divadla

                                      12. 4. 2024 na ČT1
                                      Stopáž25 minut

                                      11. dubna

                                      Česká pošta snížila svou ztrátu — České poště chybí doručovatelé — Kauza kontaminace azbestem v Milovicích — Vyšší daň pro vybrané lokality v Ústí nad Labem — Kauza spojená s libereckým magistrátem — Nácvik zásahu na Univerzitě Pardubice — Snížený trest za výrobu a prodej marihuany — Mladistvý recidivista — Řidiči nerespektují omezení v rizikovém úseku — Přípravné utkání na MS v hokeji Česko - Němeceko — Vypouštění lososů do řeky Kamenice — O nový parkovací dům není velký zájem — Památky roku 2023

                                      11. 4. 2024 na ČT1
                                      Stopáž26 minut

                                      10. dubna

                                      ŘSD posouvá termín na rozšíření parkoviště u D1 — Bezpečnostní akce na železnici — Nový železniční most na Orlíku — Sedm obviněných po zásahu na liberecké radnici — Vyšetřování nehody se 7 zraněnými — Řidič ujížděl policii v Praze — Obnovení pátrání po ženě na Broumovsku — Očkování těhotných proti černému kašli — Startovací byty v Hradci Králové — Ledenice přišly o dotaci na modernizaci školy — Soud o výbuchu muničního skladu — Muž napadl seniorku — Rekordní dotace pro dobrovolné hasiče — Nový záchranný člun na jezeře Medard — Výstava Všechny krásy Prahy

                                      10. 4. 2024 na ČT1
                                      Stopáž25 minut

                                      9. dubna

                                      Nezaměstnanost mírně klesla — Stavba bytů v útlumu — Řidič srazil 7 lidí v Polici nad Metují — Zastupitel se musí omluvit hejtmance — Další využití Kozí dráhy — Nové vlaky na železnici — Srážka vlaku a bagru v Krči — Zásah kriminalistů na liberecekém magistrátu — Demolice největší černé stavby v Plzni — Domácí chov exotických zvířat v Česku — Mládě ketupy Pelovy v pražské zoo — Speciální hasičský vůz s dronem — Revitalizace Povltavské promenády — Hasiči už zasahovali u 650 požárů v přírodě — Brzký nástup škůdců — Rekonstrukce letohrádku Bellarie

                                      9. 4. 2024 na ČT1
                                      Stopáž25 minut

                                      8. dubna

                                      Práce na silnici působí komplikace turistům — Stavba obchvatu Žiželic — Demolice mostu v Chýnově na Táborsku — Dohra sobotní blokády mostu Legií v Praze — Únik čpavku v Praze 6 — Dětské ambulance při nemocnicích na Vysočině — Šíření černého kašle — Bezpečnostní opatření během MS v hokeji — Přípravy na MS v hokeji — Úzkokolejka terčem vandalů — Stavba dálnice D35 — Využití umělé inteligence pro učitele — Radnice řeší rozvoj Mostu a Litvínova — Oprava Samsonovy kašny — Demolice "skleněného pekla" v Plzni — V Česku padaly teplotní rekodry — Frézování sněhu na cestě k Luční boudě

                                      8. 4. 2024 na ČT1
                                      Stopáž26 minut

                                      5. dubna

                                      5. 4. 2024 na ČT1
                                      Stopáž26 minut

                                      4. dubna

                                      Případ záměny pacientek na Bulovce — Další pochybení lékařů — Protest proti výstavbě kasin v Chrášťanech — Vědci zkoumali účinnost zákazu hazardu — Další úmrti po nákaze černým kašlem — Cvičení letců AČR a NATO — Demolice části Libeňského mostu — Příprava Českého Švýcarska na suché léto — Méně přestupků díky radarům — Zrušení rozhodnutí o vítězi tendru na D11 — Jarní údržba městského mobiliáře — Veřejná sbírka na záchranu sousoší — Oprava sloupu Nejsvětější Trojice v Olomouci — Časová schránka na zámku v Opočně

                                      4. 4. 2024 na ČT1

                                      Napište nám