Maso

Kachna s česnekovou omáčkou

5 lžic soli
5 lžic glutasolu
5 lžic rýžového vína
10 lžic sójové omáčky
5-7 ks badyánu
skořice
bobkový list
červený pepř

Kachnu dáme vařit do pětilitrového hrnce s vodou, do které dáme 5 lžic soli, 5 lžic glutasolu, 5 lžic vína a 10 lžic sójové omáčky. Vaříme 60 minut. Pak přidáme 5-7 ks badyánu, celou skořici, bobkový list a červený pepř.

Uvařenou kachnu rozpůlíme a vykostíme.

Připravíme si těstíčko z hladké mouky a vody a štětečkem potíráme kachnu na masité části.

Do rozpáleného oleje dáme kachnu (nejdříve s těstíčkem nahoře), pak obrátíme a trošku sítem přitlačíme – smažíme asi 5 minut.

česneková omáčka

bramborový škrob
česnek
sůl, glutasol
sójová omáčka
chilli omáčka
čínské víno

Do nesoleného vývaru dáme všechny ingredience, chvilku povaříme a nakonec přidáme škrobovou moučku.

Další recepty